Generali penzijní společnost spojila síly s esportovým týmem Dynamo Eclot s cílem učit mladé lidi přemýšlet o penězích chytře

Generali penzijní společnost zahájila spolupráci s esportovým týmem Dynamo Eclot. Zatímco penzijní spoření je spojené spíše s přípravou na stáří, tak esport je pro mladší generaci atraktivní a dynamický obor plný zábavy s velkým potenciálem edukace v klíčových oblastech. Spojení dvou na první pohled rozdílných oblastí má probudit zájem o dlouhodobé finanční plánování a má za cíl učit mladé lidi přemýšlet o penězích chytře.

Společná kampaň Generali penzijní společnosti a esportového týmu podporuje myšlenku, že začít se zajišťovat na budoucnost včas může být naprosto zásadní. Čas je v otázce peněz totiž vždy klíčový. A protože svět financí může být pro mladší generaci složitý, vznikl „Štít věků“ – gamingová paralela na penzijko. Štít věků má záměrně podobné vlastnosti jako legendární předmět Hůl věků ze známé hry League of Legends. Čím dříve si jej uživatel „zakoupí“, tím větší benefity mu ve „hře“ života přinese. Stejný princip platí i v případě penzijního spoření. 

„Často se u mladých lidí setkáváme s názorem, že se jich spoření na důchod zatím netýká a na zajišťování na pozdější dobu budou mít v budoucnu ještě dostatek času. Přitom právě čas hraje klíčovou roli. Čím dříve s ním začne, tím větší zhodnocení vložených peněz lze získat. Klient navíc může počítat s podporou státu, daňovými úlevami a příspěvkem zaměstnavatele, který je dnes velmi oblíbeným firemním benefitem. S penzijkem se na budoucnost jednoduše a chytře investuje. Každý náš klient se stává v podstatě investorem a výsledné zhodnocení může sám ovlivnit volbou investiční strategie. A naše penzijní společnost chce být pro mladé klienty v jejich životní hře tím nejlepším spoluhráčem,“ říká ke spolupráci Petr Brousil, místopředseda představenstva Generali penzijní společnosti. 

„Naše fanoušky se snažíme nejen bavit, ale i vzdělávat. Finanční gramotnost a velmi diskutované celospolečenské téma starobních důchodů jsou často vysvětlovány nesrozumitelně zejména pro mladší generaci. Ti se v tom dost ztrácí nebo to naprosto ignorují. Proto jsme moc rádi, že Generali penzijní společnost tento problém vidí a chce ho ve spolupráci s námi řešit,“ komentuje spolupráci Vojtěch Formánek, Marketing manager Dynamo Eclot.  

Generali penzijní společnost je dlouhodobě největší poskytovatel spoření na důchod v České republice. V současnosti má přes 1 milión klientů, z toho 300 tisícům přispívá na spoření také zaměstnavatel. Celkový objem spravovaných prostředků klientů ke konci roku 2023 činil 138,3 mld. Kč.

Generali penzijní společnost je součástí skupiny Generali. Generali je jedním z největších světových poskytovatelů pojištění a správy aktiv. Byla založena v roce 1831. S přibližně 75 000 zaměstnanci, kteří se starají o 67 milionů klientů v 50 zemích světa, si skupina Generali i nadále udržuje své vedoucí postavení v Evropě, přičemž stále významnější pozici získává na trzích Asie a Latinské Ameriky. Jádrem strategie Generali je celoživotní partnerský závazek společnosti vůči klientům, kterého dosahuje prostřednictvím inovativních a personalizovaných řešení. Skupina plně začlenila udržitelnost do všech strategických rozhodnutí s cílem vytvářet hodnotu pro všechny zúčastněné strany a zároveň budovat spravedlivější a stabilnější společnost. Z hlediska ziskovosti Skupina jednoznačně zaujímá vedoucí pozici v regionu střední a východní Evropy.

O Dynamo Eclot

Dynamo Eclot je esportová herní organizace založená v roce 2015, tehdy ještě pod názvem Eclot. O šest let později našla silného investora v Petru Dědkovi a začala spolupracovat s hokejovým týmem Dynamo Pardubice. To vše především kvůli tomu, aby mohla ještě více naplňovat své vize a poslání. A to jak co se týče samotných výsledků, když se chce držet v nejen domácí špičce v hlavních herních titulech, ale i s ohledem na komplexní rozvoj hráčů a popularizaci esportu v Česku a na Slovensku. https://eclot.eu/