Dexter: Original Sin, prequel úspěšného dramatického seriálu Dexter, bude k dispozici exkluzivně na všech trzích SkyShowtime

Výkonný producent Clyde Phillips, Showtime Studios a Counterpart Studios přichází s dlouho očekávaným prequelem seriálu nominovaného na cenu Emmy®, Dexter® 

V seriálu se představí držitel Zlatého glóbu Christian Slater a také Patrick Gibson, Molly Brown, James Martinez, Christina Milian, Alex Shimizu a Reno Wilson 

Mimo jiné byla potvrzena účast Sarah Michelle Gellar a Patricka Dempseyho, nominovaného na cenu Emmy a Zlatý glóbus

SkyShowtime potvrdila uvedení nového originálního dramatického seriálu Dexter: Original Sin, jehož děj předchází událostem seriálu Dexter, nominovaného na cenu Emmy®. Příběh tohoto nového desetidílného thrilleru se odehrává 15 let předtím, než se diváci poprvé setkali s Dexterem v populárním seriálu z produkce SHOWTIME®. Nový seriál sleduje proslulého amerického sériového vraha… ve fázi příprav.

Zveřejněno bylo také herecké obsazení seriálu Dexter: Original Sin (dříve Dexter: Origins). Patrick Gibson (Shadow and Bone) se představí v titulní roli Dextera Morgana; držitel Zlatého glóbu Christian Slater (Mr. Robot) v roli Harryho Morgana, Dexterova adoptivního otce a detektiva z oddělení vražd; a Molly Brown (Senior Year) v roli Dexterovy mladší sestry Debry Morgan. Patrick Dempsey se také připojí k obsazení jako stálý člen hereckého týmu v roli Aarona Spencera, kapitána miamského oddělení vražd, který má desítky let trvající vztah s Harrym Morganem (Slater). Sarah Michelle Gellar se k obsazení připojí ve speciální hostující roli Tanyi Martin, šéfky kriminalistů na policejním oddělení Miami Metro a nové šéfky Dextera Morgana. Na cenu Emmy nominovaný Clyde Phillips (Dexter, Nurse Jackie) se vrací jako showrunner a výkonný producent.

Dexter: Original Sin sleduje Dextera (Gibson) v Miami na počátku 90. let, kdy se ze studenta stává pomstychtivý sériový vrah. Když už své krvežíznivé nutkání nedokáže ignorovat, musí se Dexter naučit, jak svou vnitřní temnotu usměrňovat. Pod vedením svého otce Harryho (Slater) přijímá jakýsi kodex, podle kterého vyhledává a zabíjí lidi, kteří si zaslouží být eliminováni ze společnosti. Nesmí se ale přitom dostat do hledáčku policie. To je pro mladého Dextera mimořádná výzva, protože právě nastoupil na forenzní stáž v oddělení městské policie v Miami. 

Kromě celé řady nominací Slater za roli v seriálu Mr. Robot také obdržel Zlatý glóbus a cenu Critics Choice. Jeho další ocenění zahrnují nominaci na Critics Choice za Dr. Death a role v Dirty John a Nymphomaniac nebo kultovní klasiky True Romance a Heathers. Slater v současnosti hraje v režisérském debutu Jerryho Seinfelda Unfrosted a v seriálu The Spiderwick Chronicles. Zahraje si také v režisérském debutu Zoe Kravitz, Blink Twice.

Gibson se naposledy představil v televizním seriálu Shadow and Bone. Mezi jeho další úspěchy patří role v The OA, Good Girl Jane a Property of the State, z nichž za poslední v roce 2017 získal cenu pro vycházející hvězdy v rámci Irish Film and Television Award ®

Úspěchy Molly Brown zahrnují role v seriálech Evil, Billions a The Marvelous Mrs. Maisel, ale také ve filmech, jako Senior Year a The Good House. Objeví se také v nadcházejícím nezávislém filmu Mooch. 

