Nová Tvář Udržitelnosti je zakladatelkou soutěže Obal roku

Praha, 8. července 2024 – Iva Werbynská, ředitelka Obalového institutu SYBA, se letos stala jednou z nových Tváří Udržitelnosti. Tento titul jí byl udělen v rámci projektu [ta] Udržitelnost, prvního českého přehledu expertů v oblasti udržitelnosti. Projekt [ta] Udržitelnost přináší neotřelý pohled, praktické příklady, reálné zkušenosti i vize, které mají zástupci klíčových oblastí pro budoucnost Česka. Podle Ivy v letošním roce v rámci udržitelnosti sledujeme v obalovém průmyslu přechod na cirkulární ekonomiku a zvýšené využívání ekologicky šetrných materiálů.

   “Naším cílem je vyvíjet obaly, které budou schopny sledovat a prodloužit životnost produktů,” uvedla Iva Werbynská. „Firmy budou investovat do vývoje a implementace obalů vyrobených z recyklovaného papíru a dalších ekologických alternativ. Dále se bude optimalizovat design obalů, aby se minimalizovaly odpady při výrobě a spotřebě. Půjde například o snižování tloušťky materiálů, vývoj lehčích obalů a zamezení nadbytečnému balení,“ dodává.

Udržitelným projektem je také soutěž Obal roku

   Jedním z Iviných projektů, které podporují udržitelnost, je prestižní soutěž Obal roku, která je nyní v plném proudu. Účast v soutěži Obal roku 2024 navíc firmám nabízí příležitost získat národní i mezinárodní uznání. Vítězové národního ocenění se totiž automaticky kvalifikují do celosvětové soutěže WorldStar, kde mají šanci získat významné ocenění. Příkladem úspěchu je firma THIMM, která získala národní ocenění Obal roku 2023 a následně obdržela celosvětové ocenění WorldStar, včetně zlaté medaile ve speciální kategorii Marketing.

Přihlášení do soutěže končí již 5. srpna

   Soutěž Obal roku je určena nejen pro grafické agentury a výrobce obalů a obalových materiálů, ale také pro obchodní řetězce, producenty značkových výrobků FMCG a zadavatele obalů v automotive sektoru. Příjem přihlášek do soutěže končí 5. srpna 2024.

Další informace o soutěži a možnost se přihlásit najdete na www.syba.cz.

 

O Obalovém institutu SYBA

Obalový institut SYBA sdružuje a prosazuje zájmy subjektů činných v sektoru balení, obalů, obalových prostředků, balicích materiálů, balicích strojů a také zájmy výrobců baleného zboží týkající se balení. Jedná se o sdružení firem a odborníků, kteří se podílejí na vývoji, výrobě
a využívání obalů a obalových materiálů. Tento institut funguje jako platforma pro sdílení informací, vzdělávání, podporu inovací a spolupráce mezi různými aktéry v obalovém průmyslu.