AIKIT Digital jako strategický partner podpoří Škoda Auto Vysokou školu v rozvoji technického vzdělávání v rámci nově otevřeného centra Na Hejdovce

V Praze, dne 20. září 2023 – S radostí vítáme otevření nového Vzdělávacího technického centra Na Hejdovce, které je společným projektem Škoda Auto Vysoké školy a dalších významných partnerů, včetně AIKIT Digital.

Vzdělávací technické centrum Na Hejdovce, slavnostně otevřené 19.9.2023 představuje významný krok v oblasti vzdělávání, výzkumu a inovací.

AIKIT Digital poskytne škole své odborné znalosti a zkušenosti v oblasti PLC programování, umělé inteligence, strojového učení a robotiky. Jsme rádi, že know how získané praxí budeme moci sdílet a studentům tak nabídnout vysoce kvalitní vzdělání v oblasti průmyslové automatizace, která je nejen pro automobilový průmysl klíčová. Spolupráce zahrnuje jak výuku, tak výzkum. 

Jak říká Sandra Lacinová,  kvestorka ŠAVŠ, “Vzdělávací technické centrum, které je koncipované jako malá továrna, má za cíl simulovat reálný provoz průmyslového podniku”.

V rámci partnerství se AIKIT aktivně podílí na zřízení nadstandardně vybavené laboratoře a výzkumného centra. Studenti zde budou mít možnost získat praktické dovednosti a znalosti, které jsou nezbytné pro úspěšnou kariéru v moderní společnosti, zvláště v oblasti průmyslové automatizace. 

“Jako AIKIT věříme, že naše strategické partnerství a otevření Vzdělávacího technického centra ŠAVŠ je významným přínosem jak pro společnost obecně, tak i pro rozvoj technického vzdělávání v České republice a posílení konkurenceschopnosti českého průmyslu” říká Matěj Kult, CEO AIKIT Digital. 

O AIKIT Digital

AIKIT Digital, softwarová společnost, která se specializuje na komplexní vývoj produktů a IT řešení pro přední technologické společnosti. 

Jednou ze specializací AIKIT Digital je průmyslová automatizace, robotizace, PLC programování a machine learning. V rámci našich služeb nabízíme outsourcingová řešení a poskytujeme flexibilní personální a komplexní projektové služby na míru individuálním potřebám každého klienta.