TÜV SÜD Czech s novým ředitelem

Společnost TÜV SÜD Czech jmenovala Jiřího Sochu novým generálním ředitelem. V pozici vystřídá Olega Spružinu, který se v rámci holdingu TÜV SÜD bude věnovat aktivitám na úrovni regionu CEE. 

Jiří Socha ve společnosti působí od roku 1999 a největší část své kariéry působil v divizi Mobility, kterou od roku 2016 vedl. Divize Mobility v rámci České republiky disponuje mimo jiné několika unikátními laboratořemi zaměřenými na testování a homologace vozidel. 

TÜV SÜD Czech je pobočka evropského lídra v oblasti certifikace, nezávislého ověřování, testování, inspekce a vzdělávání. Působnost firmy zasahuje do všech oblastí fyzického i digitálního světa, ve kterých jde o bezpečnost, kvalitu či ochranu životního prostředí.

Jiří Socha je absolventem ČVUT, kde zakončil studia získáním titulu Ph.D. Je členem představenstva Sdružení automobilového průmyslu a členem Rady vlády pro bezpečnost silničního provozu. Během svého působení v čele společnosti chce zajistit, aby TÜV SÜD Czech i nadále naplňovala roli respektovaného partnera pro své klíčové zákazníky i národní autority. Společnost je známa zejména ve spojení s bezpečností automobilů, zabývá se však i takovými oblastmi jako je kyberbezpečnost, bezpečnost potravin či ochrana životního prostředí. Právě v tématech souvisejících s udržitelností a ochranou životního prostředí očekává Jiří Socha velmi rychlý rozvoj s ohledem na zodpovědnější chování firem i rostoucí dopad evropských regulací. Obrat společnosti TÜV SÜD Czech se v minulém roce přiblížil hranici 800 miliónů korun. 

„V budoucnu bych rád posílil naše postavení v regionu střední Evropy, k dalšímu rozvoji využijeme každou příležitost, která se na evropském trhu testování, inspekcí a certifikací objeví,“ říká Jiří Socha ke svému jmenování do nové role.