Léto na Lázeňském ostrově v Piešťanech

Léto je za dveřmi a vy přemýšlíte, kam se vydat na rodinnou dovolenou nebo na odpočinkový pobyt s partnerem? Máme pro vás skvělý tip – nádherný Lázeňský ostrov na Slovensku. Tento krásný ostrov nabízí vše, co potřebujete – zábavu pro celou rodinu i relaxaci pro páry a navíc, díky lázeňskému prostředí, prvotřídní péči o zdraví.

Tradiční i moderní lázeňské procedury

Lázně Piešťany se nachází na malebném Lázeňském ostrově a specializují se převážně na léčbu pohybového aparátu. Hostům zde nabízejí tradiční i špičkové lázeňské procedury s využitím nejmodernějších technologií. Piešťany mají unikátní léčivé prameny, které jsou používány v mnoha léčebných procedurách a jsou velice bohaté na minerály, síru a sulfan. Termální prameny vyvěrají z hloubky až 2 000 metrů a jejich teplota dosahuje 67-69 °C. Velmi účinné je také místní léčivé bahno, které je naprosto jedinečné. Působí silně protizánětlivě, zmírňuje svalové napětí a otoky kloubů, ulevuje od bolesti. Využívá se v bahenních zábalech i unikátních místních bahenních koupelích.

Navíc probíhá skvělá akce – když si v jakémkoliv hotelu rezervujete pobyt alespoň 14 dní před příjezdem, získáte až 15 % slevu.

Splendid: rodinná dovolená s dětmi

Velmi oblíbený je 3* hotel Splendid s all inclusive, který se specializuje na rodinné pobyty s dětmi. Zatímco děti si mohou hrát v dětském klubu, dospělí mohou bezstarostně relaxovat u hotelového bazénu. 

Esplanade: výjimečný hotel s mezinárodním oceněním

4* hotel Esplanade je umístěn v příjemném a klidném parku a nabízí prémiové pokoje, neomezený vstup do wellness a lázeňské procedury v Ensana Balneo Health Spa, největším a nejmodernějším balneoterapeutickém centru v Evropě. Lázně Balnea poskytují nejvyšší úroveň léčebných metod a lékařských služeb specializovaných na léčbu revmatismu a dalších onemocnění pohybového aparátu.

Thermia Palace: luxusní hotel pro dokonalou relaxaci

5* hotel Thermia Palace se nachází v kouzelném prostředí piešťanského Lázeňského ostrova a je přímo propojen s Lázeňským domem Irma. Kromě historického léčebného termálního bazénu – tzv. zrcadliště – se v krásně zrenovované budově ukrývá i výjimečné bahniště. V hotelové restauraci je pak možné vidět originální dílo Alfonse Muchy, které je zde již od roku 1932. Určitě si proto nenechte ujít výstavu Alfonse Muchy s názvem Mucha a fotografie: osobní vize, která je třetí částí projektu Muchova stezka a k vidění bude na Lázeňském ostrově do 31.10.2024. 

Dalším tipem je pak víkendová akce Fero Mikloško – Hot Summer Fashion Show, která proběhne 19.7.- 21.7.2024. Na této akci slavného slovenského návrháře se můžete těšit na módní přehlídku, kde hlavní hvězdou bude česká topmodelka Simona Krainová. Balíček zahrnuje pobyt v hotelu Thermia Palace na minimálně 2 noci s polopenzí a vstupem do lázeňského a saunového zázemí.

Piešťany nejsou jen o lázeňských procedurách. Město a jeho okolí nabízejí mnoho aktivit pro všechny návštěvníky. Přímo na Lázeňském ostrově se nachází velké golfové hřiště. Dalším tipem je Park miniatur v obci Podolie. Můžete zde vidět více než 70 modelů slovenských hradů, zámků a dalších památek. V okolí Piešťan je také nespočet cyklostezek a stezek pro in-line bruslení, nejoblíbenější je okruh kolem jezera Sĺňava. A kdo by si chtěl udělat delší výlet, tak doporučujeme navštívit zříceniny hradů Tematín, Beckov nebo Čachtický hrad. 

Letní dovolená v lázních Piešťany je ideální volbou pro ty, kteří hledají kombinaci relaxace, léčebných procedur a aktivního odpočinku. Toto malebné městečko s bohatou lázeňskou tradicí a krásnou přírodou nabízí vše, co potřebujete pro dokonalý odpočinek a regeneraci. 

Více informací o speciálních pobytových balíčcích najdete na ensanahotels.com