OREA Hotels & Resorts expandují. Exkluzivní Resort Slunovrat Orlík přivítá návštěvníky v první polovině roku 2027

Praha, 24. června 2024 – OREA Hotels & Resorts, největší česká značka hotelů, opět expanduje. Ve středu 19. června byla podepsána smlouva na provozování luxusního wellness Resortu Slunovrat Orlík přímo u břehu Orlické přehrady. Hostům nabídne rozsáhlé vnitřní i vnější wellness centrum s bazény, několik dětských heren, prémiovou gastronomii a 177 pokojů, vše navržené s ohledem na nejvyšší standardy komfortu, a to při zajištění maximální energetické a provozní efektivity.

Okolí Orlické přehrady je velmi vyhledávanou rekreační lokalitou v Jihočeském kraji. Díky vodní ploše přehradní nádrže, historickým památkám, pestré nabídce sportovních aktivit i dobré dostupnosti z hlavního města ročně přiláká tisíce nadšených turistů. I právě proto se společnost OREA Hotels & Resorts rozhodla v této oblíbené destinaci provozovat jeden ze svých nových hotelových počinů. Hotel by se měl veřejnosti otevřít do tří let.

„Misí OREA Hotels & Resports je vytvářet místa, kam se lidé milují vracet a Resort Slunovrat Orlík je příkladem projektu, který do naší sítě skvěle zapadá. Nový komplex se zaměří na poskytnutí široké škály služeb a zařízení, mezi nimiž vyniká rozsáhlé wellness centrum s vnitřními i venkovními bazény a velký dětský svět s několika hernami. Hosté se mohou těšit i na moderní fitness centrum, konferenční prostory, restauraci, bistro a další zařízení,“ nastiňuje plány Gorjan Lazarov, generální ředitel společnosti OREA Hotels & Resorts. 

„Budujeme hotelový resort s rozlohou několika hektarů, kde budeme využívat nejmodernější technologie snižující ekologickou stopu a podporující dlouhodobou udržitelnost a šetrnost k přírodě. Součástí projektu je i rozsáhlá výsadba nové zeleně. Chceme, aby se areál Resortu Slunovrat Orlík stal tvůrcem trendů v oblasti rodinné rekreace,“ doplnil Petr Pečenka, managing partner investiční skupiny SNOWFALL Finance.

Hotelový resort je navíc perfektním místem i pro rodiny s dětmi právě s ohledem na množství outdoorových aktivit, které se v jeho okolí vyskytují. Mezi nejvýznamnější lákadla a tamní atrakce patří například města Písek nebo Tábor, zámek Orlík, samotná přehrada nabízející množství vodních atrakcí, nebo potom četné naučné stezky a turistické trasy v přilehlém okolí. Díky své dostupnosti, jen hodinu jízdy autem z Prahy, se také může stát i oblíbenou víkendovou destinací pro páry toužící po klidu a úniku z rušného centra hlavního města.

Hotelový komplex s sebou přináší nové pracovní příležitosti, vzniknout by mělo přibližně 60 kmenových pracovních míst, čímž se OREA Hotels & Resorts zařadí mezi významné zaměstnavatele v regionu. „Kromě nových pracovních pozic je také výstavba nového hotelového komplexu obchodní příležitostí pro lokální dodavatele, které rádi využíváme již z principu udržitelnosti a podpory místní komunity. Pro hosty chystáme velmi populární animační programy s Liškou Eliškou, která se již stala pro rodiny s dětmi neodmyslitelným symbolem OREA resortů. Hotel bude taktéž disponovat velkokapacitními konferenčními prostory, abychom uspokojili i poptávku firem po organizaci kongresů, teambuildingů a nejrůznějších eventů,“ dodává Lazarov.

O OREA Hotels & Resorts

OREA Hotels & Resorts je největší hotelová síť, která nabízí ubytování v 18 hotelech napříč nejkrásnějšími lokalitami celé České republiky. Širokou nabídkou aktivit potěší každého, přes rodiny s dětmi a domácími mazlíčky, nadšené sportovce, až po vytížené korporátní pracovníky. Díky vysoké kvalitě nabízených služeb
a proškoleného personálu je zaručena spokojenost i těch nejnáročnějších klientů.