CA Immo zahajuje rekonstrukci pražské kancelářské budovy Danube House v Riverside Karlín

  • Ikonická kancelářská budova bude rozsáhle renovována podle vysokých designových standardů, které kladou uživatele do středu pozornosti.
  • Zaměřeno na nové služby, nejvyšší komfort nájemníků a energetickou účinnost.
  • Stavební práce začnou ve 4. čtvrtletí 2024, s dokončením Nového Danube House na začátku roku 2026. Plný provoz bude zahájen v 1. čtvrtletí 2026.

Danube House je nepřehlédnutelná kancelářská budova nacházející se v Riverside Karlín, zelené rekreační oblasti a kampusu pěti špičkových kancelářských budov v srdci Karlína, které jsou domovem významných mezinárodních nájemců z oblasti technologií, start-upů, práva a bankovnictví. Za 20 let úspěšného provozu se Danube House stal známým jak na domácím, tak na mezinárodním trhu, a to díky své vysoké kvalitě a viditelnosti. Nyní prochází komplexní rekonstrukcí, aby mohl po mnoho dalších let nabízet nájemcům vysoce inovativní a na budoucnost připravené kancelářské prostory v jedné z nejatraktivnějších obchodních lokalit v Praze.

Nový Danube House nabídne 22 500 m² pronajímatelných ploch převážně pro kancelářské nájemce. Spojí výhody prominentní zelené zóny využívané pro rekreaci a zábavu u řeky Vltavy s designovou funkčností a službami moderního kancelářského prostředí na nejvyšší úrovni.

Václav Jonáš, výkonný ředitel CA Immo v České republice, komentuje: „Uvědomujeme si rostoucí poptávku po prvotřídních kancelářských prostorách, které podporují rovnováhu mezi pracovním a osobním životem a nabízejí špičkový design a komfort pro nájemníky. Proto máme za cíl udělat z Danube House symbol moderního kancelářského prostředí v Riverside Karlín. Tato budova je navržena tak, aby podporovala nové nápady, inspirovala výměnu znalostí a podporovala inovativní pracovní metody. Budova přirozeně naváže na okolní zelené plochy směrem k řece prostřednictvím různých otevřených prostor, jako jsou balkony, zimní zahrady a střešní terasy. Stručně řečeno: Bude to zdravé a udržitelné pracovní prostředí, kde lidé rádi pracují.”

Nejdůležitější rysy Nového Danube House budou:

Výměna fasády: Ikonická kamenná fasáda bude nahrazena novou terakotovou fasádou navrženou renomovanými architekty Bogle Architects pod vedením Luigiho Simione. To zvýrazní jedinečný tvar a objem budovy, čímž se stane otevřenější, přístupnější a přátelštější.

Aktivace atria a společných prostor: Atrium se stane živým srdcem budovy s plovoucími platformami sloužícími jako zasedací místnosti, salónky, studovny, auditoria, lezecká stěna a cvičební prostory. Bude obsahovat dvě soukromé zavěšené zasedací místnosti s panoramatickým výhledem na řeku, sdílenou zasedací místnost a velkou zimní zahradu ve druhém patře.

Řešení udržitelnosti: Integrace energeticky účinných a obnovitelných zdrojů vytápění a chlazení (tepelná čerpadla), pokročilé recyklace odpadu a cílení na certifikaci LEED Platinum a energetický štítek třídy B. Stejně jako všechny nemovitosti CA Immo bude Danube House 100% napájen z obnovitelné elektřiny.

Technologická vylepšení: Implementace inteligentních funkcí, jako je inteligentní přístupová kontrola, inteligentní LED osvětlení se senzory, monitorování CO₂, nové výtahy a chytrá aplikace s komunitními funkcemi.

Nové služby a atraktivní venkovní prostory: Balkony, zimní zahrady a střešní terasy otevřou budovu okolí a vytvoří – v kombinaci s interaktivními uměleckými instalacemi – zdravé a inspirativní pracovní prostředí. Moderní zařízení pro cyklisty a sportovce, reprezentativní hlavní vchod s novým panoramatickým výtahem a schodištěm do parkoviště a výjimečný příjezdový zážitek doplňují nabídku.

Kancelářský kampus Riverside Karlín – místo, kde lidé rádi pracují 

Kancelářský kampus zahrnuje pět kancelářských budov Danube House, Nile House, Amazon Court, Mississippi House a Missouri Park, který byl nedávno dokončen nově vytvořeným parkem, jež otevřel celou oblast široké veřejnosti. Je přístupný nejen z Karlína, ale i z Holešovic díky nově zprovozněnému pěšímu mostu s již oblíbenou přezdívkou HolKa. Cyklisté sem mohou dokonce přijet přímo z centra města po páteřní cyklostezce A2. Od otevření parku se tato atraktivní lokalita podél řeky Vltavy stala vyhledávanou částí města, kde lidé nejen pracují, ale také relaxují, sportují a baví se. Oblast nabízí kavárny, restaurace, vinotéku s gurmánským obchodem a River Rink pro bruslaře v zimě a tanečníky nebo fotbalisty v létě.

https://www.danubehouse.cz/

www.riversidekarlin.cz


O CA Immo 

CA Immo je investor, asset manažer a developer specializující se na velké, moderní kancelářské nemovitosti v metropolitních městech Německa, Rakouska a střední Evropy. Společnost pokrývá široký hodnotový řetězec v oblasti komerčních nemovitostí a má rozsáhlé interní odborné znalosti v oblasti výstavby. Společnost CA Immo, založená v roce 1987, je kotována na ATX vídeňské burze a má nemovitá aktiva v hodnotě přibližně 5,6 miliardy EUR v Německu (67 %), Rakousku (6 %) a střední a východní Evropě (27 %).