První chytré hodinky Galaxy Watch FE nabídnou pokročilý monitoring zdravotních údajů většímu počtu uživatelů

Díky modelu Galaxy Watch FE získají uživatelé komplexní přehled o svém zdraví, mezi přednosti patří i konektivita v ekosystému Samsung Galaxy a stylový design

Společnost Samsung Electronics dnes představila nové chytré hodinky Galaxy Watch FE1, které nabídnou vyspělé a komplexní zdravotní funkce širšímu spektru uživatelů. Mezi hlavní přednosti nového modelu patří špičkové hardwarové vlastnosti a spolehlivý systém měření zdravotních a fitness údajů, vše převzaté od modelů vyšších řad2. Zájemci se můžou těšit i na stylové a zároveň odolné provedení. Hodinky Galaxy Watch FE je skvělá volba pro každého, kdo chce začít pracovat na své fyzické kondici i duševní pohodě a potřebuje k tomu spolehlivé informace.

„Samsung chce nabídnout monitoring zdravotních údajů i fyzických aktivit maximálnímu množství lidí po celém světě. Chceme jim dát možnost, aby změnili své každodenní návyky a vydali se na cestu k větší duševní pohodě a ke splněným cílům,“ komentuje Junho Park, viceprezident a ředitel oddělení Galaxy Ecosystem Product Planning v divizi Mobile eXperience v Samsung Electronics. „Jsme nesmírně rádi, že se naše portfolio nositelných zařízení rozšiřuje o model Galaxy Watch FE – znamená to, že se ke zdravotním funkcím dostane více lidí a získá tak motivaci ke zdravějšímu životu ve dne i v noci.“

Styl a odolnost, ideální základ pro každodenní wellness

Hodinky Galaxy Watch FE o velikosti 40 mm svým provedením vycházejí z osvědčených modelů Galaxy, zároveň se ale vyznačují svěžím vzhledem. Jsou k dispozici ve třech barevných variantách – v černé, růžové a stříbrné. Zájemci se mohou těšit i na nové řemínky3 s výrazným modrým a oranžovým prošíváním – velmi dobře s hodinkami ladí a dohromady tvoří nesmírně elegantní kombinaci pro každý styl. Kromě toho s novými hodinkami přichází i celá řada nových ciferníků, takže si každý může přizpůsobit vzhled hodinek na míru. Také výměna řemínku je jednoduchá, stačí jediné zacvaknutí. Ve výbavě nechybí odolné safírové sklo, které se při každodenním používání jen tak nepoškrábe.

Zdravější život a větší motivace

Základem monitorovacího systému je vyspělý senzorový systém BioActive, díky němuž hodinky Galaxy Watch FE nabízejí celou řadu pokročilých funkcí pro fitness i wellness. Cesta k tělesné i duševní pohodě začíná dobrým spánkem, celá řada funkcí se tedy týká právě odpočinku v noci4. K dispozici je monitoring spánkových návyků, speciální spánkové koučování5 či rady, jak si optimálně uspořádat prostředí v ložnici6. Kromě toho mohou uživatelé holistickým způsobem monitorovat svou srdeční činnost. Mezi osvědčené funkce Galaxy Watch FE patří například detekce abnormálně vysokého či naopak nízkého tepu, s upozorněním na případný nepravidelný srdeční rytmus (IHRN)7. Tato funkce dokáže proaktivně sledovat srdeční činnost, z níž lze usuzovat na riziko atriální fibrilace. Funkce IHRN není v České republice a na Slovensku dostupná. Správné srdeční činnosti se týká i měření krevního tlaku8 a EKG9.

Kromě toho mohou uživatelé pomocí hodinek monitorovat až 100 různých typů fyzických aktivit. Běžci mají k dispozici pokročilou analýzu, která zhodnotí nejen jejich celkový výkon a dlouhodobý pokrok, ale poskytne i nejrůznější praktické rady, jak se nezranit, udržet se v kondici a co nejlepší cestou dospět ke splnění osobních cílů. Velký význam pro zdravé běhání má i stanovení personalizovaných zón tepové frekvence za základě kardiopulmonálních údajů10.

