Společnost Huawei startuje na českém trhu prodej nejnovějších chytrých telefonů z řady Huawei Pura 70

Praha, 13. května 2024 – Dlouho očekáváná série chytrých telefonů Pura 70 je konečně k dostání na českém trhu. Nová řada značky Huawei kombinuje špičkové technologie s originálním stylem, udává nový směr v estetickém designu a posouvá hranice v oblasti mobilní fotografie. K dostání bude již od pondělí 13. května a její cena začíná na 23 999 Kč.

Řada Pura střídá ikonickou řadu P

Legendární řada Huawei P je průkopníkem dokonalého spojení technologií, estetiky a prvotřídních fotografickýchfunkcí. Nyní byla tato řada plně obnovena a modernizována na řadu Pura. Řada Pura, pojmenována z anglického slova Purity, zdědila silné geny technologií a designu z řady P, které však posouvá na novou vyšší úroveň se zcela novým přístupem. Pura 70, Pura 70 Pro a Pura 70 Ultra, jakožto první vlajkové smartphony řady Pura, dokonale demonstrují přístup a styl této řady i značky. Díky špičkovému estetickému designu, skokovému technologickému pokroku a silnému výkonu přináší spotřebitelům zážitek, který ještě s mobilními telefony značky Huawei nezažili.

Design nové generace

Nová řada smartphonů Pura 70 se od předchozích generací liší tím, že ztělesňuje kreativitu a vitalitu a drží se filozofie prémiového, dokonalého, minimalistického a čistého designu. Odpoutává se od tradičních geometrických vzorů používaných u minulých mobilních zařízení a představuje jednoduchý, ale jedinečný Forward Symbol Design. Řadu zdobí moderní, minimalistické a elegantně stylizované linie. 

Nová vlajková loď Huawei Pura 70 Ultra překonává hranice umění a módy, přináší nové umělecké barevné varianty a inspiruje se třpytivými světly na hladině noční Seiny, která tvoří hvězdný vzor. Poprvé také využívá vynikající reliéfní texturu. Zadní panel s hvězdným vzorem je opatřen reliéfem s jemným kostkovaným vzorem. Šířka jednotlivých linií kostkovaného vzoru a vzdálenost mezi nimi jsou navrženy tak, aby byly velmi minimalistické. S méně než 0,5 mm ve vzoru vytváří jemnou texturu. Povrch zadní strany zařízení je rovněž vyroben z veganské kůže a objektiv je zdoben červenými kroužky, které dodávají pocit novosti, zdůrazňují uměleckost a sílu technologie Imaging. Označení XMAGE Label dodává výrobku nádech jedinečné elegance. Další dva modely Pura 70 a Pura 70 Pro jsou k dostání v černé a bílé variantě určené módním nadšencům, kteří si potrpí na styl.

Revoluční krok v mobilním fotografování

Od svého vzniku se řada P neustále snaží překonávat sama sebe v oblasti fotografických funkcí. Tentokrát řada Huawei Pura 70 opět posouvá hranici možného a představuje novou generaci fotoaparátu Ultra Lighting XMAGE. V kombinaci s novou technologií XD Motion Engine nyní mohou uživatelé pořizovat ultra rychlé snímky, které dokáží zachytit dokonalý okamžik, ať už je fotografovaný objekt v naší blízkosti nebo v dálce.. Prémiová vlajková loď Pura 70 Ultra navíc přejímá inovativní technologii Ultra Lighting Pop-out Camera a je vybavena 1“ velkým snímačem, největší fyzickou clonou F1,6 a technologií XD Motion Engine. Její fotoaparát tak dokáže zachytit pohybující se objekty rychlostí 300 km/h a zaznamenat bleskurychlé okamžiky. Ať už se jedná o rychle jedoucí závodní auto nebo vysokorychlostní vlak, pohybující se objekty lze díky těmto prvotřídním technologiím zkrátka snadno a zřetelně zachytit. Hlavní fotoaparát mobilního telefonu Pura 70 Ultra rovněž využívá výsuvnou konstrukci fotoaparátu. Prostřednictvím pokročilého systému rotačního přenosu se fotoaparát během fotografování automaticky vysouvá a vytváří tak více prostoru uvnitř vnitřní struktury fotoaparátu. Díky větší efektivní výšce objektivu podporuje Pura 70 Ultra také 1palcový senzor s posunem OIS, který zlepšuje stabilizaci obrazu o 67 %.

