Revoluce na realitním trhu. Century 21 využívá digitální platformu Igluu

Praha 18. června – Makléři české Century 21, která je součástí největší realitní sítě na světě, využívají průlomovou digitální platformu Igluu. Ta přináší do Česka celou řadu nových funkcionalit, které usnadňují jak práci realitních profesionálů, tak celý proces koupě, prodeje nebo pronájmu nemovitosti pro klienty.

Platforma zahrnuje nejmodernější systém MLS (Multiple Listing Service), který umožňuje rychlejší a pohodlnější transakce, zefektivnění spolupráce makléřů a přehled všech dat z realitního trhu. „Igluu pro nás představuje nejmodernější software na trhu, který můžeme poskytnout našim makléřům. Vidíme v něm konkurenční výhodu v rámci náboru nových makléřů. Zároveň Igluu vnímáme jako jedinečný nástroj, který přispěje k maximálnímu komfortu pro naše klienty. Díky kombinaci spokojených makléřů i klientů očekáváme, že se nám podaří posunout naše obchodní výsledky na novou úroveň,“ říká Tomáš Jelínek, ředitel Century 21, která je součástí společnosti 4FIN HOLDING. Platformu Igluu, která byla založena v roce 2021, nyní využívají všechny pobočky a franšízy Century 21 v Česku. Přechod na nový systém trval zhruba měsíc.

Generální ředitel 4FIN HOLDING Tomáš Martinovský upozornil, že systém spojuje veškerá data o nemovitostech na jednom místě, zároveň propojuje realitní branži s bankami nebo zajišťuje správu nemovitostí. „Dosud je český trh informací o nemovitostech roztříštěný, Igluu má být největší a první platforma, která jej sjednotí,“ uvádí Martinovský.

Igluu přináší realitním profesionálům i jejich klientům nejen přehledné informace o nemovitostech na jednom místě, ale také další funkcionality, které celý proces transakcí nebo správy realit zjednoduší. Na platformě mohou její uživatelé například vyhledávat nemovitosti na základě podobnosti fotografií interiéru, nebo na základě rozšířené reality vyhledávat data z katastru o nemovitostech, na které zamíříte foťákem. 

Realitní software Igluu už funguje ve Spojených státech a Kanadě, kde ho využívá více než 115 000 makléřů. Do Česka přinesl novou technologii tým Martina Muchy v partnerství s ČSOB. Pro Českou republiku zároveň Igluu ve spolupráci s Asociací realitních kanceláří ČR vyvinulo první MLS pravidla přímo pro lokální trh a umožňuje tak makléřům systematickou spolupráci. Díky spolupráci s 4FIN HOLDING a Century 21 zároveň dochází k úpravám platformy do podoby, která naplní potřeby makléřů a umožní tak plně využít možnosti nejmodernějších technologií.

„Věřím, že tato spolupráce potvrdí celému trhu, že chceme vzájemnými synergiemi nabízet jedinečná řešení realitním profesionálům a poskytnutím moderních nástrojů podpořit jejich spolupráci s finančními poradci a zprostředkovateli. To vše tak, aby ze spojení profitoval klient,” dodává Pavel Dvořák, jednatel Igluu.