UBM připravila vzorový byt v rezidenčním projektu Astrid Garden v pražských Holešovicích

(Praha, 21. června 2024) – Společnost UBM Development Czechia připravila vzorový byt v moderním, nadčasovém designu v novém rezidenčním projektu Astrid Garden v Praze 7 – Holešovice. Komplex sedmi novostaveb a jedné rekonstruované původní budovy z počátku 20. století nabízí celkem 138 bytů, z nichž je již aktuálně prodána polovina. Kolaudace projektu, který je stavěn s ekologickou certifikací BREEAM, proběhne v červenci 2024. Prodej zajišťuje exkluzivně realitní kancelář Lexxus Norton.

Výstavba projektu Astrid Garden, citlivě zasazeného do stávající zástavby, bude brzy dokončena. Bytový dům obsahuje osm sekcí se dvěma, čtyřmi a šesti nadzemními podlažími s průchozím zeleným prostorem ve středu areálu. Díky architektonické koncepci jsou jednotlivé sekce komorního charakteru a každá má vlastní vchod a výtah. Pravidelně odstupňované fasády zajišťují prosvětlení interiérů. V současné době realizuje UBM venkovní zpevněné plochy a sadové úpravy. V interiéru dodavatelé instalují dveře, dlažbu ve společných prostorách a na schodištích a dokončují garáže. 

Moderní design s barevnými akcenty a dekorem dřeva

Vzorový byt s dispozicí 2+kk a velikostí 51,5 m² se nachází v nové budově F. Návrh interiéru klade maximální důraz na funkční využití a prezentaci realizačního standardu, který projekt nabízí. V konceptu je myšleno na prostorovou estetiku, jednotlivé místnosti působí příjemně a útulně. Na obývací pokoj s kuchyňským koutem navazuje prostorný balkon. Byt je světlý díky velkoformátovým oknům.

„Design bytu jsme navrhli v souladu s přírodním materiálem dřevěné dubové podlahy. Nábytek v obývacím pokoji, kuchyni, ložnici a předsíni pochází od českého výrobce Hanák, realizovaný společností Hanák Ateliéry, v barvě champagne a bílé v kombinaci s přírodní dubovou dýhou. V obývacím pokoji jsou doplňky z designové linie firem Ton a Javorina. V ložnici jsme jako dominantu zvolili čalouněnou postel s výrazným čelem od společnosti Hanák, se kterou koresponduje zabudovaná šatní skříň, integrované poličky i pracovní stůl s židlí nápaditě připomínající špalek také z designové linie firmy Ton,“ říká David Lukas, hlavní architekt společnosti UBM Development Czechia. 

Na kuchyňské lince ve tvaru L je patrná souhra dřeva a lesklých bílých povrchů, která se barevně zrcadlí rovněž na obkladu a pracovní desce v dekoru mramoru. Spotřebiče jsou značky Siemens.

V nice v předsíni je umístěna vestavná skříň se zrcadlem, jež opticky otevírá prostor. V koupelně je umístěna vana, toaleta, umyvadlo se spodní skříňkou a podsvětleným zrcadlem. Zařizovací produkty vybíral architekt UBM z kolekcí firem VilleroyBoch, Hansgrohe, Kaldewei a Marazzi. 

Vybrané doplňky splňují požadavky na praktičnost a zvolenou estetiku. „Prim hraje designové osvětlení od firmy Artemide a celosvětově známé sklářské hutě Brokis. Sklo se v interiéru objevuje také v podobě váz,“ říká David Lukas a dodává: „Místnosti jsme oživili díky textiliím a soupravě povlečení či ručníků v pastelových barvách. Závěsy v teplém odstínu světle béžové celý prostor příjemně zjemňují a sjednocují. Další drobné dekorace, jako odkládací polička v předsíni a nástěnné věšáky, jsou vyrobené z přírodního dřeva. Perličkou jsou pak originální obrazy studentů střední uměleckoprůmyslové školy.“

„Poptávka po elegantních a nadčasových bytech v projektu Astrid Garden, které jsou navíc šetrné k přírodě, je velká. Zájemci si nyní díky vzorovému bytu mohou své budoucí bydlení v nádherné novostavbě v atraktivní lokalitě Holešovic prohlédnout a inspirovat se,“ říká Alice Slámová, marketingová a obchodní ředitelka UBM Development Czechia, a dodává: Zástupci realitní kanceláře Lexxus Norton, která prodej bytů v Astrid Garden exkluzivně zajišťuje, zajišťují prohlídky s klienty v dokončených bytech. Pořízení vlastního bydlení se pro mnoho lidí stalo v uplynulých měsících velmi složité vzhledem k dění na trhu spojenému s vysokými úrokovými sazbami hypoték. Zájemcům jsme v současné době připravili speciální nabídku, a sice dotovanou hypotéku u jednotek 1+kk a 2+kk ve výši 2,99 %.“

Energeticky úsporné bydlení v centru Prahy 

Astrid Garden zahrnuje 138 bytů v dispozicích 1+kk až 4+kk s obytnou plochou od 30 do 107 m², k většině náleží buď zahrada, terasa či balkon. V parteru jsou umístěny dvě obchodní jednotky. Nedílnou součástí v souladu s názvem projektu je zeleň přinášející benefity jak pro rezidenty, tak pro životní prostředí. Vedle privátních zahrad a střešních teras je k dispozici bohatě osázený uzavřený vnitroblok, který tvoří klidné prostředí pro budoucí rezidenty. S ohledem na korporátní strategii společnosti „green, smart and more“ je zařazena celá řada ekologických prvků. Pro zavlažování je k dispozici dešťová voda z akumulační nádrže. V sekcích bytového domu do ulice U Průhonu je v jednotkách instalována rekuperace. Projekt navrhlo renomované a mnohokrát oceněné architektonické studio Bogle Architects. 

