Pro všechny milovníky sportů v televizi: TCL Europe uvádí na trh největší televizor QD-Mini LED na světě

Praha, 20. 5. 2024 – Fanoušci zábavy se mohou těšit na mimořádné zážitky díky sledování supervelkých televizorů QD-Mini LED. Společnost TCL, světová dvojka v oblasti televizorů  a globální jednička mezi značkami 98palcových televizorů, představuje divákům v Evropě svou nejnovější řadu televizorů, která má hráčům, sportovním fanouškům a milovníkům filmů nabídnout ten nejlepší a pohlcující zážitek.

Zobrazovací technologie nové generace pro převratný vizuální výkon

Společnost TCL, která představila technologii Mini LED jako první na světě a je lídrem v této oblasti, uvádí na trh šestou generaci této technologie s několika zásadními vylepšeními. Nejnovější obrazovka QD-Mini LED opět láme rekordy a může se pochlubit až 20 736 zónami lokálního stmívání, což vede k obrovskému špičkovému jasu až 5000 nitů. Tento dosud nevídaný jas přináší dramatické světelné scény a bohatší, realističtější výkon HDR. TCL Mini LED 6. generace se vyznačuje vysokým kontrastem, hlubokou černou se zachovanými detaily a perfektní vyvážeností díky použití VA panelu, který nabízí lepší kontrastní poměr ve srovnání s jinými zobrazovacími technologiemi, jako je IPS.

Dokonalým doplňkem technologie Mini LED je QLED Pro od společnosti TCL. TCL Quantum Dot Pro využívá nový materiál z kvantových krystalů, který díky stabilní struktuře slitiny vyzařuje světlo po delší dobu velmi efektním i efektivním způsobem. Současně využívá velmi přesnou technologii zapouzdření ke společnému polymerování nanomateriálů kvantových teček a organických materiálů v několika vrstvách, což má za následek vynikající optické vlastnosti a více než miliardu barev přinášejících hyperrealistický vizuální výkon.

Řada televizorů 2024: QD-MINI LED, QLED PRO a 4K HDR

Společnost TCL se pyšní tím, že zpřístupňuje vynikající televizní technologie všem. Počínaje vlajkovou řadou TCL QD-Mini LED, v jejímž čele nově stojí 115palcový model TCL 115X955 Max. Skutečně obří 4K QD-Mini LED 144Hz televizor s Google TV a zvukovým systémem 6.2.2 Onkyo. Kombinace plnohodnotné 6. generace Mini LED s více než 20 000 zónami, QLED PRO, 4K HDR Premium 5000 a 144Hz Motion Clarity Pro nabízí výkonné přesné kontrasty, ostrý a barevný obraz v HDR kvalitě při dosud nevídané velikosti obrazovky. Aby toho nebylo málo, s Game Master Pro 3.0, HDMI 2.1, ALLM, FreeSync Premium Pro, TCL Game bar, 240Hz Game Accelerator a podporou všech nejnovějších formátů HDR je tento televizor TCL Mini LED tím nejlepším společníkem pro sledování všech filmů HDR, streamování, sportovních přenosů a her. Tato největší QD-Mini LED televize na světě se prodává za doporučenou koncovou cenu 499 990 Kč (19999 Eur).

Spotřebitelé mohou zvážit další působivý 4K QD-Mini LED televizor v podobě řady TCL C85. Tato řada přichází ve čtyřech velikostech (65“, 75“, 85“ a 98“) s až 2304 zónami, HDR kvalitou až 4K HDR Premium 3500, 144Hz Motion Clarity Pro, podporou všech HDR formátů a Game Master Pro 3.0. Tento všestranný Google TV jistě uspokojí každý scénář zábavy. A konečně v této kategorii: vítěz soutěže EISA „Nejlepší herní televizor“ TCL C745 s frekvencí 144 Hz VRR bude v roce 2024 k dispozici ve velikosti 85“. Nenechte si ho ujít, pokud hledáte nejlepší televizor pro své oblíbené konzolové hry.

V kategorii QLED kombinuje řada TCL C65 technologie QLED PRO, 4K HDR Pro a Motion Clarity pro barevně ostrý obraz v HDR kvalitě. Řada TCL C65 PRO, která posouvá obraz na vyšší úroveň, je také vybavena technologií Full Array Local Dimming (FALD), jež vykresluje hlubší a bohatší obraz s plnější škálou barev. 

Řady C65 i C65 Pro rozšiřují možnosti pro hráče, protože jsou vybaveny herním balíčkem Game Master 3.0 a u velikostí 55“ až 85“ nabízejí unikátní herní funkci 120Hz Game Accelerator (98“ z řady C65 nabízí dokonce 240Hz Game Accelerator) a podporou všech formátů HDR. 

Navíc u těchto řad došlo k významnému posílení zvukové dynamiky díky přidání vestavěného subwooferu. Ten je přítomen u celé řady C65 Pro a u řady C65 jej najdeme u velikostí 55“ a větších. Tyto modely tedy nesou zvukovou konfiguraci Onkyo 2.1 s podporou Dolby Atmos. 

Díky zpřístupnění vynikajících zobrazovacích technologií je řada 4K HDR od společnosti TCL ideální volbou pro ty, kteří hledají kvalitní centrum zábavy za přijatelnou cenu. Řada TCL P75 kombinuje 4K HDR, široký barevný gamut a Motion Clarity pro živý a ostrý obraz HDR. Televizor P75, který je vybaven Google Assistantem, je také vybaven balíčkem herních funkcí Game Master 3.0 a od velikosti 55“ i funkcí 120Hz Game Accelerator pro ostrý a plynulý pohyb při hraní a nejkratší možnou odezvu. 

***

O společnosti TCL Electronics

Společnost TCL Electronics (1070.HK) je rychle rostoucí společností v oblasti spotřební elektroniky a předním hráčem v celosvětovém televizním průmyslu. Byla založena v roce 1981 a nyní působí na více než 160 trzích po celém světě. TCL se specializuje na výzkum, vývoj a výrobu produktů spotřební elektroniky od televizorů, audio zařízení až po chytré domácí spotřebiče. Navštivte webové stránky společnosti TCL na adrese https://www.tcl.com.