OPPO přidává do rodiny Reno12 nový model FS. Zaujme nejen atraktivními barvami, ale také AI nebo velkorysou pamětí

Praha, 9. července 2024 – Po nedávném uvedení modelů Reno12 Pro a Reno12 5G přidává značka OPPO do stejné kategorie ještě další model, OPPO Reno12 FS 5G. Novinka v sobě ukrývá rozsáhlé úložiště, nabídne kvalitní fotovýbavu, a v budoucnu ještě funkce umělé inteligence. V prodeji je za 9 990 Kč, a to ve velmi zajímavých odstínech oranžové a olivově zelené. 

Nový model OPPO Reno12 FS 5G doplní dva nedávno uvedené smartphony, Reno12 Pro a Reno12 5G. Rozšíří tak řadu Reno12 a nabídne kvalitní výbavu další skupině potenciálních zákazníků. Na první pohled však zaujme svým vzhledem.

Design – barevný, elegantní, výrazný

OPPO Reno12 FS 5G je k dispozici ve dvou bezesporu zajímavých barevných provedeních, po kterých sáhne snad každý, kdo se chce trochu odlišovat. Výrazná oranžová s elegantní perleťovou texturou rozhodně vzbudí zájem. Oproti tomu klidná olivově zelená, která je však neméně poutavá, nabízí zajímavou alternativu k obligátní umírněné černé barvě. 

Čistému vzhledu napomáhá téměř bezrámečkový 120Hz 6,67palcový AMOLED displej. Designově interesantní je také sestava fotoaparátů, která je oproti svým dvěma sourozencům uspořádaná do výrazného kruhu.

Prémiová fotosestava

Reno12 FS 5G dostalo do fotovýbavy snímač Sony IMX355. Celá sestava zadních fotoaparátů se skládá z hlavního 50Mpx objektivu, 8Mpx širokoúhlého snímače a 2Mpx makro čočky. Vše doplňuje 32Mpx selfie fotoaparát. Telefon nabízí řadu oblíbených fotorežimů, ale pracuje také s umělou inteligencí.  

Nabušený AI

Také model Reno12 FS 5G bohatě pracuje s umělou inteligencí. Nutno však podotknout, že některé z těchto funkcí budou k dispozici až po softwarové aktualizaci telefonu nebo i později. 

Díky funkci AI Eraser 2.0 mohou uživatelé jednoduchým klepnutím odstranit z fotografií kolemjdoucí cizince nebo třeba rušivé objekty. Například nežádoucí postavy se označí buď automaticky, nebo je lze manuálně vybrat. Tak jako tak už na fotkách uživatelů nebude nic, co by tam být nemělo. 

Aplikace AI Studio se přizpůsobí fantazii a dokáže vytvořit digitální avatary nebo umělecké portréty pomocí jediné uživatelské fotografie. Uživatelé mohou vytvořit sami sebe jako kovboje, princezny, astronauty, hvězdy cyberpunkové mangy nebo použít mnoho dalších stylů využívajících možnosti GenAI. 

AI Smart Image Matting 2.0 zase dokáže vystřihnout objekty z fotografií tak, že je pak možné je kopírovat, vkládat do koláží či jiných fotek nebo i jinak upravovat. Tato funkce se může hodit i jako odstraňovač pozadí. 

Reno12 FS 5G využívá také novou generaci technologie AI LinkBoost. Funkce zvýší příjem signálu a optimalizuje výběr sítě pomocí modelu AI na úrovni systému, který provádí agilní přepínání sítí na základě síťového prostředí uživatele. 

Jednoduše řečeno, AI LinkBoost zlepšuje latenci sítě v oblastech se slabým signálem nebo ve vytížených sítích (například na festivalech, fotbalových zápasech nebo koncertech), zlepšení plynulého přepínání mezi Wi-Fi a mobilní sítí a zrychlení obnovy signálu při výstupu z výtahu nebo podzemních prostor. Řada Reno12 získala jako první na světě certifikaci TÜV Rheinland High Network Performance Certification. Ta potvrzuje, že poskytuje bezproblémové síťové prostředí ve všech testovaných scénářích.