Galaxy Watch FE tedy pomáhá uživatelům plnit zdravotní cíle a udržet si motivaci. Coby zdroj zdravotních i fitness dat slouží i Monitoring tělesné stavby11. Kromě toho si uživatelé mohou nastavit i zasílání motivačních zpráv celou dobu, co cíle plní.

Propojení s ekosystémem Galaxy12

Jako všechny hodinky Galaxy Watch lze i model FE bez problémů propojit s dalšími zařízeními Samsung Galaxy. Díky nim mohou uživatelé například snadno a rychle najít telefon, který někam založili – slouží k tomu funkce Najít moje zařízení13. Přímo na displeji hodinek se dá také ovládat fotoaparát v telefonu14 – můžete měnit režim, zoomovat a mačkat spoušť.

Dostupnost15

Hodinky Galaxy Watch FE budou v České republice k dispozici od 1. července 2024 ve třech barevných provedeních – černé, růžové a stříbrné. Doporučená maloobchodní cena je stanovena na 4 999 Kč. Hned od začátku prodeje bude k dispozici varianta s Bluetooth konektivitou (BT), verze LTE bude dostupná později v letošním roce.

Další informace o modelu Galaxy Watch FE najdete na www.samsung.com a Samsung Newsroom Česká republika.

  Galaxy Watch FE
Materiál a barva16 Hliníkové pouzdro 

Černá, růžová, stříbrná

Rozměry17
a hmotnost18
39,3 x 40,4 x 9,8 mm / 26,6 g
Displej 1,2“ (30,4 mm), 396×396, Super AMOLED, Full Color Always On Display
Procesor Exynos W920 Dual Core 1,18 GHz
Paměť a úložný prostor Paměť 1,5 GB + úložný prostor 16 GB
Baterie (typická hodnota)19 247 mAh 

Rychlodobíjení (bezdrátové, WPC)

Operační systém20 Wear OS Powered by Samsung
Uživatelské rozhraní One UI 5 Watch
Senzory Samsung BioActive Sensor (optický snímač tepu + elektrický snímač tepu + analýza bioelektrického odporu), akcelerometr, barometr, gyroskop, geomagnetický senzor, světelný senzor
Konektivita LTE21
Odolnost 5ATM + IP6822

 

[1] Dostupnost se může lišit podle země, modelu a spárovaného přístroje. Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další produktové informace v tomto dokumentu se mohou bez ohlášení změnit, což se může týkat benefitů, designu, cen, komponentů, výkonu, dostupnosti, možností nebo dalších produktových informací.

[2] Slouží jen k obecným wellness a fitness účelům. Neslouží pro odhalení či diagnostiku chorob nebo jiných problémů ani pro jejich léčbu. Výsledky měření jsou určeny výhradně pro osobní potřebu a nejedná se o kvalifikovaná lékařská doporučení. Pro další informace se obraťte na kvalifikovaný zdravotnický personál. Dostupnost některých funkcí se může lišit podle země, modelu a spárovaného přístroje.

[3] Prodává se samostatně. Dostupnost řemínků může záviset na zemi a mobilním operátorovi.

[4] Spánkové funkce slouží jen k obecným wellness a fitness účelům. Výsledky měření jsou určeny výhradně pro osobní potřebu. Pro další informace se obraťte na kvalifikovaný zdravotnický personál.

[5] Jsou zapotřebí data o spánku minimálně za 7 dní, z toho 2 volné dny.

[6] K dispozici u chytrých zařízení s registrovanou službou SmartThings. Vyžaduje nejnovější verzi mobilních aplikací Samsung Clock a SmartThings.

[7] Funkce měření IHRN je k dispozici jen na vybraných trzích, v České republice a na Slovensku není dostupná. Funguje na zařízeních s operačním systémem Wear OS ve verzi 4.0 nebo pozdější.  Neslouží k upozornění na každý případ nepravidelného srdečního rytmu, který by mohl naznačovat atriální fibrilaci, a pokud k notifikaci nedojde, neznamená to, že jsou veškeré problémy vyloučeny. Aplikace není určena pro uživatele s arytmií. Funkce jsou podporované prostřednictvím aplikace Samsung Health Monitor. Dostupnost se může lišit podle země a zařízení. Vzhledem k omezením v registraci zdravotnických zařízení funguje tato funkce pouze na hodinkách a v chytrých telefonech zakoupených v zemích, kde je služba aktuálně k dispozici (funkčnost služby může nýt ovšem omezena v případě vycestování do oblasti, kde služba k dispozici není). Určeno jen pro uživatele starší 22 let.

