Innoship uzavřel strategické partnerství se skupinou Dr. Max s cílem optimalizovat přepravní operace v pěti zemích

[Praha, 29. května 2024] – Společnost Innoship, která je součástí holdingu Alsendo Group, lídra v oblasti SaaS řešení (software jako služba) pro správu logistiky, oznámila strategické partnerství se skupinou Dr. Max, předním řetězcem lékáren ve střední Evropě. Toto partnerství představuje významný milník v oblasti maloobchodu a technologií, jež se shoduje s cíli obou společností – zlepšit efektivitu a zákaznický servis v přepravním procesu.

Optimalizace operací pomocí inovativních řešení

Spolupráce mezi Innoship a Dr. Max přináší výhody, které zlepšují logistické a zákaznické služby skupiny Dr. Max v České republice, na Slovensku, v Polsku, Rumunsku a Itálii. Uzavření partnerství mezi společnostmi Innoship a Dr. Max předcházelo rozsáhlé výběrové řízení, ve kterém společnost Innoship předvedla své schopnosti, odborné znalosti a řešení přizpůsobené potřebám skupině Dr. Max. 

Hlavním cílem vzájemné spolupráce je zavedení jednotného systému, který jednoduše integruje operace na pěti trzích, čímž bude zajištěna konzistence a efektivita rozsáhlých operací společnosti Dr. Max. 

Splnění a překročení klíčových kritérií

„Společnost Innoship jsme ve výběrovém řízení vybrali na základě přísně stanovených kritérií, která zahrnovala sjednocené řešení pro všechny zvolené trhy, sledování přepravních operací v reálném čase, rychlou implementaci přepravce a další přidané hodnoty,” komentuje výběrové řízení zástupce společnosti Dr. Max.

Hlavní výhody spolupráce:

  • Efektivnější integrace přepravců eliminuje potřebu hledat nová řešení s každým dalším přepravcem. Zkracuje tedy dobu zapojení nových přepravců z obvyklých šesti měsíců na pouhé 2–3 týdny bez nutnosti rozsáhlých IT implementací.
  • Rozšíření spektra doručovacích možností, včetně doručování domů, do výdejních boxů a na výdejní místa i přepravu do zahraničí, to vše dostupné prostřednictvím uživatelsky přívětivého rozhraní.
  • Optimalizace možnosti výběru přepravců umožňuje výběr nejlepšího přepravce na základě specifických kritérií. Centralizované sledování objednávek umožňuje zákaznickému centru lepší dohled nad objednávkami, což zvyšuje efektivitu a spokojenost zákazníků.
  • Sjednocený reportovací systém v reálném čase a detailní přehled o výkonu jednotlivých přepravců umožňuje provádět úpravy parametrů (náklady, výkon) přepravců v reálném čase. 
  • Automatizovaná kontrola správnosti faktur ušetří čas a umožní alokovat lidské zdroje na jiné důležité projekty.

Innoship výše uvedenými benefity dokazuje strategický přístup, který cílí na funkčnost, vysokou kvalitu služeb a spokojenost klientů.

„Partnerství s Dr. Max je pro nás v Innoship a skupině Alsendo významným milníkem. Zdůrazňuje naši schopnost dodávat přizpůsobená, efektivní a technologicky vyspělá řešení pro hlavní hráče v maloobchodním sektoru. Flexibilita naší platformy a široká škála služeb umožní skupině Dr. Max efektivně škálovat své operace napříč několika trhy,“ uvedl Dan Ungureanu, spoluzakladatel a vedoucí rozvoje obchodu v Innoship.

O společnosti Innoship

Společnost Innoship, součást skupiny Alsendo Group, je pokročilá platforma pro správu doručování, která pomáhá maloobchodníkům zlepšit zákaznickou zkušenost zefektivněním procesu doručování. Platforma Innoship sdružuje více možností doručení na posledním úseku pro maloobchodní firmy a e-commerce a demokratizuje přístup maloobchodníků všech velikostí k pokročilým technologiím. Prostřednictvím platformy Innoship mohou maloobchodníci efektivně spravovat své smlouvy s kurýry, automatizovat doručování a nabízet svým zákazníkům lepší nákupní zážitek při minimalizaci nákladů na dopravu.

O skupině Alsendo

Alsendo, které podporuje investor Abris Capital Partners, specialista na transformaci ESG, je lídrem v oblasti logistiky a technologických řešení. Alsendo si klade za cíl poskytovat prvotřídní logistická a poprodejní řešení pro všechny segmenty B2B zákazníků. Zaměřuje se na zvyšování efektivity přepravních procesů při zachování nejvyšších standardů služeb a využívání nejnovějších technologických řešení. Portfolio skupiny Alsendo zahrnuje více než desítku přepravních platforem a technologických řešení působících na trzích ve střední a východní Evropě. Posláním společnosti Alsendo je poskytovat komplexní služby a software v oblasti přepravních a poprodejních procesů ve všech segmentech B2B, včetně platforem elektronického obchodu, tržišť, globálních podniků a malých a středních podniků. 

 

O skupině Dr. Max: Skupina Dr. Max je jedním z nejsilnějších hráčů v oblasti správy lékáren v Evropě. Disponuje více než 3 000 fyzickými pobočkami a více než 20 000 zaměstnanci. Dr. Max je známý svou širokou nabídkou kvalitních produktů za dostupné ceny, přičemž na prvním místo staví vždy lidi a zákazníky. Závazek společnosti Dr. Max zahrnuje odborné lékárníky a služby zdraví a krásy v prodejnách, což zajišťuje spokojenost zákazníků. Dr. Max také provozuje online lékárnu, která nabízí pohodlný přístup k více než 30 000 produktům s rychlými a progresivními metodami doručování. Více info na: www.drmax.eu

Kontakt pro více informací: Markéta Friedl: marketa.friedl@insighters.cz