Jako stálice seriálu se v rolích příslušníků policejního oddělení v Miami představí také James Martinez (Love Victor), Christina Milian (Falling Inn Love), Alex Shimizu (The Blacklist) a Reno Wilson (Mike & Molly). Martinez zde ztělesnil nadějného detektiva z oddělení vražd, Angela Batistu, který se řídí srdcem; Milian hraje první detektivku z oddělení vražd policie v Miami, Marii LaGuertu; Shimizu se ujal role soudního analytika Vince Masuka, který se velmi rád dělí o své odborné názory a nenechá si ujít příležitost říkat svému novému stážistovi Dexteru Morganovi, co má dělat; Wilson hraje Harryho dlouholetého parťáka a důvěrníka, Bobbyho Watta. 

Původní seriál Dexter měl osm řad a jeho premiéra se konala v roce 2006. Komplikovaného a konfliktního experta na vraždy z policejního oddělení v Miami, Dextera Morgana, který byl zároveň sériovým vrahem, si v něm zahrál držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall. Seriál se stal jedním z nejoceňovanějších pořadů americké televize a získal několik nominací na cenu Emmy a Zlatý glóbus za nejlepší dramatický televizní seriál, v roce 2008 obdržel prestižní cenu Peabody a dvakrát se umístil v žebříčku deseti nejlepších televizních seriálů AFI. V roce 2013 uvedlo Sdružení amerických scénáristů Dextera v seznamu 101 nejlépe napsaných televizních seriálů. Všechny předchozí řady seriálu Dexter jsou nyní k dispozici na SkyShowtime.

Seriál Dexter: Original Sin vychází z produkce Showtime Studios a Counterpart Studios, výkonné produkce se ujal Clyde Phillips. Dalšími výkonnými producenty jsou také Scott Reynolds (Jessica Jones), Michael C. Hall (Dexter), Mary Leah Sutton (Resident Evil), Tony Hernandez (Emily In Paris), Lilly Burns (Russian Doll), produkce seriálu se ujal Robert Lloyd Lewis (The Lincoln Lawyer). Slater opět spolupracuje s Michaelem Lehmannem (Heathers), režisérem i výkonným producentem seriálu. 

Kreativní dohled za Showtime Studios zajistili Gary Levine a Urooj Sharif, na produkci dohlížela Tara Power. Distribuci seriálu zajišťuje společnost Paramount Global Content Distribution.

SkyShowtime je k dispozici přímo v aplikaci SkyShowtime na zařízeních s operačním systémem Apple iOS, tvOS, na zařízeních s operačním systémem Android, Android TV, Google Chromecast, LG TV, smart televizorech Samsung, u vybraných distribučních partnerů na svých trzích a prostřednictvím webových stránek www.skyshowtime.com.

Cena měsíčního předplatného Standardní s reklamou je 159 Kč a cena měsíčního předplatného Standard Plus je 219 Kč. Předplatné Standardní s reklamou obsahuje reklamy, zatímco předplatné Standard Plus zůstává bez reklam.

Další informace najdete na:

Webová stránka: www.skyshowtime.com
Newsroom: https://corporate.skyshowtime.com

LinkedIn: www.linkedin.com/company/skyshowtime

X (dříve Twitter): www.twitter.com/SkyShowtime 

O SkyShowtime

SkyShowtime je nejnovější evropská streamovací služba. SkyShowtime, společný podnik společností Comcast a Paramount Global, spojuje to nejlepší z Hollywoodu s místní zábavou na jednom místě.

Od filmů a původních seriálů ikonických značek Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios a Peacock až po seriály SkyShowtime Original, SkyShowtime je novým evropským domovem prémiové zábavy.

SkyShowtime byla spuštěna na všech svých trzích v roce 2023 a je dostupná v Albánii, Andoře, Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Chorvatsku, Česku, Dánsku, Finsku, Maďarsku, Kosovu, Černé Hoře, Severní Makedonii, Norsku, Nizozemsku, Polsku, Portugalsku, Rumunsku, Srbsku, na Slovensku, ve Slovinsku, Španělsku a Švédsku. SkyShowtime je k dispozici přímo v aplikaci SkyShowtime na zařízeních s operačním systémem Apple iOS, tvOS, na zařízeních s operačním systémem Android, Android TV, Google Chromecast, LG TV, smart televizorech Samsung, u vybraných distribučních partnerů na svých trzích a prostřednictvím webových stránek.