Novým halám v Nýřanech zajišťuje správu B2 Assets. Území bývalého brownfieldu znovu ožívá průmyslovou výrobou

Společnost B2 Assets poskytuje služby facility managementu novému průmyslovému areálu Panattoni Park Pilsen West II, který vznikl na místě dřívějšího černouhelného dolu a betonárny u Nýřan. Na pozemku o celkové rozloze 60 hektarů postavila developerská společnost Panattoni dvě moderní haly – v jedné se vyrábějí komponenty pro automobily, v druhé se skladují tepelná čerpadla. Obě haly splňují přísné požadavky v rámci ekologické certifikace BREEAM New Construction a vyznačují se řadou udržitelných prvků, jako je využívání fotovoltaiky, dešťové vody pro splachování nebo pokročilého systému filtrace vzduchu TCL. Komplex disponuje vlastní jídelnou, fitness centrem a venkovní relaxační zónou; v okolí je zázemí pro cyklisty, krytá stání pro kola a hmyzí hotel. 

O kompletní technickou správu, údržbu a úklid dvou moderních průmyslových hal včetně pozemku se od úplného začátku starají odborníci na facility management z české firmy B2 Assets. Ti dlouhodobě spolupracují s property manažerskou společností Blue Assets a developerskou firmou Panattoni. V rámci svěřených projektů řeší všechny technické služby spojené s provozem průmyslových objektů. Jednatel společnosti B2 Assets Václav Bartoš si spolupráci chválí: „Díky tomu, že s námi kolegové konzultují řadu praktických detailů už ve fázi projektu a zohledňují naše zkušenosti s propojení všech systémů, dokážeme o to efektivněji spravovat svěřený majetek. V případě Panattoni Park Pilsen West II se staráme o všechny technické sítě obou technologicky vyspělých budov. Specifikem tohoto areálu je maximální snaha o udržitelnost a snížení uhlíkové stopy.“ Unikátem tohoto projektu je, že uhlíková stopa se začala počítat už při výstavbě celého areálu. 

Průmyslová zóna Panattoni Park Pilsen West II situovaná v Nýřanech na Plzeňsku se nachází u exitu 93 dálnice D5 a nabízí vynikající dopravní spojení mezi Německem a Českou republikou. Nájemcem haly o ploše 24 662 metrů čtverečních je výrobce klimatizací a tepelných čerpadel Panasonic Heating & Ventilation Air-Condition Czech. Zvýšení poptávky po tepelných čerpadlech vzduch-voda přivedlo firmu k rozšíření výrobních kapacit v plzeňském závodě a k nutnosti pronájmu nových skladovacích prostor v nedalekých Nýřanech. Na střeše skladovací haly jsou instalovány solární panely, u haly je infrastruktura pro cyklodopravu včetně cyklopruhů a zastřešených stojanů na kola. I díky tomu budova aspiruje na jedno z nejvyšších ocenění v rámci certifikace udržitelnosti dle BREEAM New Construction, a to stupeň Excellent. 

Nájemcem druhé haly o ploše 36 400 metrů čtverečních je výrobce bezpečnostních komponentů pro automobilový průmysl Shape Corp., který zde začal vyvíjet, vyrábět a svařovat profily z vysoko-pevnostní oceli do autokaroserií. Automatizovaná výrobní hala v budoucnu počítá až se 700 zaměstnanci. V rámci ekologické certifikace budova aspiruje na nejvyšší hodnocení – stupeň Outstanding. 

O společnosti B2 Assets

B2 Assets s.r.o. se od svého vzniku v roce 2011 pohybuje na poli property a facility managementu, v České republice spravuje více než 50 objektů. Poskytuje kompletní servis a zabezpečuje služby spojené s výrobními, logistickými, retailovými a kancelářskými plochami. Dále zajišťuje land development, projekční a inženýrské práce, stavební činnosti, technický dozor a ICT řešení.