Zcela nová verze TOUGHBOOKU 40 nabízí využití AI v terénu bez připojení k internetu

Nejnovější verze Panasonic TOUGHBOOK 40 je vybavena procesorem Intel® s umělou inteligencí, vylepšenou konektivitou a grafickým výkonem.

Praha 19. června 2024 – Společnost Panasonic Connect oznamuje uvedení prvního TOUGHBOOKu s podporou využití umělé inteligence na okraji sítě. TOUGHBOOK 40mk2 je vybaven neurální procesorovou jednotkou Intel® AI Boost (NPU), která výrazně zvyšuje efektivitu a přesnost mobilních pracovníků napříč obory. Samostatné funkce umělé inteligence – bez nutnosti připojení k síti – slibují další vlnu zvýšení produktivity mobilních pracovníků tím, že pomáhají analyzovat poruchy, poskytovat informace a rychleji provádět administrativní úkoly.
Schopnosti umělé inteligence podpořené vylepšeným grafickým výkonem
Nový 14palcový TOUGHBOOK 40, jeden z prvních odolných notebooků využívajících systém Windows 11 Pro, který nabízí možnosti zpracování AI Edge, využívá procesor Intel® Core™ Ultra 5 135H (s technologií Intel vPro®). Pro ty, kteří vyžadují bezkonkurenční výkon u těch nejnáročnějších aplikací, přináší volitelný nový procesor Intel® Core™ Ultra7 165H (s technologií Intel vPro®) další zvýšení výpočetního výkonu.
Oba procesory jsou vybaveny speciální čipovou sadou AI, která umožňuje shromažďovat, ukládat a analyzovat data pomocí umělé inteligence, aniž by bylo nutné nahrávat a stahovat data prostřednictvím připojení ke cloudu – a aniž by to ovlivnilo celkový výkon a výpočetní výkon zařízení. Praktické to je zejména pro pracovníky u vzdálených terénních služeb a vojenský personál – zejména pro ty, kteří kontrolují zařízení na vzdálených místech, která nemusí mít přístup k mobilnímu nebo bezdrátovému připojení – aby mohli využívat umělou inteligenci ke zvýšení efektivity a omezení lidských chyb při sběru dat.
Například terénní pracovníci, kteří mají přístup ke schématům zapojení a schématům na svém zařízení, mohou kombinovat technologii počítačového vidění s umělou inteligencí a kamerou zařízení, aby přesně ukázali, kde by měla být kabelová připojení. Kromě toho lze procesory s umělou inteligencí použít k automatickému generování inspekčních zpráv, což šetří značný administrativní čas a zdroje v terénu.
Procesor Intel Core™ Ultra 5 135H počítače TOUGHBOOK 40mk2® je vybaven grafickým procesorem Intel® Arc™*, který umožňuje vynikající grafický výkon a jasné zobrazení obrazu generovaného umělou inteligencí.
“Jde o vůbec první notebook TOUGHBOOK, který je vybaven funkcemi zpracování AI Edge a přináší skutečnou revoluci na trh s odolnými zařízeními. Ve skutečně odlehlých lokalitách se pracovníci již nemusí spoléhat na připojení k internetu, aby mohli využívat nekonečné možnosti umělé inteligence,” říká Dirk Weigelt, senior manažer produktového marketingu ve společnosti Panasonic Connect. “Vzhledem k tomu, že nedávný průzkum společnosti Panasonic naznačuje, že technologie počítačového vidění zvýší v příštích třech letech produktivitu o 42 %, mají nyní pracovníci terénních služeb k dispozici zařízení připravené na budoucnost, které nedělá kompromisy v oblasti výkonu ani konektivity.”
Konektivita připravená na budoucnost
TOUGHBOOK 40mk2 je jako jeden z prvních odolných notebooků, který obsahuje nejnovější specifikaci Intel® Wi-Fi 7 BE200, lépe připojitelný k síti než kdykoli předtím. Zvýšená rychlost připojení (až 5,8 Gb/s a více než 2x ve srovnání s Wi-Fi 6E) a ultra nízká latence umožňují pracovníkům v terénu využívat spolehlivé a superrychlé přenosy dat, když se vrátí zpět do kanceláře nebo na základnu v terénu.
Pro skutečně vzdálené pracovníky je nový TOUGHBOOK 40 vybaven volitelnou konektivitou 4G a 5G s podporou eSIM, která poskytuje spolehlivé připojení na cestách.