Další dva modely, HUAWEI Pura 70 a Pura 70 Pro, jsou rovněž vybaveny novou generací systému fotoaparátů Ultra Lighting. Hlavní fotoaparát v obou smartphonech má velký snímač o velikosti 1/1,3 palce a je vybaven fyzickou clonou v oboru F1,4, která umožňuje velký přísun světla. Navíc se pyšní vysoce přesným a stabilním posuvným vodicím motorkem, který dokáže zajistit o 100 % vyšší přesnost zaostření. Úhel ochrany proti roztřesení byl navíc zvětšen o 91 %, což umožňuje zachytit jasné detaily i při rychlém pořízení snímku. Oba modely jsou také vybaveny fotoaparátem Ultra Lighting Macro Camera, který podporuje fotografování teleobjektivem s minimální zaostřovací vzdáleností 5 cm a 35násobným makro přiblížením. 

Portrétní fotografie, jaká tu ještě nebyla

Řada Pura 70 komplexně vylepšila funkci portrétní fotografie, která inteligentně vnímá světlo, stíny, rozmazání a pleťové tóny. Obnovuje a zachycuje realistické prvky a přináší vynikající portrétní efekty. Portrétní režim má také určité vrstvy, které dokáží živě zvýraznit předmět postavy a zároveň zachovat jemné detaily, jako jsou jemné linie vlasů a detaily obličeje. Při aktivaci předního fotoaparátu pro pořizování detailních záběrů dokáží mobilní telefony řady Pura 70 přirozeně zkrášlit rysy obličeje. Při zobrazení skutečných proporcí obličejových rysů přesně obnovuje odstíny pleti fotografovaného subjektu a zobrazuje objekt přirozeným způsobem bez obav z perspektivního zkreslení.  

Jemné a elegantní, ale přesto odolné

Oba nové modely, Pura 70 i Pura 70 Pro, jsou zkonstruovány se superodolným sklem Kunlun Glass, jehož pevnost je zvýšena o 100 %. Tento materiál si snadno poradí s náhodnými pády, ke kterým může dojít při každodenním používání a mobilní telefon skvěle ochrání proti poničení. Prémiová vlajková loď Pura 70 Ultra je pevnější než kdy dříve díky sklu Crystal Armor Kunlun Glass, které se skládá ze skla Super Durable Kunlun Glass a technologie Crystal Armor odolné proti poškrábání. Tato technologie využívá inovativní materiál z amorfního diamantového uhlíku, který je vysoce průhledný, tvrdší a mimořádně odolný proti poškrábání. Odolnost proti poškrábání je oproti předchozím řadám zvýšena o neuvěřitelných 300 %.

Plné nabíjení již za 30 minut

Řada Pura 70 dosáhla díky vylepšené architektuře nabíjení dokonalé rovnováhy mezi výdrží baterie v pohotovostním režimu, rychlostí nabíjení a celkovou tloušťkou zařízení. Pura 70 totiž do svého kompaktního těla o tloušťce pouhých 7,95 mm vkládá velkokapacitní baterii s kapacitou 4900 mAh. Podporuje také 66W kabelové SuperCharge a 50W bezdrátové SuperCharge. Rychlost drátového nabíjení SuperCharge je navíc posílena režimem SuperCharge Turbo. S touto řadou tak uživatelé nemusí mít obavy, že jim mobilní telefon zůstane vybitý. A pokud se náhodou má vybít, nebude to na dlouho. Tato řada se totiž pyšní nejrychlejším nabíjením, které dokáže nabít baterii na 50 % za 15 minut. Díky zavedené bezpečnostní technologii jej lze navíc nabíjet kdykoli a kdekoli.  

Ceny a dostupnost   

Pura 70 Series bude na českém trhu dostupná již od 13. května 2024. Pura 70 bude k dostání za 23 999 Kč, Pura 70 Pro za 29 999 Kč a Pura 70 Ultra za 37 999 Kč. Další informace naleznete na oficiálních stránkách Huawei. Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.huawei.com/cz/ 

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 34letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.