ZEBRA GROUP, jeden z financovaných projektů Venture Clubu, splatil emise dluhopisů, roste a postupně zvyšuje výrobu

21. května 2024, Praha – ZEBRA GROUP, jeden z financovaných projektů investičního klubu Venture Club, roste a postupně zvyšuje výrobu. Aktuálně má ZEBRA GROUP úspěšně splaceny dluhopisy minulé emise, a to ve výši přibližně 7 milionů korun. Současně v rámci klubu pokračuje projekt faktoringu, který umožňuje financování nárůstu počtu objednávek jejich vozidel.

Venture Club, investiční a společenský klub investorů, vlastnící od roku 2021 v ZEBRA GROUP 18% podíl, letos koncem února spustil projekt faktoringu objednávek jejich vozidel. Aktuálně pardubická automobilka, vyrábějící malá multifunkční užitková vozidla určená nejen pro municipality, splatila dluhopisy původní emise ve výši přibližně 7 milionů korun a dále tak upevnila svou finanční stabilitu. 

“S ohledem na efektivitu financování růstu produkce a zahájení přípravy na sériovou výrobu vozidla ELZEBRA, se automobilka ZEBRA také rozhodla provést další emisi dluhopisů za atraktivní roční sazbu. Ostatní podmínky emise nových dluhopisů se nijak nezměnily a jsou obdobné, jako u předchozích dluhopisů a má opět mají kvartální výplatu úroků. S ohledem na růst výroby také běží financování formou faktoringu objednávek vozů ZEBRA. Oba produkty mohou být dobrou volbou pro konzervativnější investory, jelikož se jedná o relativně bezpečnou investici do dluhopisu se čtvrtletní výplatou úroku u firmy, která má schopnost splácet a roste, a nebo do faktoringu – půjčky s pevným úrokem vyplaceným na konci doby zápůjčky. Venture Club nové zájemce o investici do dluhopisů a členy pro investici do faktoringu rozhodně vítá. Růst je potřeba skokově financovat,” vysvětluje Petr Šedivý, CEO Venture Club Invest s.r.o. a předseda výboru Venture Club z.s.

V rámci faktoringu objednávek byla minulý týden financována tři vozidla a celkový počet za dobu, kdy toto financování investoři klubu poskytují, činí jedenáct vozidel. Výroba se však plánuje nadále zvyšovat. Potenciální investoři tedy stále mají možnost se zapojit a vstoupit tak případně i do dalších aktivit Venture Clubu. Diverzifikace investic je totiž jediný bezpečný způsob investování. 

O Venture Club:

Venture Club z.s. je investiční a společenský klub investorů a zájemců o investice, který sdružuje na 280 členů v investiční on-line platformě, provozované servisní organizací klubu, společností Venture Club Invest s.r.o. Skupina se zaměřuje na vyhledávání, organizování, spoluřízení investic, společenskou a vzdělávací činnost, zprostředkovává svým členům networking. Od roku 2016 přes něj prošly investice o objemu více než 600 milionů Kč, z toho v roce 2023 to bylo cca 80 milionů Kč. Mezi zainvestované projekty patří z již prodaných například všeobecné zdravotní pojištění psů a koček PetExpert a developerský projekt výstavby 108 bytů Klíčanka, z běžících investic projekt pro influencery a značky LaFluence, automobilka ZEBRA Group, dodavatel úložišť a FVE Greenbuddies Charging, výrobce baterií HE3DA Magna Energy Storage, deep-tech společnost SANEZOO, zabývající se náročnými kontrolami kvality povrchů a strojovým viděním,  či poslední investovaná Vím o všem, dodavatel elektronického stavebního deníku Stavar.io.