Společnost Logitech uvádí na trh MeetUp 2, novou generaci nejprodávanější konferenční kamery pro malé zasedací místnosti. Má umělou inteligencí a udržitelný design

Nová kamera pro videokonference nabízí chytré zpracování obrazu a zvuku, recyklované plasty a rozhraní USB kvůli snadnému použití v konferenčních místnostech


Praha 21. května 2024 – Společnost Logitech přichází s MeetUp 2, USB konferenční kamerou s umělou inteligencí (AI), která je vhodná pro připojení k soukromým zařízením uživatelů (BYOD) i firemnímu počítačovému vybavení zasedacích místností. Tato nová generace kamer je inovovanou verzí kultovní kamery Logitech MeetUp. Více než s milionem prodaných kusů se jedná o nejprodávanější konferenční kameru v historii společnosti Logitech. 

„Kamera MeetUp, kterou si zákazníci ihned oblíbili, přenesla videokonference z velkých do menších místností a zpřístupnila spolupráci prostřednictvím videa každému zájemci,“ říká Alistair Johnston, vedoucí Collaboration at Futuresource Consulting. Nyní je MeetUp 2 připravena opět rozvířit situaci na trhu, protože ve firmách, které zavádějí hybridní pracovní modely, roste potřeba techniky do zasedacích místností.

S nárůstem počtu menších zasedacích místností se objevuje potřeba videokonferenční techniky, která se hodí pro různé scénáře, ať už dávají přednost nasazení vyhrazeného počítače nebo použití soukromého notebooku. Společnost Logitech již několik let implementuje do zařízení pro konferenční místnosti funkce s AI, které zohledňují potřeby lidí a prohlubují zapojení kolegů do jednání (bez nutnosti manuálního ovládání), a tyto chytré funkce obsahuje nyní i MeetUp 2.

„Logitech MeetUp 2 přináší možnosti AI s technologií RightSight 2 k vytváření dynamických záběrů, které vtáhnou vzdálené uživatele do virtuální schůzky, a RightSound 2 pro pokročilou ekvalizaci hlasu a potlačení šumu,“ popisuje Henry Levak, viceprezident pro B2B produkty společnosti Logitech. „Pokud jde o technologické zázemí, týmy IT můžou kameru Meet 2 vzdáleně monitorovat a aktualizovat její software, aby se postupem času neustále zdokonalovala. Nezanedbatelným přínosem také je, že jsme při výrobě této kamery použili i recyklované plasty.“

Plnohodnotné zážitky z chytře přenášených schůzek

Díky videofunkcím RightSight 2 s podporou AI se může vzdáleným účastníkům zdát, že jsou přítomni přímo na schůzce. Tento dojem navozují funkce automatického zaostřování a orámování lidí v zasedací místnosti – ať už se zaměřují na aktivního řečníka, skupinu účastníků nebo každého jednotlivce zvlášť. Pro lepší čistotu zvuku využívá RightSound 2 algoritmy založené na AI, které vyvažují hlasy, filtrují nežádoucí šum a potlačují dozvuk v místnostech s ozvěnou. MeetUp 2 spolupracuje s oblíbenými, každodenně používanými videokonferenčními platformami, například Microsoft Teams, Zoom a Google Meet, a umožňuje využívat funkce, jako je Zoom Rooms Smart Gallery, která vytváří individuální kanály účastníků v místnosti, a Microsoft Intelliframe, která automaticky umisťuje účastníky do rámečků, aby byli všichni stejně dobře vidět.

Důraz na udržitelnost

Nákupčí IT vybavení přebírají stále větší odpovědnost za nákup technologií, které snižují negativní dopad na životní prostředí. Konferenční kamera MeetUp 2 stojí na principech „designu pro udržitelnost“ (DfS), který vedou výzkumné týmy zabývající se designem produktů s nižším dopadem na životní prostředí a designem cirkulárním. 

„Pomáháme našim firemním zákazníkům lépe kontrolovat jejich uhlíkovou stopu,“ říká Prakash Arunkundrum, provozní ředitel společnosti Logitech. „MeetUp 2 je nejnovějším produktem v našem videokonferenčním portfoliu, který potvrzuje náš závazek snižovat dopad na životní prostředí.“

Při výrobě videokamery MeetUp 2 jsou místo dílů z nově vyrobeného plastu použity díly z plastů recyklovaných ze staré vyřazené spotřební elektroniky, což snižuje uhlíkovou stopu. Plastové díly v MeetUp 2 obsahují 62 % recyklovaného plastu, což je nejvyšší procento mezi podobnými produkty na současném trhu. Volbou recyklovaného oproti novému plastu ušetří konstrukce kamery 15,5 t CO2e na 10 000 kusů*, což nákupčím IT vybavení umožňuje snížit v rámci firmy nepřímé emise typu Scope 3.

Aby společnost Logitech podnítila ostatní výrobce k přijetí zásad DfS, otevřeně sdílí svoje znalosti, jak do svého výrobního procesu začlenila recyklovaný plast. Kamera je také zabalena do papíru pocházejícího z lesů s certifikací FSC™ a dalších kontrolovaných zdrojů. 

Snadnější použití soukromých zařízení

Zařízení MeetUp 2 je určeno až pro šest osob v malé místnosti a díky rozhraní USB nabízí flexibilní použití se stávajícím počítačovým vybavením v místnosti nebo se soukromým notebookem účastníka.

Při použití soukromého zařízení uživatelé jednoduše připojí své notebooky nebo jiná mobilní zařízení ke kameře MeetUp 2 pomocí doplňkového kabelu Logitech Active USB a můžou pořádat videokonference ze zvolené platformy, zatímco správci IT můžou sledovat stav místnosti, provádět aktualizace a upravovat nastavení přes ethernetovou nebo WiFi síť prostřednictvím aplikace Logitech Sync. Pokud se MeetUp 2 zrovna nepoužívá, lze displej v místnosti využít pomocí aplikací Logitech Sync a AppSpace pro zobrazování vlastního obsahu, například firemního loga nebo pokynů k použití místnosti.

Cena a dostupnost

MeetUp 2 je přírůstkem do řady konferenčních kamer Logitech určených pro všechny lidi ve všech prostorách od malých zasedaček až po velké konferenční místnosti. MeetUp 2 stojí 899 dolarů/999 eur a je k dostání celosvětově prostřednictvím autorizovaných distributorů a na webových stránkách společnosti Logitech.

Odhad snížení emisí uhlíku se počítá na základě scénáře návrhu bez použití recyklovaných plastů (PCR).

  1. Hmotnosti dílů, obsah PCR a typ materiálu použité v odhadu snížení emisí uhlíku jsou převzaty z výpočtu procenta PCR předloženého společnosti SCS Global Services k certifikaci.
  2. Podrobné informace o materiálu pocházejí od našeho současného dodavatele nebo v případě podobného plastu od dodavatele z druhého zdroje.
  3. Drobné přísady v plastech jsou v odhadu snížení emisí uhlíku zanedbány.
  4. Faktory emisí uhlíku použité při odhadu snížení emisí pocházejí z databáze GaBi.