Skladon mezi nejrychleji rostoucími společnostmi v regionu EMEA.

Praha, 12. června 2024 – Společnost Skladon, která se řadí mezi 3 největší poskytovatele fulfillmentu v České republice, byla za rok 2023 zařazena do žebříčku EMEA Fast 500. Tento žebříček oceňuje nejrychleji rostoucí technologické společnosti v regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) a je podporován programem Deloitte Fast 50.

Program Deloitte EMEA Fast 500 je objektivní oborová soutěž, ve které se jako určující kritérium pro konečné pořadí zohledňuje míra růstu v tržbách. Finální seznam byl sestaven z firem přihlášených do programů Technology Fast 50 v relevantních regionech. Skladon, který řídí logistiku přibližně osmdesáti středním a větším obchodníkům jako je Kilpi, Skinners, Trezor, Xero Shoes či NAREX, tak navázal na své listopadové umístění v evropské divizi, kdy za poslední 3 roky navýšil své tržby o 1 213 %. V konečném pořadí tak obsadil 141. pozici, což znamenalo 7. místo mezi tuzemskými firmami.

Je pro nás potěšením, že se dokážeme umisťovat mezi inovativními společnostmi i v tak významném regionu, kterým EMEA bezpochyby je. Pomáhá nám k tomu také zvyšující se povědomí o výhodách naší služby, které se dlouhodobě snažíme etablovat nejen na českém trhu. Věříme, že jsme na správné cestě k dalším důležitým milníkům,“ hodnotí umístění Konstantin Margaretis, CEO společnosti Skladon.

Žebříčku dominuje Velká Británie, české firmy hrají důležitou roli.

Do kompletního žebříčku byly zařazeny společnosti ze 30 států podnikající v 9 různých odvětvích. Nejvíce zástupců (81) působí ve Velké Británii, 32 umístěných pochází z České republiky. Oceněné společnosti průměrně vyrostly v tržbách o 1 931 %, přičemž 175 hráčů dokázalo růst v tempu vyšším než 1 000 %. Absolutním vítězem soutěže se stala finská společnost Metacore, která se specializuje na vývoj mobilních her. V letech 2021 až 2023 zaznamenala nárůst o 89 319 %.

Podmínky pro nominaci.

Pro nominaci do žebříčků Technology Fast 50, které jsou podkladem pro finální EMEA Fast 500, musí firmy splňovat hned několik kritérií. Podmínky zůstaly oproti minulému roku neměnné, společnosti tak musely například vykázat v posledních třech letech provozní výnosy nejméně 50 000 EUR a provozní výnosy v běžném roce minimálně 100 000 EUR. Pro umístění bylo v letošním ročníku potřeba vyrůst minimálně o 315 %.

Kompletní výsledky Deloitte EMEA Technology Fast 500 jsou k dispozici zde.

O Skladonu:

Společnost Skladon založili Konstantin Margaretis a Patrik Babinec v roce 2015 po výhře ve startupové soutěži Brilliant Young Entrepreneurs. Později se k nim přidal také třetí ze zakladatelů Miloš Halecký. V následujícím roce otevřeli první sklad a začali poskytovat fulfillmentové služby pro první klienty.  S postupnou expanzí začali vyvíjet také vlastní aplikaci, která klientům usnadňuje orientaci a práci se skladovými zásobami, objednávkami, vratkami či reklamacemi. Díky stále rostoucí poptávce přistoupili ke komplexnímu řešení fulfillmentových služeb a vytvořili moderní zázemí v průmyslové hale v obci Mošnov u ostravského letiště s aktuální rozlohou 16 000 m². Více informací naleznete na www.skladon.com, konkrétně v patičce v sekci Press.