Nejodolnější a nejmodulárnější na trhu
TOUGHBOOK 40mk2 se vyznačuje stejnou odolností a modularitou, která je špičkou na trhu, a poskytuje modernímu mobilnímu pracovníkovi vyvážené řešení bez ohledu na úkol, aplikaci nebo prostředí.
Nejnovější TOUGHBOOK 40 má krytí IP66** proti vodě a prachu a může pohodlně pracovat při teplotách mezi -29 °C a +63 °C**, což znamená, že vnější okolnosti nijak neovlivní produktivitu uživatele. Kromě vyměnitelné baterie, úložiště a paměti RAM nabízí 40mk2 také čtyři další rozšiřující oblasti, které poskytují maximální flexibilitu.
Zvýšený grafický výkon a zpracování hran s podporou umělé inteligence neohrožuje výkon baterie TOUGHBOOKu 40mk2. Model 40mk2 poskytuje až 12 hodin (MobileMark 25) práce na jedno nabití baterie, což současným moderním pracovníkům poskytuje klid při používání energeticky náročných aplikací.
TOUGHBOOK 40mk2 bude uveden na trh ve 2. čtvrtletí 2024. Další informace o TOUGHBOOK 40mk2 naleznete na adrese: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/toughbook/toughbook-40-mk2 
*Pokud jsou nainstalovány 2 moduly RAM
**Testováno nezávislou laboratoří třetí strany podle norem MIL-STD-810H a IEC 60529
O skupině Panasonic
Společnost Panasonic Group, která byla založena v roce 1918 a dnes je celosvětovým lídrem ve vývoji inovativních technologií a řešení pro nejrůznější aplikace v oblasti spotřební elektroniky, bydlení, automobilového průmyslu, průmyslu, komunikací a energetiky, přešla 1. dubna 2022 na systém provozních společností, kdy Panasonic Holdings Corporation slouží jako holdingová společnost a pod její hlavičku spadá osm společností. Skupina za rok končící 31. březnem 2024 oznámila konsolidované čisté tržby ve výši 54,12 miliardy eur (8 496,4 miliardy jenů). Chcete-li se dozvědět více o skupině Panasonic, navštivte: https://holdings.panasonic/global/ 
O společnosti Panasonic Connect Europe
Společnost Panasonic Connect Europe zahájila činnost 1. října 2021 a vytvořila novou agilní organizaci zaměřenou na B2B.Společnost s více než 400 zaměstnanci pod vedením generálního ředitele Hiroyuki Nishiuma si klade za cíl přispívat k úspěchu svých zákazníků inovativními produkty a integrovanými systémy a službami – to vše s cílem naplnit svou vizi měnit práci, rozvíjet společnost a propojit se s budoucností.
Panasonic Connect Europe má sídlo ve Wiesbadenu a skládá se z následujících obchodních divizí:
• Divize Mobile Solutions Business pomáhá mobilním pracovníkům zvyšovat produktivitu díky řadě odolných notebooků Toughbook, firemních tabletů a handheldů.
• Divize Media Entertainment Business zahrnuje vizuální systémy (Visual System Solutions), která nabízí řadu spolehlivých projektorů s vysokým jasem a kvalitních displejů; a vysílací a profesionální audiovizuální techniku (Broadcast & ProAV), která nabízí inteligentní řešení pro živou produkci z komplexního portfolia zahrnujícího PTZ a systémové kamery, videokamery, IT/IP platformu Kairos, přepínače a robotická řešení, která jsou široce využívána pro živé snímání událostí a sportu a televizní a xR studia.
• Business and Industry Solutions poskytuje technologická řešení na míru zaměřená na maloobchod, logistiku a průmyslovou výrobu s využitím svého jedinečného přístupu Gemba Process Innovation. Jejím cílem je zvyšovat provozní efektivitu a zlepšovat zkušenosti zákazníků a pomáhat podnikům dosahovat co nejlepších výsledků každý den.
• Panasonic Factory Solutions Europe pomáhá realizovat inteligentní továrny díky široké škále automatizovaných řešení, včetně řešení pro výrobu elektroniky, robotických a svařovacích systémů a inženýrství softwarových řešení.
Pro více informací navštivte: https://eu.connect.panasonic.com
Navštivte stránku Panasonic Connect Europe na LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/panasonic-connect-europe/