[8] Měření krevního tlaku je k dispozici jen na vybraných trzích. Kvůli přesnosti by si uživatelé měli svůj přístroj kalibrovat každé čtyři týdny pomocí tradiční manžety. Aplikace pro měření krevního tlaku nedokáže diagnostikovat hypertenzi, jiné zdravotní problémy nebo známky srdečního záchvatu. Neslouží jako náhrada tradičních diagnostických metod nebo léčby zajištěné kvalifikovaným zdravotnickým personálem.

[9] Měření EKG je k dispozici jen na vybraných trzích. Neslouží jako náhrada tradičních diagnostických metod nebo léčby zajištěné kvalifikovaným zdravotnickým personálem. Aplikace není určena pro uživatele s arytmií (s výjimkou atriální fibrilace). Uživatelé by neměli nikdy na základě měření podnikat klinické kroky ani tyto výsledky interpretovat bez konzultace s kvalifikovaným zdravotnickým personálem.

[10] Pro aktualizaci rozpětí jednotlivých zón tepové frekvence pro běhání na základě kardiopulmonálních údajů je zapotřebí běžet venku nejméně 10 min rychlostí minimálně 4 km/h.

[11] Nedoporučujeme měřit množství složek v tělesné stavbě v případě, že máte implantovaný pacemaker nebo jiné zdravotní přístroje. Také to nedoporučujeme těhotným ženám. U uživatelů mladších 20 let nemusí být měření přesné. Slouží jen k obecným wellness a fitness účelům.

[12] Dostupnost některých funkcí či aplikací se může lišit podle země, mobilního operátora a spárovaného přístroje.

[13] Kvůli této funkci je zapotřebí spárovat hodinky Galaxy Watch s telefonem a připojit se ke stejnému účtu Samsung Account. Dostupnost se může lišit podle země, modelu a spárovaného přístroje.

[14] Ovládání fotoaparátu (funkce Camera Controller) funguje na hodinkách Galaxy Watch4 a novějších modelech Galaxy Watch při spárování s telefony řady Galaxy S9 a novějšími modely. Zoom funguje na hodinkách Galaxy Watch4 a novějších modelech Galaxy Watch při spárování s telefony řady Galaxy S, Galaxy Note a Galaxy Z s uživatelským rozhraním One UI 5.1 nebo novějším, s podporou funkce Camera Controller.

[15] Dostupnost může záviset na zemi a mobilním operátorovi. Podporované modely, barvy, velikosti a řemínky mohou může záviset na zemi a mobilním operátorovi.

[16] Dostupnost barevných variant může záviset na zemi.

[17] Měřeno bez zdravotních senzorů.

[18] Měřeno bez řemínku.

[19] Skutečná výdrž baterie závisí na síťovém prostředí, typickém způsobu užívání a dalších faktorech.

[20] Operační systém Wear OS Powered by Samsung funguje v kombinaci s telefony s nejnovější verzí operačního systému Android (s výjimkou řady Go a telefonů bez přístupu ke Google Play Store). Podporované funkce se u jednotlivých platforem a zemí liší. Kompatibilita se může měnit.

[21] LTE konektivita je k dispozici jen u LTE modelů a bude dostupná v později v tomto roce.

[22] Hodinky Galaxy Watch FE jsou vodotěsné do hloubky 50 m po dobu 10 minut (standard 5ATM). Nehodí se k potápění nebo k činnostem vyžadující vysoký tlak vody. Při namočení přístroje nebo rukou je nutno vše před dalším ovládáním dobře osušit. Hodinky Galaxy Watch FE jsou vybaveny stupněm ochrany IP68 proti prachu a sladké vodě při ponoření do 1,5 m po dobu 30 minut. Další informace najdete v uživatelské příručce.