vivo představuje V40, první smartphone střední třídy vyvinutý ve spolupráci s ZEISS v Evropě

vivo u příležitosti šampionátu UEFA EURO 2024™ představuje nové smartphony V40 a V40 Lite, které přinášejí profesionální portréty a prémiové funkce vlajkových lodí v elegantním a cenově dostupném těle

Mnichov, Německo, June 14th 2024 – vivo představilo nové smartphony V40 a V40 Lite při příležitosti zahajovacího zápasu UEFA EURO 2024™ v Německu. Po dubnovém uvedení modelu V40 SE rozšíří řadu V modely V40 a V40 Lite a stejně jako ostatní modely této produktové řady přinesou prémiové funkce a design, který je častěji spojován s prémiovými telefony a vlajkovými loděmi.

Stvořeno pro každý okamžik

Chytré telefony designované na míru potřebám zákazníků jsou nedílnou součástí filozofie společnosti vivo. Proto jsou modely vivo V40 a V40 Lite vybaveny funkcemi vlajkových lodí v kombinaci s technologií vivo Aura Light Ring, která uživatelům umožňuje zachytit každý okamžik bez ohledu na světelné podmínky. 

Společnosti vivo a ZEISS s modelem vivo V40 přinášejí do Evropy vůbec poprvé profesionální mobilní zobrazování v segmentu střední třídy, což je významný milník v zpřístupnění špičkových optických systémů společnosti ZEISS širšímu okruhu spotřebitelů. 

“Každý rok posouváme možnosti mobilního zpracování obrazu a stále více fotografů a nadšenců od svých chytrých telefonů očekává pořizování fotografií v téměř profesionální kvalitě. Partnerství se společností ZEISS nám umožňuje těžit z vynikajících fotografických schopnosti optiky ZEISS, které byly dříve vyhrazeny jen našim vlajkovým modelům z řady X, i v chytrých telefonech střední třídy, a ještě více uživatelů tak může pořizovat skutečně úchvatné fotografie,” komentuje novinku prezident vivo Europe Čchang-ťün Li. 

Společným cílem společností vivo a ZEISS je zpřístupňovat uživatelům ikonické zobrazovací technologie, které jim umožní snadno dosáhnout profesionálních výsledků. Společnosti vivo a ZEISS tak společně podporují a vyvíjejí průlomové inovace v oblasti mobilních zobrazovacích funkcí. “Nový model V40 je dalším milníkem v naší spolupráci se společností vivo a dalším důkazem našeho odhodlání přinášet technologie na úrovni vlajkových lodí širšímu okruhu uživatelů. Také tím potvrzujeme závazek profesionálnějšího a intuitivnější přístupu k tvorbě obsahu. Vycházíme z profesionálních odborných znalostí v kombinaci s maximální přístupností, čímž zajišťujeme, že budou ty nejlepší fotografie dostupné všem,” dodává ředitel divize marketingu a prodejů společnosti ZEISS Sebastian Döntgen.

vivo V40: Profesionální portréty díky globální spolupráci se společností ZEISS

Každý nezapomenutelný okamžik si zaslouží být zachycen s maximálním umem. Nové vivo V40 promění každého uživatele v mistra portrétů s vlastním uměleckým projevem.

Zadní strana telefonu je vybavena 50MP hlavním fotoaparátem ZEISS a 50MP širokoúhlým fotoaparátem ZEISS pro jasnější snímky a realističtější barvy. Díky více než 130 létům odborných znalostí a zkušeností společnosti ZEISS v oblasti fotografie, včetně vývoje portrétních objektivů, si uživatelé mohou vychutnat pořizování portrétních fotografií s režimy ZEISS Style Portrait včetně ikonického ZEISS Biotar Style Bokeh a ZEISS Multifocal Portrait s profesionálními portrétními ohniskovými vzdálenostmi 24 mm, 35 mm a 50 mm.

Ty nejlepší portréty se rodí ze souhry světla a stínu, a proto je smartphone vivo V40 vybaven systémem Aura Light Ring. Ten je vytvořen tak, aby napodoboval studiové světelné podmínky a každou osobu nebo objekt obklopil ideálním světlem. Slouží k tomu inteligentní přizpůsobení teploty světla, které umožní zachytit požadovaný snímek bez ohledu na aktuální světelné podmínky.

Na své si přijdou i milovníci selfie a videí. Model vivo V40 je vybaven 50MP ultraširokoúhlým předním fotoaparátem, který umožňuje zachytit celou partu přátel jedním záběrem.

Kromě foto vybavení je V40 pečlivě designováno tak, aby se stalo nedílnou součástí každodenního života. Díky svému elegantnímu 7,5mm tělu je nejtenčím mobilním telefonem se zakřivenou 1,5K AMOLED obrazovkou v cenové kategorii a zároveň poskytuje ostré a živé barvy na úrovni prémiové třídy. Smartphone vivo V40 se dodává ve dvou barevných provedeních: Stellar Silver a Nebula Purple. Modul zadního fotoaparátu se inspiruje nebeským zázrakem – prstencem Gemini, a dodává tak elegantní estetice telefonu nádech kosmického úžasu.

