O krok blíže vašim představám – vivo X100 Pro redefinuje mobilní fotografování teleobjektivem

Nový APO fotoaparát využívající technologie plovoucích čoček, vyvinutý ve spolupráci se společností ZEISS pro model vivo X100 Pro, přináší do světa mobilního fotografování efekt profesionálního teleobjektivu. 

[Praha, 18.1.2024] – Čím vyniká práce profesionálního fotografa? Je to kombinace uměleckého citu, dovedností a zkušeností, ale také fakt, že má po ruce ten správný nástroj, když se objeví možnost zachytit dokonalý záběr – třeba nový smartphone X100 Pro společnosti vivo. Zeptejte se kteréhokoli profesionálního fotografa, která investice do fotoaparátu se nejvíce vyplatí, a často vám poradí sáhnout po lepším objektivu. Tato poučka se stala základem vývoje nového fotoaparátu modelu vivo X100 Pro, který poprvé využívá plovoucí teleobjektiv ZEISS APO. Nová vlajková loď vivo, vyvinutá společně se společností ZEISS v rámci partnerství vivo ZEISS Global Imaging Partnership, přináší poprvé do mobilní fotografie profesionální design teleobjektivu.  Konstrukci plovoucích prvků ve fotoaparátu ZEISS APO Floating Telephoto Camera tvoří periskopická soustava čoček, která dále zvyšuje kvalitu teleobjektivu a zároveň rozšiřuje tvůrčí svobodu. Ať už fotíte něco vzdáleného nebo velmi blízkého, takhle nenarazíte na překážku. 

Nový 50MP 100mm teleobjektiv, který je klíčovou novinkou modelu X100 Pro, byl navržen tak, aby vyhověl zájmu uživatelů o kvalitnější záběry zblízka a po všestrannějších fotoaparátech schopných fungovat v širším rozsahu podmínek a příležitostí. Nový systém objektivů fotoaparátu X100 Pro přináší konzistentní ostrost a kvalitu obrazu při fotografování z velké vzdálenosti a zblízka. Konstrukce plovoucích prvků neustále optimalizuje pozici a vzdálenost mezi objektivy pomocí segmentové periskopové struktury, čímž zvyšuje kvalitu snímků a dále posiluje zoom. Ať už fotíte makrosnímky, nebo jen chcete přiblížit vzdálený objekt, tato inovativní optická konstrukce zajišťuje vysoce kvalitní snímky. Nový design také umožňuje využití široké clony f/2,5, která sbírá více světla a zlepšuje výsledky za různých světelných podmínek, včetně přiblížení 6x až 10x. 

Konstrukce s plovoucími prvky umožňuje také stabilní snímání zblízka pomocí teleobjektivu. Změna optické dráhy způsobená plovoucím periskopem zvětšuje rozsah zaostření a zkracuje vzdálenost na 18 cm pro pořízení živějších a realističtějších makrosnímků. 

Bez ohledu na vzdálenost systém precizního přechodu společnosti vivo zajišťuje, že fotoaparát X100 Pro poskytuje konzistentní ostrost a kvalitu obrazu, zatímco funkce optické stabilizace obrazu (OIS) úrovně CIPA 4,5 přináší jasné výsledky bez šumu, které jsou typické spíše pro profesionální fotoaparáty. 

