Přestaňme se přetěžovat. Jak na vnitřní klid poradí v nové kampani Answear s Nevypusť duši

Praha, 4. 6. 2024 – Answear pokračuje ve své CSR aktivitě „Nebuďme lhostejní k tomu, co se skrývá uvnitř”. Ve druhé edici kampaně upozorní své zákazníky na důležitost vnitřní pohody a nepřetěžování mysli vnějšími podněty. Kampaň odstartovala v pondělí 3. června a módní e-commerce platforma v ní navazuje na spolupráci s neziskovou organizací Nevypusť duši. Společně vytvořily speciální webovou stránku reknisiopomoc.answear.cz s edukativním obsahem, informační letáky pro právě nakupující zákazníky a kreativní obsah pro sociální sítě. Kampaň na všech 12 trzích zastřešuje video od režisérky Nataši Ivanové. V České republice se do kampaně zároveň zapojí veřejně známé osobnosti, mezi které patří lékař Tomáš Šebek, záchranář Marek Dvořák nebo violoncellistka Terezie Kovalová a psychoterapeutka Eliška Remešová.

E-commerce platforma Answear se zaměřuje na osvětu v oblasti duševního zdraví. V druhé edici jejího projektu „Nebuďme lhostejní k tomu, co se skrývá uvnitřpředstavuje problém přílišné stimulace, tedy stavu, kdy je lidská mentální a emoční kapacita přetížena množstvím vnějších podnětů.  „Overstimulaci může zažít každý z nás. Během jednoho pracovního dne obvykle dostáváme 50–80 upozornění, z nichž až 80 % je nepodstatných. Neustálá stimulace vyvolává pocity přepracování a zahlcení a může vést k prokrastinaci,“ říká o problematice Barbora Pšenicová, ředitelka Nevypusť duši a terapeutka, která se jako odbornice s organizací do kampaně zapojila.

Kampaň Answear spouští na všech 12 trzích videem, které upozorňuje na varovné signály i dopady přetížení.  Spot natočila režisérka Nataša Ivanova, která za něj během 10. ročníku soutěže Papaya New Directors získala režisérskou cenu v kategorii Beyond Film. Jednotlivé země na něj navazují aktivitami přizpůsobenými jejich trhu. V České republice Answear.cz pokračuje ve spolupráci s neziskovou organizací Nevypusť duši, s kterou připravila webovou stránku reknisiopomoc.answear.cz. Na ní mají zákazníci možnost se o problematice vzdělat interaktivní formou a získat návod na krátkodobá řešení i dlouhodobou prevenci. Kampaň v období od 3. do 10. června doplní informační vzdělávací letáky, které budou součástí objednávek, a speciální obsah na sociálních sítích. 

V první edici naší kampaně jsme se zaměřili na zviditelnění nárůstu psychických obtíží. Nejenom na našem trhu jsme byli překvapeni dosahem kampaně a samotnými ohlasy na ni. Výsledky nám daly jasný signál. Je potřeba o problémech s duševním zdravím stále mluvit a edukovat. Proto jsme do kampaně přidali filmový spot a opět se rozhodli spolupracovat s organizacemi a lidmi, kterým je toto téma blízké,“ vysvětluje Nicole Groesslová, Country Manager pro Českou republiku a Slovensko.

Do kampaně se znovu zapojili influenceři: lékař Tomáš Šebek, záchranář Marek Dvořák, violoncellistka Terezie Kovalová a psychoterapeutka Eliška Remešová. Problematiku overstimulace svým sledujícím přiblíží také studentka psychologie Jana Albrechtová, která je známá pod instagramovým profilem Czechpsychologist, studentka medicíny se zájmem o neurologii Anežka Dlašková, která vystupuje pod instagramovým profilem Zasluncevdusi, a rehabilitační trenér Radek Laci, který propojuje pohyb a duševní zdraví.

O společnosti Answear.com:

Answear.com je jednou z nejrychleji rostoucích evropských e-commerce platforem v oblasti módy a životního stylu. Tento internetový obchod, který působí na 12 evropských trzích, udává tón nových nákupních standardů. Na Answear.com najdete více než 200 000 pečlivě vybraných produktů od více než 500 světových módních značek, jako např: Michael Kors, Swarovski, Victoria Beckham, Furla, Tory Burch, Polo Ralph Lauren, Calvin Klein. Nabízí také tematické limitované kolekce vlastní značky Answear.LAB určené ženám. Díky pečlivě vybranému sortimentu otevírá zákazníkům inspirativní svět originálních módních stylů a designových interiérových předmětů.

Nevypusť duši

Nevypusť duši je nezisková organizace, která se zabývá prevencí duševního zdraví ve školách mezi vyučujícími i širokou veřejností. Pravidelně pořádá workshopy, poskytuje praktické a ověřené informace a usiluje o to, aby se diskuse o duševním zdraví stala běžnou součástí moderního života, kde není ostudou říct si o pomoc.

​​Kampaňové video: https://youtu.be/vRLeCbD-eg8

Edukační video: https://youtu.be/pY17_g1wd2s

Web: https://reknisiopomoc.answear.cz/

VÍCE O ANSWEAR.CZ

Web: https://answear.cz/

Facebook: https://www.facebook.com/answearcz

Instagram: https://www.instagram.com/answear_cz/

Youtube: https://www.youtube.com/answearczchannel