Rychlost až 2 000 Mb/s. O2 přináší zákazníkům nejrychlejší optický internet na trhu

21.4.2023 – Plynulé hraní on-line her, bleskurychlé nahrávání a stahování velkého objemu dat nebo bezproblémové připojení veškerých prvků chytré domácnosti i všech členů rodiny v jeden okamžik. Operátor O2 začal nabízet nový tarif Internet HD Optický 2000 s rychlostí 2 Gb/s. Vysokorychlostní připojení na nejmodernější optické síti v Česku bude dostupné pro téměř 250 000 domácností.

Kvalitní a stabilní připojení bez výpadků a kolísání rychlosti – to jsou hlavní benefity optické sítě. Operátor O2 rozšiřuje své portfolio a nově přidává i tarif rychlostí stahování až 2000 Mb/s a nahrávání 1000 Mb/s. „Tento tarif uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky, kteří chtějí to nejlepší na trhu potřebují připojit velké množství zařízení nebo nechtějí být limitovaní rychlostí,“ vysvětluje ředitel fixních služeb v O2 Martin Čejka.

Dostupný bude na většině adres, které jsou již nyní pokryté optikou, to znamená pro téměř 250 000 domácností. „Objednat lze prostřednictvím webu, naší O2 Zákaznické linky nebo ve kterékoli prodejně. O samotnou instalaci se pak zákazníci nemusí starat – v domluvený čas přijede technik až k nim domů a internet zprovozní,“ říká Martin Čejka. Zda je nejrychlejší internet na trhu dostupný na konkrétní adrese, lze velmi rychle a jednoduše ověřit na stránkách www.o2.cz/checker.

Cena tarifu Internet HD Optický 2000 je na prvních 6 měsíců akčních 299 Kč, poté bude tarif účtován za 899 Kč měsíčně. V případě navázání do O2 Spolu bude stát zákazníka jen 500 korun. K tomuto novému tarifu máme připravený i speciální hardware, který umožňuje dosahovat těchto nejvyšších rychlostí. „I v tomto případě mohou zákazníci využít Garanci vrácení peněz, tedy pokud by během 60 dnů od podpisu smlouvy nebudou s Internetem HD Optický 2000 spokojeni, mohou ho kdykoli zrušit a my jim vrátíme zpět všechny poplatky spojené se zřízením a používáním služby,” říká Martin Čejka.

Operátor O2 je největším poskytovatelem internetu v Česku. „Neustále se snažíme přinášet to nejlepší, co moderní technologie umožňují. Na budování sítě pracujeme kontinuálně tak, aby naši zákazníci měli doma vždy to nejlepší a nejspolehlivější připojení k internetu. Letos plánujeme další masivní zvýšení pokrytí optikou. Tato technologie by do konce roku měla být dostupná pro téměř 400 000 domácností,” uzavírá Martin Čejka.

Více informací najdete na: O2 | Optický internet – naše nejrychlejší připojení

O společnosti O2 Czech Republic

O2 je největším operátorem na českém trhu. Hlasové, internetové a datové služby poskytuje zákazníkům od domácností přes malé a střední firmy až po velké korporace. O2 vždy nabízí ty nejmodernější technologie. V současnosti buduje síť páté generace (5G), kterou jako první spustilo v reálním prostředí. O2 je zároveň největším poskytovatelem internetu pro domácnosti a firmy, který nabízí na 99 % adres. Fixní připojení nejlépe funguje v kombinaci s modemem O2 Smart Box, který O2 vyvinulo ve vlastní režii. Se svou službou O2 TV je největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. Pro své zákazníky O2 nakoupilo řadu exkluzivních sportovních práv a díky tomu nabízí nejatraktivnější sportovní obsah na českém trhu. Společnost patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services a ICT. Vzhledem k tomu, že se trendy v telekomunikačním odvětví významně mění, zaměřuje se O2 rovněž na vývoj a nabídku jiných než tradičních telekomunikačních služeb. K nim patří zejména finanční služby jako pojištění zařízení či cestovní pojištění v mobilu.