Výstava Komiksové jednohubky 5.9. 2024

KOMIKSOVÉ JEDNOHUBKY

5.9. – 9.10. 2024 VNITROBLOCK

Výstava: Komiksové jednohubky

Termín výstavy: 5.9. – 9.10. 2024

Vernisáž: 5.9. 2024 od 17:00

Autoři: BBB ilustrace | V Kanclu | Vhrsti | Zavařeniny | Mluví jen jeden | Blaze.je | jina.tvori

Místo: Vnitroblock, Tusarova 791/31, 170 00 Praha 7-Holešovice

Web: https://www.dudesandbarbies.gallery/komiksove-jednohubkyhttps://www.facebook.com/events/3881080038845407 

Výstava „Komiksové jednohubky“ je unikátní přehlídkou, která spojuje sedm různorodých hlasů komiksových autorů a ilustrátorů, přinášejících na plátno i do digitálního světa svou osobitou interpretaci aktuálních témat a každodenního života. Každý z těchto tvůrců přistupuje k tvorbě s vlastním stylem a perspektivou, ale všechny jejich příběhy spojuje pozorování okolního světa i vnitřních prožitků a jejich převod do komiksového formátu.

Kateřina Kang se prostřednictvím svého instagramového účtu jina_tvori podělí o své dojmy z Koreje, kde našla inspiraci pro svou tvorbu. Její komiksy kombinují osobní zkušenosti s kulturními a sociálními pozorováními, čímž nabízí unikátní pohled na svět.

Lucie Sedláčková ve své sérii Zavařeniny ztvárňuje každodenní i hlubší psychické problémy jako konkrétní postavy a démony. Její přístup k zobrazení duševních obtíží pomáhá pochopit a čelit obavám a stresům, které nás mohou potkávat.

Vhrsti je známý svými komiksovými příběhy, které kombinují humor s hlubokými introspektivními momenty. Jeho práce zahrnuje nejen úspěšné projekty pro Českou televizi, ale i osobní komiksy, které zachycují nejen vtipné, ale i vážné aspekty života.

Tom Bezděčka vyniká svým kancelářským humorem, který čerpá z filmových klasik a internetové meme kultury. Jeho komiksy zachycují situace a zkušenosti ze světa práce s vtipem a autentičností.

Lenka Blažejová pod značkou BLAZE.JE zkoumá tabuizovaná témata jako rozvod, ztráta a emoční prožitky. Její komiksy a knihy, jako CÍŤA a MÁMA S TÁTOU UŽ NEJSOU SPOLU, ukazují, jak komiks může sloužit jako terapeutický a edukativní nástroj.

Honza Vavřín přináší minimalistické komiksy ze školního prostředí a zábavné učební materiály, které reflektují jeho zkušenosti jako učitele a otce. Jeho práce je zaměřena na kreativní a interaktivní přístup k vzdělávání.

Bára Brůnová se věnuje jak komiksovým stripům o každodenním životě se svými syny, tak historické populárně naučné ilustraci. Její tvorba zahrnuje osobní prožitky i profesionální ilustrace, které obohacují její komiksové projekty.

Tato výstava „Komiksové jednohubky“ nabízí malou ochutnávku toho, jak různorodé komiksové přístupy mohou vytvořit široké spektrum příběhů a emocí. Přijďte se podívat, jak sedm talentovaných autorů interpretuje svět kolem nás a uvnitř nás prostřednictvím své jedinečné kreslené perspektivy.