Česká aplikace Caflou pokořila hranici 50 000 uživatelů a roste i na Slovensku

Podle průzkumu Global Business Monitor 2023 je digitalizace a IT druhou nejdůležitější oblastí, do které investují české malé a střední firmy (hned po marketingu a obchodu). Aplikace pro řízení podnikání Caflou s více než 4 000 registrovanými firmami a 50 000 uživateli dokazuje, že moderní technologie v malých podnicích opravdu nacházejí uplatnění. Díky důrazu na lokalizaci Caflou navíc úspěšně získává nové klienty nejen v Česku, ale i na Slovensku.

„Malé firmy často nemají prostředky na drahé systémy. My jim přinášíme pokročilé funkce, které byly dosud dostupné jen velkým korporacím,” říká Petr Macek, zakladatel Caflou. „Byť Caflou používají firmy po celém světě, na rozdíl od globálních hráčů jsou našimi klíčovými trhy stále Česko a Slovensko. Aplikaci přizpůsobujeme jejich potřebám,“ dodává.

Jako jediný nástroj na trhu systémů pro malé firmy Caflou kombinuje funkce pro řízení ekonomiky, projektů, zakázek a týmové komunikace s automatizací a AI v jednom rozhraní a za dostupnou cenu. Stává se tak pro malé podniky nepostradatelným nástrojem.

AI a automatizace

Caflou integruje umělou inteligenci a automatizace do každodenních procesů. Firmy tak mohou automatizovat rutinní úkoly, jako je například evidence odpracovaného času, správa projektů nebo reporting. AI v Caflou umožňuje také vytěžování faktur, automatické shrnutí komunikace či generování úkolů. To vše za pomoci špičkových systémů od Google nebo OpenAI.

Pokročilé integrace

Caflou nabízí integrace s Google a Outlook kalendářem, úložištěm a e-mailem, účetními programy jako Abra Flexi, iÚčto, Xero, QuickBooks a Zoho Books, a také téměř všemi evropskými bankami díky openbankingu. Firmy díky integracím šetří čas, protože vše spravují na jednom místě.

 

Slovenští uživatelé vítají řadu novinek z poslední doby, díky kterém mohou systém využívat naplno (integrace s účetnictvím Kros, slovenský QR kód, slovenské banky…).

Otevřená architektura

Aplikace stojí na technologiích Ruby on Rails, React a JavaScript. K dispozici je API a webhooky pro snadné propojení s dalšími systémy včetně platformy Make pro automatizaci.

Vstřícná cenová politika

Základní verze Caflou je zdarma, což začínajícím podnikům umožňuje využívat jeho výhody bez jakýchkoliv nákladů. Pokročilé funkce pak najdou v placené verzi, která je cenově dostupná i pro menší firmy. Tímto způsobem Caflou zpřístupňuje nejmodernější technologie širokému spektru podnikatelů.

O Caflou

Caflou je česká all-in-one aplikace pro řízení firmy. Pomáhá zvyšovat efektivitu a produktivitu díky kombinaci finančního řízení, CRM, řízení projektů, týmové spolupráce, automatizace procesů a AI. Caflou využívají zejména malé firmy, přičemž největší podíl mezi zákazníky mají společnosti do 50 zaměstnanců.

Další informace