Nová „arašídová“ kamera Axis se dvěma senzory má 2× 4K rozlišení při 30 fps a podporu AI analytiky

Společnost Axis Communications uvádí na trh novou vícesměrovou kameru se dvěma 4K senzory, která současně může z jednoho místa poskytnout jak širokoúhlý přehled, tak i detailní záběr s přiblížením, nebo s ní lze monitorovat prostory ve dvou různých směrech, a to i v náročných světelných podmínkách. Díky nejnovějšímu SoC Axis navíc podporuje také pokročilou videoanalytiku založenou na hlubokém učení přímo v koncovém zařízení.

Nová kamera AXIS P4708-PLVE má dva senzory, každý s rozlišením 4K a snímkovou frekvencí 30 snímků za sekundu, ale pracuje s jedinou IP adresou, díky níž ji lze použít ve VMS systémech vždy pouze s jednou licencí. Jedinečná konstrukce kopule ve tvaru arašídu umožňuje ušetřit instalační náklady díky flexibilnímu polohování obou varifokálních kamerových hlav. 

Každý kamerový senzor lze ovládat samostatně a zajistit tak záběry ze dvou různých směrů zároveň, nebo je možné oba senzory nastavit stejným směrem a zachytit tentýž cílový objekt jak v širokoúhlém záběru, tak i v maximálně přiblíženém detailu. Potřebu ručního doladění během instalace eliminuje možnost dálkového zoomu a ostření. 

Vidí vše 24/7 i ve špatných světelných podmínkách

Díky technologiím Lightfinder a Forensic WDR poskytuje kamera ostrý a čistý obraz i v náročných nebo vysloveně špatných světelných podmínkách. Díky 360° IR osvětlení s individuálně ovladatelnými LED diodami tato panoramatická kamera poskytuje jasné snímky také v úplné tmě. Integrovaný audio vstup navíc umožňuje také přidání zvukových funkcí.

Kamera AXIS P4708-PLVE je ideální například pro dlouhé chodby, rohy a křižovatky, kde může sledovat dva směry současně. Vhodná je také pro široká vnitřní prostranství, haly a velké prostory v průmyslu, maloobchodu, nemocnicích nebo ve školách. Navíc se stupněm krytí IP66 a IP67 je zde garance ochrany před vlivy externího prostředí, jako je prach, déšť a silný vítr.

Nová kamera je postavená na nejnovějším SoC ARTPEC-8 s umělou inteligencí a jednotkou pro hluboké učení (DLPU), má vysoký výkon a pokročilé analytické možnosti a dokáže shromažďovat a analyzovat více dat přímo v zařízení, tzv. na okraji sítě. Kamera také umí poskytovat cenná metadata usnadňující rychlé, snadné a efektivní forenzní vyhledávání v živém nebo nahraném videu a díky funkci AXIS Object Analytics dokáže detekovat a klasifikovat lidi i různé typy vozidel – vše na míru konkrétním specifickým potřebám klientů. Navíc, s podporou aplikační platformy ACAP verze 4 můžete do svého systému přidat další aplikace na míru založené na hlubokém učení v koncovém zařízení.

K běžné výbavě kamer Axis patří také technologie Zipstream s kodeky H.264/H.265 pro snížení nároků na šířku pásma, aniž by se ohrozila kvalita obrazu (bez ohledu na použitý VMS) a také funkce kybernetické bezpečnosti (včetně Axis Edge Vault – hardwarové platformy kybernetické bezpečnosti), které pomáhají zabránit neoprávněnému přístupu a chrání citlivé informace a systém jako celek. 

Mezi hlavní funkce AXIS P4708-PLVE patří:

  • Vícesměrová kamera (2× 4K) s jedinou IP adresou;
  • podpora AI analytiky s DLPU;
  • 360° infračervené osvětlení a 2,5násobný zoom; 
  • technologie Axis Lightfinder a Forensic WDR;
  • platforma Axis Edge Vault, která chrání kybernetickou bezpečnost zařízení.

Panoramatická vícesměrová kamera AXIS P4708-PLVE s umělou inteligencí a pokročilou videoanalytikou s DLPU je už k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučenou koncovou cenu 27.200 Kč.

O společnosti Axis Communications

Společnost Axis vytváří chytřejší a bezpečnější svět s pomocí síťových řešení, která otevírají přístup k lepšímu zabezpečení a k novým způsobům podnikání. Axis jako lídr v oblasti síťového videa nabízí produkty a služby pro videodohled a analýzu videa, řízení přístupu a audiosystémy. Společnost Axis má přes 4 907 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování klientských řešení spolupracuje s globální sítí partnerů. Společnost Axis byla založena v roce 1984 a sídlí ve švédském Lundu. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.