HTC U24 pro je výkonný a všestranný smartphone legendárního výrobce

Fanoušky značky novinka potěší rozměrným detailním displejem, novou sadou fotografických funkcí využívajících AI a velkou baterií s 60W rychlým nabíjením. Nechybí ani bezdrátové a reverzní nabíjení, nebo 3,5mm sluchátkový Jack.

Praha 12. června 2024 – Společnost HTC dnes představila nový smartphone HTC U24 Pro, který nabídne výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3, kterému sekunduje 12 GB RAM a 256GB úložiště. Zaujme také velký 6,8palcový displej s 3D zakřiveným sklem i zvýšená odolnost vůči vodě a prachu s certifikací IP67. Uživatelé se mohou těšit na sestavu 4 fotoaparátů s podporou umělé inteligence. Nesmí chybět ani důkladná integrace s ekosystémem virtuální reality VIVERSE a dlouhá výdrž baterie i funkce obousměrného bezdrátového nabíjení.

Fanoušci si jistě zamilují i elegantní výrazný design a špičkové zpracovanou konstrukci, která svým tvaroslovím odkazuje na starší modely jako je HTC 10. Zkosené hrany, kovový rám i stereofonní reproduktory a jemná struktura zad je nenechají na pochybách. Lom světla a odlesky této struktury pak dají vzpomenout na první modely řady HTC U. 

Výkonný hardware, nadstandardní výbava a dlouhá výdrž

HTC U24 pro propůjčí svůj výkon procesor Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3, který zajistí rychlé reakce za všech okolností. Baterie s kapacitou 4600 mAh poskytne dostatek energie pro celodenní provoz a 60W rychlé dobíjení její rychlé doplnění. Příjemným bonusem je pak kromě bezdrátového nabíjení i jeho reverzí varianta. S její pomocí uživatelé HTC U24 pro snadno pomůžou komukoli, kdo se ocitne v energetické tísni.

Do výčtu překvapivých funkcí lze zahrnout 3,5mm jack konektor, který umožní překročit kvalitativní omezení reprodukce skrze Bluetooth přenos i čtečku otisků zabudovanou v displeji. Ta usnadní odemykání telefonu a zajistí rychlý přístup k jeho funkcím.

Čtveřice fotoaparátů s podporou umělé inteligence

Novinka přinese fanouškům čtyřnásobnou sestavu fotoaparátů s 50MP hlavním snímačem, teleobjektivem i pokročilou selfie kamerou a širokoúhlým snímačem. Vysoká citlivost na světlo a technologie slučování pixelů přitom zajistí detailní snímky i za komplikovaných světelných podmínek. V nočních záběrech tak lze očekávat až o 130 % vyšší jas výsledných snímků.

Selfie kamera s AI efektem aury přinese atraktivní portréty, funkce AI Group Photo zajistí přirozené výrazy bez nutnosti pózování, AI Gesture GIFs umožní vytvářet zábavné GIFy. Technolovie AI night portrait restoration pak zvýší kvalitu portrétních snímků za nízkého osvětlení. Uživatelé se tak mohou spolehnout, že důležité momenty jejich života budou zachyceny s perfektní ostrostí i živými barvami.

Rozměrný displej a odolné provedení

Pořízené snímky si zákazníci prohlédnou na 6,8palcovém displeji s 3D zakřivením, který nabídne široké pozorovací úhly. Krycí sklo Gorilla Glass Victus zajistí nejen ochranu proti poškrábání, ale také zvýšenou odolnost vůči nárazu. Kovový rám a zkosené hrany pevnost a ergonomii posunou na vyšší úroveň. A to platí i pro velmi náročné podmínky. Odolnost splňující nároky pro certifikaci IP67 totiž dokládá, že telefon bez úhony zvládne prašné prostředí i 30minutové ponoření do 1m hloubky.

Pokročilá integrace s VIVERSE a XR

Průkopník v oblasti virtuální reality nemohl zapomenout ani na integraci s vlastním XR ekosystémem. Novinka se tak bez problémů spojí s nezávislými XR headsety výrobce, a navíc umožní i přímou návštěvu metaverza VIVERSE zcela bez jejich asistence. Tu zprostředkuje skrze novou dedikovanou aplikaci VIVERSE APP. Těšit se lze i na nový systém snímání pohybu ve VR, který zajistí přímo kamery na těle telefonu.

Charles Huang, senior viceprezident globálního prodeje a marketingu společnosti HTC, k tomu uvedl: „S rozvojem technologií XR už lidé mohou prostřednictvím chytrých telefonů přistupovat k virtuálním světům, které nejsou omezeny pouze na fyzickou realitu. Naším cílem je, aby se propojování reálného a virtuálního světa stalo přirozenou součástí každodenního života, a chceme vytvářet otevřený a rozmanitý ekosystém XR, který bude hnací silou inovací v tomto odvětví.“

S uvedením aplikace VIVERSE APP na HTC U24 Pro budou mít uživatelé neomezený přístup k imerzivním 3D prostorům. Poprvé bude navíc do mobilního zařízení integrována technologie AI snímání pohybu, což přinese živé virtuální avatary a rozmanité možnosti pro zábavu a sociální interakci ve virtuálních světech.

Cena a dostupnost

HTC U24 Pro bude v Evropě k dispozici za cenu 564 € a výrobce nabídne i předobjednávky. Fanoušci si tak mohou nový smartphone objednat již dnes a získat tak navíc bezplatně i kompatibilní bezdrátovou nabíječku.

Více informací naleznete na stránkách výrobce.

O HTC VIVE

HTC VIVE je přední platforma a ekosystém virtuální reality (VR), který poskytuje autentické VR zážitky pro firmy i spotřebitele. Ekosystém VIVE je postaven na prémiovém VR hardwaru, softwaru a obsahu. Společnost VIVE zahrnuje nejlepší XR hardware, platformu a obchod s aplikacemi VIVEPORT, VIVE Enterprise Solutions pro firemní zákazníky, VIVE X, akcelerátor VR podnikání s kapitálem 100 milionů USD, a VIVE ARTS pro kulturní iniciativy. Pro více informací navštivte www.vive.com.