Pilulka otevřela největší lékárnu v ČR. Kurýry s léky na čas teď může využít i téměř celá Morava.Pilulka otevřela největší lékárnu v ČR. Kurýry s léky na čas teď může využít i téměř celá Morava.

Česká skupina Pilulka provozující největší online lékárnu Pilulka.cz otevřela v Olomouci největší kamennou lékárnu v České republice. Na ploše přes 3600 m² nabízí přes 400 000 kusů léků, doplňků stravy a produktů pro zdraví a zdravý životní styl. Provoz lékárny je uzpůsoben zejména zásilkovému výdeji a bude obsluhovat zákazníky z celé Moravy s doručením v den objednání.

„Nové logistické centrum se také stane odrazovým můstkem pro expanzi do sousedního Rakouska, kde bude online lékárna vystupovat pod názvem Pilulka.at. Vstup na rakouský trh je plánován na začátek prosince tohoto roku,“ dodává Michal Hanáček, provozní ředitel Pilulky.

Strategické umístění umožní Pilulce zlepšit obslužnost zákazníků nejen v Brně, Ostravě a Olomouci, ale i na celé Moravě. Společně s distribučním skladem budou v nové lokalitě otevřeny i Pilulka Boxy a možnost doručení nákupu se službou Pilulka Expres až ke dveřím.

„Splácíme dluh našim zákazníkům na Moravě. Investovali jsme vyšší desítky milionů korun, abychom i na Moravě nabídli služby, na které jsou již roky zvyklí pražští zákazníci. Od tohoto okamžiku se mohou zákazníci těšit, že v ulicích měst a obcí na Moravě uvidí flotilu aut Pilulka Expres, které jsou synonymem lékárny v kapse,” dodává Martin Kasa, spoluzakladatel Pilulky.

Nákup z rukou zaměstnanců Pilulky si mohou také převzít obyvatelé Prahy, středních Čech, Hradce Králové a Pardubic. Službu Pilulka Expres může nyní využít téměř polovina lidí v České republice. 

Dle aktuálních průzkumů zákazníci Pilulky nejvíce oceňují nejširší nabídku produktů mezi online lékárnami a nízké ceny u nejžádanějších položek. 

Čtvrtinu objednávek tvoří objednávky přes mobilní aplikaci Pilulka.cz, která je nejlépe hodnocenou lékárenskou aplikací v ČR. Mezi oblíbené způsoby dopravy patří vlastní kurýrní služba Pilulka Expres s doručením v den objednávky (od 9:00 až do 21:00) a flexibilní vyzvednutí nákupu v Pilulka Boxech.


Skupina Pilulka je technologická firma, která od roku 2013 působí na českém, slovenském, rumunském a nově od října 2022 i na maďarském trhu. Společnost založili bratři Kasové, kteří jsou považováni za jedny ze zakladatelů tuzemské e-commerce scény. Pilulka je provozovatel sítě kamenných lékáren a největší zásilkové lékárny v ČR a na Slovensku. 

Skupina dosáhla v roce 2021 celkových tržeb 3,6 mld. korun. Z toho konsolidované tržby Pilulka Lékárny a.s. dosáhly výše 2,4 miliardy korun při meziročním růstu 35 % a franšízová síť lékáren Pilulka pak utržila dalších 1,2 miliardy korun. Nejvíce se na tržbách skupiny podílel český online kanál s meziročním nárůstem o 61 %. Celá skupina Pilulka v ČR a v uvedených zemích Evropy zaměstnává přes 500 lidí. Cílem Pilulky je být lídrem v oboru a určovat nové trendy nejen v lékárenství 21. století.