Novým prezidentem Asociace nájemního bydlení se stal Jakub Vysocký

Tisková zpráva, Praha 12.6.2024 – Členská schůze Asociace nájemního bydlení (ANB) zvolila v úterý 11. června 2024 na svém řádném zasedání novým prezidentem Jakuba Vysockého. Ve funkci po čtyřech letech nahrazuje Vítězslava Valu.

Vítězslav Vala vedl Asociaci nájemního bydlení od jejího založení v dubnu 2020 až do května 2024. Nově vzniklou asociaci sdružující 23 společností působících na trhu s nájemním bydlením, které pronajímají kolem 60.000 bytů, provedl velmi složitým obdobím covidu i energetické krize. „Víťovi patří velký dík za jeho práci. Členská schůze mu jako poděkování za trvalou podporu nájemního bydlení udělila čestné členství v prezidium asociace,“ řekl člen prezidia ANB a generální ředitel největšího českého pronajímatele bytů společnosti Heimstaden Jan Rafaj. Nový prezident ANB Jakub Vysocký působil v prezidium asociace dva roky, poslední rok byl viceprezidentem. Zároveň je majitelem společnosti SIAN, která ve svém portfoliu spravuje přes 700 nájemních bytů. Přestože Jakub Vysocký aktivně působí na trhu s bydlením přes 10 let a platí za uznávaného odborníka jak na nájemní bydlení, tak na investiční byty, je vystudovaný lékař a v minulosti byl také jedním z hlavních organizátorů charitativního projektu Kola pro Afriku. „Zvolení prezidentem Asociace nájemního bydlení si velmi vážím. Vnímám to také jako potvrzení prospěšnosti mé dosavadní práce. Je to ale samozřejmě závazek. Pro mě je klíčová koncepce rozvoje trhu s nájemním bydlením. S touto koncepcí bych po důkladné diskusi uvnitř asociace velmi rád přišel do konce roku. Jako profesní sdružení musíme jasně deklarovat náš odborný názor, jakým směrem by se mělo nájemní bydlení v Česku ubírat a co lze udělat pro jeho rozvoj,“ řekl po zvolení Jakub Vysocký. Členská schůze ANB na svém zasedání také přijala dva nové členy, kterými jsou společnosti SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. a společnost CEE Specialty s.r.o. a také schválila výsledky hospodaření roku 2023.

Asociace nájemního bydlení sdružuje od roku 2020 významné majitele residenčních bytů v České republice. Hlavním cílem asociace je podpora rozvoje kvalitního nájemního bydlení v ČR a sdílení zkušeností členů s odbornou i laickou veřejností. Stejně tak má za cíl přispívat k edukaci v rámci oblasti nájemního bydlení a pomocí případových studií a výzkumů otevírat diskusi napříč obory i spektry.