Benefitem komplexu je také lokalita pražských Holešovic skýtající výborné dopravní spojení a pestrou občanskou vybavenost v nejbližším okolí, včetně školek, škol, restaurací, obchodů s potravinami, pekárnou, kavárnami, poliklinikou, prémiovým fitness klubem apod. Snadné cesty po metropoli zajišťuje několik tramvajových linek a nedaleké stanice metra C – Vltavská a Nádraží Holešovice. Budoucí obyvatelé ocení možnost vyrazit si do přírody. Na příjemné procházky láká lesopark Stromovka, pobřeží Vltavy nebo Letenské sady. Volnočasový program nabízí mořský svět, Holešovická tržnice, Výstaviště Holešovice, Centrum současného umění DOX a další hudební a divadelní kluby. 

O společnosti UBM Development: 

UBM Development je jedním z předních evropských developerů dřevostaveb. Strategicky se zaměřuje na dřevostavby, zelené a chytré budovy v metropolích Vídeň, Mnichov, Frankfurt a Praha. Platinové hodnocení od agentury EcoVadis a ocenění „Prime Status“ od ratingové agentury ISS ESG jsou důkazem zaměření UBM na udržitelnost. UBM je na trhu již 150 let, projekty realizuje od akvizic, přes plánování, realizaci staveb až po jejich prodej. Akcie společnosti jsou kótovány na vídeňské burze, Prime Market of the Vienna Stock Exchange, v segmentu s nejvyššími požadavky na transparentnost. 

O společnosti UBM Development Czechia s. r. o.:

Na českém trhu působí UBM od roku 1993. Společnost za 30 let zrealizovala několik desítek projektů napříč celou Českou republikou. Aktuálně UBM staví rezidenční komplex Arcus City v Praze 5, v němž je již 150 bytů zkolaudováno, první vícepodlažní bytové domy ze dřeva Timber Praha a rezidenční projekt Astrid Garden v Praze 7. Připravuje rezidenční projekt v Praze 5 naproti Smíchovskému nádraží. Mezi nejvýznamnější projekty se řadí realizace velkých územních celků, například multifunkční komplex Anděl City v Praze 5 na Smíchově, který na 25 000 m2 plochy zahrnuje byty, kanceláře, obchody, restaurace, multikino, dva hotely a velkou piazettu se vzrostlými stromy. Tímto projektem se UBM výrazně podílela na revitalizaci Smíchova, z něhož se stalo vyhledávané městské centrum. Mezi další významné reference v hlavním městě patří administrativní budova Darex na Václavském náměstí, administrativní budova Astrid Offices v Praze 7, bytový komplex Rezidence Zvonařka, luxusní hotel Le Palais. Ve spolupráci se společností Crestyl zrealizovala UBM kancelářskou budovu Dock 01 a rezidenční projekt Neugraf v Praze 5. Mimopražské reference UBM zahrnují nákupní centrum Velký Špalíček v Brně či komplex pro rekreační bydlení Apartmány Medvědín ve Špindlerově Mlýně. V hotelovém segmentu zrekonstruovala původní Cukrovarnický palác v centru Prahy, na Senovážném náměstí, kde na počátku roku 2022 otevřel pětihvězdičkový lifestyle hotel Andaz Prague, provozovaný nadnárodním řetězcem luxusních hotelů Hyatt. S touto realizací UBM zvítězila v kategorii hotelů v prestižní tuzemské soutěži „Best of Realty – Nejlepší z realit 2022″. Hotel Andaz Prague uspěl rovněž v soutěži SBID International Design Awards 2022, ve které madridské studio Brime Robbins obdrželo nejlepší ocenění za interiérový design v kategorii „Hotelové pokoje a apartmá”. Rekonstrukce Cukrovarnického paláce byla oceněna v soutěžích CIJ Awards Czech Republic 2022, v kategoriích Best Architectural Development, Legacy Reconstruction, Design Fit-Out včetně ceny Grand Prix, v ThePrime Real Estate vyhrála v kategorii „Nejlepší interiérový design komerční nemovitosti“ a stala se rovněž absolutním vítězem soutěže Estate Awards 2022.

UBM Development Czechia realizuje developerské projekty v České republice a díky týmu architektů, stavebních inženýrů a projektantů poskytuje služby projekčních činností a řízení staveb v segmentu rezidenčního developmentu, obchodně administrativních staveb a hotelovém segmentu v České republice, Německu, Nizozemí a Rakousku.