Vivo V40 nabízí také dostatek výkonu díky vyladěnému procesoru Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 a až 12 GB paměti RAM, kterou lze rozšířit o dalších 12 GB. Nabízí také až 512 GB úložiště pro všechny vaše fotografie, videa a digitální obsah, stejně jako duální reproduktory, odolnost proti vodě a prachu odpovídající normě IP68 a možnost použití e-SIM. Baterie s kapacitou 5500 mAh poskytuje mimořádně dlouhou výdrž a podporuje velmi rychlé 80W nabíjení systému FlashCharge. Tato kombinace zajišťuje, že uživatelé mohou zachytit a sdílet všechny okamžiky svého dne bez jakéhokoliv stresu.

vivo V40 Lite

Smartphone V40 Lite je od základu vyvinut s maximálním důrazem na detail a je stejně stylový jako funkční. Hlavní 50MP fotoaparát s vylepšeným snímačem Sony IMX882 a světelným kroužkem Aura Light Ring s inteligentním nastavením teploty zajišťuje, že se vivo V40 Lite dokáže přizpůsobit jakémukoli prostředí. Ať už fotografujete v tmavých místnostech, užíváte si romantickou večeři při svíčkách, nebo pořizujete vzpomínku na západ slunce u moře, vivo V40 Lite plynule upraví teplotu barev a nechá vyniknout zvláštní atmosféře. 

Uživatelé si pak mohou připomenout nejkrásnější okamžiky nebo se ponořit do svého oblíbeného světa na úžasném 6,78“ displeji AMOLED s obnovovací frekvencí 120 Hz. Smartphone s tenkým designem je dodáván v distingovaných, stylových provedeních Classy Brown nebo Dreamy White.

Díky podpoře dvou fyzických karet nano SIM a jedné e-SIM s až 8 profily přináší V40 Lite nepřetržité připojení a produktivitu po celý den, kdekoli a kdykoli. Díky procesoru Qualcomm Snapdragon 6 první generace, 8 GB operační paměti, baterii s vysokou kapacitou 5500 mAh a odolnosti proti vodě a prachu s certifikací IP64 je V40 Lite skutečně všestranným parťákem pro každodenní život 

Smartphony V40 i V40 Lite běží na systému Android s nadstavbou vivo Funtouch OS 14, která zajišťuje plynulý uživatelský zážitek díky vylepšené správě paměti, možnostem multitaskingu, personalizaci, ochraně soukromí a zabezpečení a také novým snadno použitelným nástrojům pro úpravu videa, které v každém uživateli zažehnou jiskru kreativity.

Cena a dostupnost

vivo V40 Lite je v České republice dostupné od dnešního dne, 14. června za doporučenou maloobchodní cenu 8 999 korun. vivo V40 bude v České republice dostupné od 28. června za doporučenou maloobchodní cenu 12 499 korun (verze 8 GB / 256 GB) nebo 13 999 korun (verze 12 GB / 512 GB). Už dnes u V40 startuje předprodej. U vybraných obchodních partnerů přichází s limitovanou nabídkou – k předobjednávce telefonu získají zákazníci až do 27. června kompaktní gril na uhlí značky Weber v hodnotě 2999 korun jako dárek.

O vivo 

vivo je technologická společnost, která vytváří produkty založené na skvělém designu a jejímž základem jsou chytrá zařízení a inteligentní služby. Cílem společnosti je propojovat lidi po celém světe s digitálním světem. Prostřednictvím jedinečné kreativity poskytuje vivo svým uživatelům stále pohodlnější mobilní a digitální život.   

V návaznosti na základní hodnoty společnosti, mezi které patří tzv. Benfen*, orientace na design a uživatele, realizovala společnost vivo strategii udržitelného rozvoje s vizí stát se společností světové úrovně.      

Společnost vivo sdružuje a rozvíjí nejlepší místní talenty, aby dosáhla vynikajících výsledků, a podporuje ji síť výzkumných a vývojových středisek v Šen-čenu, Dongguanu, Nanjingu, Pekingu, Hangzhou, Šanghaji a Xi’anu, která se zaměřují na vývoj nejmodernějších spotřebitelských technologií, včetně 5G, umělé inteligence, průmyslového designu, zobrazovacího systému a dalších perspektivních technologií. vivo také vytvořilo inteligentní výrobní síť (včetně těch, které autorizovala společnost vivo) s roční výrobní kapacitou téměř 200 milionů smartphonů. K dnešnímu dni má společnost vivo rozvětvenou prodejní síť ve více než 60 zemích a regionech a oblíbilo si ji více než 400 milionů uživatelů po celém světě.      

 

*„Benfen“ je čínský termín označující přístup k práci. Znamená dělat správné věci správným způsobem. Popisuje poslání společnosti vivo, jejíž vizí je budovat technologie sloužící dobrým účelům.       

Novinky o společnosti vivo najdete na https://www.vivo.com/cz/about-vivo/news        

 

Autorizované zastoupení společnosti vivo v České republice provozuje společnost ZHI SHENG INTERNATIONAL CZECH, s. r. o. oficiální obchodní a distribuční zástupce společnosti vivo Mobile Communication Co.