X100 Pro je také prvním mobilním zobrazovacím systémem na světě, který splňuje certifikační standardy ZEISS APO. APO je přísný standard odborníků na optiku pro objektivy, u nichž jsou maximálně redukovány barevné vady. Protože běžné objektivy nemohou soustředit všechny barvy světla do stejného bodu, mohou se objekty na snímku jevit rozmazané, objevují se na nich barevné skvrny na okrajích nebo se fotografové potýkají s chromatickou aberací kontur, což vede k fialovému/zelenému skvrnění, ghostingu a snížení ostrosti. Teleobjektiv ZEISS APO v X100 Pro však nabízí prvotřídní možnosti korekce barev a vysokou úroveň kontroly chromatické aberace. Objektivy tří 50Mpx fotoaparátů v rámci trojitého systému jsou navíc vybaveny vylepšenou povrchovou úpravou ZEISS T* Coating s vrstvou Multi-ALD, která přináší o 20 % vyšší čistotu ve srovnání s fotoaparátem X90 Pro. Tato modernizace výrazně zvyšuje propustnost světla a pomáhá přesně reprodukovat barvy a zároveň snižuje odraz světla a minimalizuje odlesky nebo další optické problémy, které mohou zhoršovat jasnost. Díky tomu mohou uživatelé pořizovat jasné snímky i za složitých světelných podmínek. 

Inovace vedoucí k posouvání hranic kreativity  

Stejně jako vám každý profesionální fotograf doporučí používat co nejlepší objektiv, záleží také na tom, co uživatelé od foťáku chtějí. Proto společnost vivo zavedla inovace, jako je plovoucí teleobjektiv X100 Pro ZEISS APO, spolu s inteligentními funkcemi vivo Origin Imaging Engine, které otevírají ještě širší rozsah tvůrčích možností.  

Mezi tyto možnosti patří například Telephoto Sunshot – nový režim umožňující špičkové fotografování západu a východu slunce díky zvýraznění teplých tónů a barev zlaté hodinky, kdy se nízké slunce stává součástí působivé kompozice snímku. Stejně tak lze zmínit funkci Telephoto Nightscapes s algoritmem pro noční fotografie, jenž umožňuje pořizovat noční snímky na špičkové úrovni. Nový model X100 Pro nabízí také inovativní režim hyperteleobjektivu, který nabízí 100násobný digitální zoom, ideální pro zachycení velmi vzdálených scén. Bez ohledu na vzdálenost, světlo nebo tmu dává fotoaparát X100 Pro uživatelům do ruky volnost při zachycování jejich tvůrčí vize. 

O vivo 

vivo je technologická společnost, která vytváří produkty založené na skvělém designu a jejímž základem jsou chytrá zařízení a inteligentní služby. Cílem společnosti je propojovat lidi po celém světe s digitálním světem. Prostřednictvím jedinečné kreativity poskytuje vivo svým uživatelům stále pohodlnější mobilní a digitální život.    
   

V návaznosti na základní hodnoty společnosti, mezi které patří tzv. Benfen*, orientace na design a uživatele, realizovala společnost vivo strategii udržitelného rozvoje s vizí stát se společností světové úrovně.      

Společnost vivo sdružuje a rozvíjí nejlepší místní talenty, aby dosáhla vynikajících výsledků, a podporuje ji síť výzkumných a vývojových středisek v Šen-čenu, Dongguanu, Nanjingu, Pekingu, Hangzhou, Šanghaji a Xi’anu, která se zaměřují na vývoj nejmodernějších spotřebitelských technologií, včetně 5G, umělé inteligence, průmyslového designu, zobrazovacího systému a dalších perspektivních technologií. vivo také vytvořilo inteligentní výrobní síť (včetně těch, které autorizovala společnost vivo) s roční výrobní kapacitou téměř 200 milionů smartphonů. K dnešnímu dni má společnost vivo rozvětvenou prodejní síť ve více než 60 zemích a regionech a oblíbilo si ji více než 400 milionů uživatelů po celém světě.      

*„Benfen“ je čínský termín označující přístup k práci. Znamená dělat správné věci správným způsobem. Popisuje poslání společnosti vivo, jejíž vizí je budovat technologie sloužící dobrým účelům.       

Novinky o společnosti vivo najdete na https://www.vivo.com/cz/about-vivo/news        

Autorizované zastoupení společnosti vivo v České republice provozuje společnost ZHI SHENG INTERNATIONAL CZECH, s. r. o. oficiální obchodní a distribuční zástupce společnosti vivo Mobile Communication Co.