Prestižní soutěž Obal roku letos startuje s novým logem

Obalový institut SYBA zahajuje nový ročník prestižní soutěže Obal roku 2024. Tato významná událost každoročně hodnotí ty nejlepší inovace, kreativitu a udržitelnost v oblasti obalového průmyslu. Soutěž je jedinečnou příležitostí pro celý FMCG sektor a i pro další firmy, designéry a výrobce, aby ukázali své schopnosti v oblasti obalového designu a tím třeba i pomohli zlepšit životní prostředí. Uzávěrka přihlášek je 5. srpna 2024 a ti nejlepší poputují do mezinárodní soutěže WorldStar Packaging Awards.

   V dnešním světě, kde obaly hrají klíčovou roli nejen při ochraně výrobků, ale také při komunikaci značky a ovlivňování spotřebitelských rozhodnutí, je soutěž Obal roku takovým majákem nových trendů a cest, jimiž by se měla veřejnost a odborníci ubírat. „Letos jsme i my organizátoři vzali věci do svých rukou a do dalšího ročníku vstupujeme s novým logem, které je pro nás symbolem změn a  inovací. Věřím, že se letošním soutěžícím bude pod touto hlavičkou dařit a stejně jako loňští vítězové se pak zdárně umístí na předních příčkách i v mezinárodním klání,“ říká Iva Werbynská, organizátorka soutěže Obal roku a ředitelka Obalového institutu Syba.

Obal roku je jedinou možností, jak získat ocenění WorldStar

   Soutěž vyzývá k účasti společnosti z různých odvětví – potraviny, nápoje, kosmetika, farmacie, design, elektronika, automotive, etikety, marketing a další. Cílem soutěže je vyzdvihnout a propagovat nejlepší myšlenky, inovace a technologie v oblasti balení, které se na trhu objevují. Soutěž Obal roku získala certifikaci od mezinárodní obalové organizace World Packaging Organisation a je jedinou vstupní branou k získání ocenění WorldStar Packaging Awards.

Uzávěr přihlášek je začátkem srpna

Ukončení příjmu přihlášek je stanoveno na 5. srpna 2024. Hodnocení obalových exponátů odbornou porotou proběhne od 27. do 29. srpna 2024, kdy také dojde k neformálnímu vyhlášení oceněných. Slavnostní předání ocenění Obal roku 2024 se uskuteční 17. října 2024 během 12. ročníku kongresu OBALKO v Praze.

Více informací o soutěži, kritériích hodnocení a kategoriích naleznete na webových stránkách www.obalroku.cz

O Obalovém institutu SYBA

Obalový institut SYBA sdružuje a prosazuje zájmy subjektů činných v sektoru balení, obalů, obalových prostředků, balicích materiálů, balicích strojů a také zájmy výrobců baleného zboží týkající se balení. Jedná se o sdružení firem a odborníků, kteří se podílejí na vývoji, výrobě
a využívání obalů a obalových materiálů. Tento institut funguje jako platforma pro sdílení informací, vzdělávání, podporu inovací a spolupráce mezi různými aktéry v obalovém průmyslu.