Společně udržitelně.cz mění majitele a získává nový kabát. Má ambici být hlavním rozcestníkem pro témata udržitelnosti v Česku

20. června 2024, Praha – Portál Společně udržitelně se představuje v cela nové podobě. Přinese rozhovory, aktuality, podcasty, eventy či profily firem v oblasti udržitelnosti, a chce tak zhmotnit význam vlastního názvu – Společně udržitelně. Od června 2024 se portál představuje nejen v nové vizuální identitě, přibudou také tematické rubriky, rozhovory a podcasty se zajímavými hosty. V průběhu roku se bude portál dál rozšiřovat například o firemní profily v oblasti udržitelnosti a jejich udržitelných projektů, nebo bude i zveřejňovat zajímavé pracovní nabídky.

Portál Společně udržitelně funguje od roku 2021, kdy jej založila a začala provozovat Komerční banka. Nyní vlastnictví přebírá poradenská společnost v oblasti udržitelnosti a cirkulární ekonomiky CIRA Advisory, která od samotného založení tvořila redakční obsah. Komerční banka zůstává v roli hlavního partnera portálu. 

„Na vzniku a rozvoji Společně udržitelně se podílíme od samého začátku. Jsem proto moc ráda, že jsme od Komerční banky nyní získali možnost jej posunout na další úroveň. Chci, aby nová verze opravdu ukazovala, co všichni v Česku společně pro udržitelnost děláme a to jak v environmentální, tak v sociální oblasti. Chceme se stát prvním místem, na které se jde podívat kdokoliv, koho zajímá, co se v oblasti udržitelnosti děje. Z konzultační praxe vidíme témata a problémy, které firmy denně řeší a často se setkáváme s nepřesnostmi o udržitelnosti, které se snažíme vyvracet. Proto Společně udržitelně bude také místem, ve kterém chceme rozvíjet udržitelnou gramotnost laické i odborné veřejnosti,” přibližuje myšlenku nové verze portálu jeho ředitelka rozvoje a jednatelka CIRA Advisory Ivana Hekerle. 

Za novým portálem bude stát redakční rada přímo z praxe v udržitelném byznysu, neziskovém sektoru, nebo žurnalistice, aby se zaručila maximální objektivita a relevantnost sdíleného obsahu. Její součástí budou Eva Chvalkovská, specialista na udržitelnost v korporátním segmentu Komerční banky, Jiří Tingl, specialista korporátního segmentu Komerční banky, Alena Rozsypalová, CFO E.ON Energie, Petra Koudelková, vedoucí katedry marketingové komunikace a PR Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, Petr Kain, šéfredaktor týdeníku Ekonom, Zuzana Keményová, redaktorka udržitelných témat redakcí Hospodářských novin, Ecoista a Wired, Vojtěch Koval, kreativní producent Českého rozhlasu, Karel Fronk, ESG manažer KKCG Real Estate.

„Společně udržitelně je krásný projekt, který jsme v Komerční bance s radostí nastartovali. CIRAA přišla s velice zajímavým nápadem, jak projekt dál rozvíjet a otevírat širšímu publiku. Za Komerční banku se opravdu velice těšíme na další životní etapu tohoto projektu a budeme úzce spolupracovat na dalším rozvoji z pozice hlavního partnera,” komentuje Blanka Svobodová, Corporate Segment Tribe Leader Komerční banky a dosavadní garant projektu.

Pod portál Společně udržitelně zároveň od června přechází podcast o udržitelnosti a cirkulární ekonomice LOOPA Vojty Kovala, který vznikl rovněž v roce 2021 za finanční podpory Komerční banky. 

Více informací o portálu najdete na www.spolecneudrzitelne.cz.

O Společně udržitelně

Portál Společně udržitelně je cenným zdrojem informací pro všechny, kteří se zajímají o udržitelný rozvoj. Nabízí inspiraci, praktické rady a návody, jak začít s budováním udržitelnější budoucnosti. Naším záměrem je nejen informovat o tématech udržitelnosti, ale především rozvíjet centrum, které sdružuje a pokrývá všechny formáty s tímto tématem související. Posouváme se od informačního webu k multifunkční platformě, která nabídne organizacím možnost prezentovat své příběhy a najít zajímavé spolupráce.