Adventní koncert v Betlémské kapli, který pomůže dětem s handicapem

Přijděte oslavit začátek adventu s Nadací Jedličkova ústavu na adventní koncert, který se bude konat ve čtvrtek 1. prosince od 19 hodin v Betlémské kapli v Praze. 

Těšit se můžete na pěvecký sbor Gaudium Praha a Muziku Josefa Vycpálka, kteří si pro letošní adventní koncert připravili Vianočnů omšu F dur od Edmunda Paschy. V druhé polovině večera převezme pomyslné hudební otěže trojice akordeonistů z Check Accordion Trio, kteří pro akordeony upravili tradiční vánoční melodie. Zazní například skladby od Johna LennonaKarla Jenkinse nebo Leonarda Cohena.

Vstupné na koncert je dobrovolné a přispějete jím Nadaci Jedličkova ústavu na podporu dětí a mladých lidí s postižením. Svoji účast je třeba potvrdit na koncert@nadaceju.cz.

„Adventní koncert v Betlémské kapli se stal pro nás tradicí. Jsme rádi, že můžeme přispět tím, co umíme a co máme rádi – a to je zpěv. Přijďte se podívat a podpořit dobrou věc,“ řekla Zdena Součková – sbormistrně z Gaudium Praha.

„Jsme moc rádi, že hudbou můžeme pomáhat, a navíc propagovat tak krásný nástroj jako je akordeon. Pro koncert v Betlémské kapli jsme upravili vánoční melodie, které jak věřím, pomohou navodit tu pravou sváteční atmosféru,“ řekla Marie Čejnová – akordeonistka z Check Accordion Trio. 

Adventní koncert Nadace Jedličkova ústavu v Betlémské kapli je již tradicí, kterou na dva roky přerušil Covid 19, o to více se celý nadační tým těší na její obnovení. Lidé kromě dobrovolného vstupného mohou přispět i na aktuálně vypsané sbírky Nadace Jedličkova ústavu – například na nový vozík pro Světlu: https://nadaceju.cz/sbirka/novy-vozik-pro-svetlu/ .