Jak se bránit napadení na ulici, v tramvaji nebo baru? V Praze se uskuteční Urban combat 2024

Už tento víkend, tedy 17.5.-19.5. 2024, proběhne v Praze víkend nabitý sebeobranou. Lidé z celé České republiky vyráží do hlavního města, kde se naučí bránit a předvídat nebezpečné napadení za doprovodu profesionálních vyjednavačů a mistrů boje.

Běžné útoky a obtěžování jsou bohužel na denním pořádku. Napadení dvou skupin mladých lidí krátce po sobě šetřili v dubnu policisté v Praze. Útočník začal nejdříve děti vulgárně urážet a následně je fyzicky napadl údery rukou, bez jakéhokoli důvodu. Každý se dnes může stát terčem útoku. Jste-li seznámení s technikami sebeobrany, máte šanci bez problému zasáhnout a bránit se.

Víte, co dělat, když vás přepadnou na ulici?

Vybrali jsme ty nejhorší násilné trestné činy, přepadení, znásilnění, obtěžování, reálné zločiny, které se skutečně staly a připravili jedinečný tréninkový víkend.  

Kurz je pro všechny zájemce, nestyďte se!

Během prvních tří hodin vám dáme nástroje k řešení konfliktů-nejúčinnější techniky krav maga na všechny typy útoků. Následně vyrazíme do ulic, reálného prostředí hlavního města, kde si vše vyzkoušíme v konkrétních situacích. 

Zjistíte, zda umíte předvídat a jak jste na tom

Vyzkoušíte si, jak vaše reakce fungují v případě napadení a zažijete, co jste nikdy nezažili. Nacvičíte si komunikaci s útočníkem, poznáte účinnou taktiku v krizovém momentu, dostanete návod na každou situaci, zjistíte, jak se vyhnout hrozícímu nebezpečí a jak deeskalovat konflikt. Naučíte se, jak zachránit nejen sebe ale i pomoci někomu dalšímu.  

Instruktoři z policie, armády i z řad civilistů

Náplň letošního ročníku Urban combat připravil tým našich nejlepších instruktorů z řad civilistů, bezpečnostních odborníků, policie a armády na základě komplexní analýzy nejčastějších napadení a nebezpečných situací, které vás ve městě potkávají.  

Letos jsme připravili trénink v nočním podniku, na opuštěné ulici, CQB – tedy trénink ve stísněných prostorách, na schodištích, za rohem a všude tam, kde není pořádně vidět, kam utéct a je obtížné s konfliktem vypořádat. Čeká nás trénink v jedoucí tramvaji a trénink zaměřený na pacifikaci ozbrojeného střelce,“ popisuje Michal Otipka, prezident a vrchní instruktor IKMF CZ a dodává, že například na semináři první pomoci se dozvíte, jak v nevyhovujících podmínkách ošetřit zraněného a přednáška na téma aktivní střelec vám prozradí všechno co potřebujete vědět abyste se dokázali zorientovat v situaci střelby neznámým útočníkem. „Závěrem víkendu si všichni budou moci vyzkoušet, jak se zachovat v situaci aktivního střelce a efektivně se ubránit, pokud budete mít štěstí a příležitost,“ říká Otipka.

URBAN COMBAT 2024

PŘIHLAŠOVÁNÍ: 

https://is.kravmaga.cz/s/40797

DATUM A MÍSTO: 

  1. 5. – 19. 5. 2024 Praha, Kladno

LOŇSKÝ ROČNÍK:

https://www.youtube.com/watch?v=nyb7AxhJwVk

www.kravmaga.cz

Urban combat je naše stěžejní akce, která v Evropě nemá obdoby. Zaměříme se na reálné situace na místech skutečných zločinů v Praze. I úplným začátečníkům dáme kompletní návod, jak se chovat v případě napadení, naučí se širokou škálu sebeobranných technik a zjistí, jakou taktiku a formu komunikace zvolit při střetu s útočníkem. Připravili jsme pro vás jedinečný víkend intenzivního tréninku sebeobrany, prevence a první pomoci,“ uzavírá Michal Otipka

KRAVMAGA

Krav maga je jeden z nejefektivnějších sebeobranných a taktických systém na světě. Systém, původně určený pro armádu a ozbrojenné složky, později jeho zakladatel Imi Lichtenfeld upravil i pro potřeby civilistů. IKMF je původní a od svého založení v roce 1996 největší a nejvíce oceňovanou krav maga institucí na světě.

www.kravmaga.cz