Velkokapacitní baterie, královské úložiště

Reno12 FS 5G pohání osmijádrový MediaTek Dimensity 6300. Běží na Androidu 14, který je doplněný o nadstavbu uživatelského rozhraní ColorOS taktéž ve verzi 14. 

Baterii s kapacitou 5000 mAh je možné díky výkonu 45 W a technologii OPPO SUPERVOOC bleskově nabít. 

Nový telefon kombinuje 12 GB operační paměti s opravdu prostorným 512GB úložištěm. Nicméně tento už tak štědrý prostor na mnoho fotek, videí nebo aplikací je možné ještě rozšířit, a to s pomocí až 2TB paměťové karty. A to je opravdu hodně místa. 

Díky krytí stupně IP64 je model odolný proti prachu a vodě. K tomu se přidává technologie OPPO Splash Touch. Patentované řešení, které umožňuje správné fungování obrazovky i když je vlhká nebo když má mokré ruce naopak uživatel.

Kdy, kde a za kolik

Nový model OPPO Reno12 FS 5G je už v České republice v prodeji, a to u vybraných partnerů. K sehnání je v perleťově oranžové a olivově zelené barvě, a to za doporučenou cenu 9 990 Kč. Informace o konkrétních prodejních kanálech budou postupně přibývat na stránkách oppo.com. 

K modelu OPPO Reno12 FS 5G, stejně jako k modelům Reno12 Pro a Reno12 5G, poskytuje výrobce záruku prodlouženou o 1 rok, tedy celkem na 3 roky (platí i pro telefony pořízené do firem s odpočtem DPH). Současně platí u obou modelů speciální roční záruka na rozbití displeje.

Technické specifikace

OPPO Reno12 FS 5G
Barvy Oranžová, zelená
Procesor a paměť MediaTek Dimensity 6300

RAM: 12 GB

ROM: 512 GB

Operační systém Android 14 + ColorOS 14
Displej AMOLED, 6,67“, 1080 × 2400 bodů, 120 Hz, 16,7 milionu barev, maximální jas 1200 nitů
Přední fotoaparát 32 Mpx, f/2.4
Zadní fotoaparát 50 Mpx, f/1.8

8 Mpx, f/2.2, ultraširokoúhlý (112 °)

2 Mpx, f/2.4, makro

Mobilní sítě 5G, dualSIM, AI LinkBoost
Rozměry 75,75 × 163,05 × 7,76 mm
Hmotnost 187 g
Baterie 5000 mAh, 45W SUPERVOOC dobíjení
Konektivita Wi-Fi 5, Bluetooth 5.3, USB-C
Odolnost IP64
Další výbava Beidou, GPS, NFC, GLONASS, Galileo, QZSS, senzor otisků prstů
Doporučená cena 9 990 Kč

_________________________________________________________________

O ZNAČCE OPPO

OPPO je přední světová značka na poli chytrých telefonů a zařízení. Svůj první mobilní telefon společnost uvedla na trh již v roce 2008 a od samého začátku se snaží do technologií vkládat své srdce i duši. Zároveň neúnavně usiluje o dokonalou harmonii designu a inovací. Dnes OPPO nabízí širokou škálu chytrých zařízení v čele se sériemi smartphonů s označeními Find a Reno. Mimo ta poskytuje OPPO svým uživatelům vlastní softwarovou nadstavbu uživatelského prostředí ColorOS. OPPO působí ve více než 40 zemích světa. Po celém světě má také 6 vlastních výzkumných ústavů a 5 center výzkumu a vývoje. V Londýně sídlí OPPO International Design Center. Po celém světě má OPPO více než 40 000 zaměstnanců. 

oppo.com facebook.com/oppomobilecz                       instagram.com/oppomobilecz