Ještě před prázdninami v Praze otevřela síť školních bister dvě nové pobočky

(Praha 13. 6. 2024) ‒ Nejnovějšími přírůstky největší sítě školních bister v Česku se v hlavním městě staly pobočky otevřené na Základní škole Kunratice a Základní škole K Milíčovu.

„Vznik bufetu je výsledkem dlouhodobé snahy Žákovského parlamentu. Pevně věřím, že zvýší úroveň kultury naší školy a celkový well-being jak žáků, tak zaměstnanců školy,“ říká Jaroslav Kulik, ředitel ZŠ K Milíčovu. „Jsem rád, že jsme našli nového nájemce bistra, který nabízí zdravé nízkoenergetické svačiny na dopoledne i energeticky vydatnější pro odpolední trénink nebo víkendové zápasy, přidává se Vít Beran, ředitel kunratické základní školy.

Sortiment ReFresh Bistra splňuje takzvanou pamlskovou vyhlášku, která určuje požadavky na potraviny, které je možné prodávat ve školách.

Bistra mají otevřeno během vyučování od 7:40 do 14:45 hod. Přijímají platby hotově i kartou. ReFresh Bistra nabízejí i vlastní zákaznický klub ‒ jeho kartu je možné jednoduše dobíjet bankovním převodem a používat ji k úhradě nákupů se slevou. Klub poskytuje žákům, případně rodičům, přehled o všech nákupech. Zákaznickou kartu je možné stáhnout i jako aplikaci do mobilu.

V Praze funguje už dvacet školních ReFresh Bister, v celém Česku jich je osmašedesát. „Do konce kalendářního roku jich budeme provozovat devadesát,“slibuje Marek Leffler, jednatel firmy Designex Food, která síť provozuje.

:: 

ReFresh Bistro je s 68 pobočkami největší sítí školních bister v Česku, denně obslouží přes 20 tisíc žáků. Síť nabízí široký sortiment čerstvých i balených produktů za rozumné ceny. Koncept stojí na třech pilířích: rychlá obsluha, jen kvalitní suroviny, ověření dodavatelé. Značka je součástí Designex Group, která provozování bistra nabízí i jako franšízu.