Lidl a Světový fond na ochranu přírody spojují síly. Uzavírají partnerství na pět let

Společnost Lidl rozšířila spolupráci s mezinárodní neziskovou organizací Světový fond na ochranu přírody (WWF). Strategické partnerství uzavřely na pětileté období. Cílem spolupráce je pracovat na řešení klíčových ekologických problémů současnosti, mezi které patří mj. podpora ochrany biodiverzity, vědomého stravování či snaha o snížení plýtvání potravinami.

Společnost Lidl se dlouhodobě zasazuje o ochranu životního prostředí a svůj závazek posiluje pětiletým strategickým partnerstvím s mezinárodní neziskovou organizací Světový fond na ochranu přírody (WWF), které bude fungovat v jednatřiceti zemích. Záměrem dlouhodobé spolupráce je snaha zajistit, aby co nejvíce domácností mělo možnost výběru z produktů, které jsou šetrné k životnímu prostředí, podpořit vědomé stravování u zákazníků a snížit tak plýtvání potravinami. Cílem je rovněž podpořit a inspirovat další společnosti k tomu, aby pracovaly v souladu s přírodou a zanechávaly při podnikání co nejmenší ekologickou stopu. 

V rámci spolupráce se společnosti zaměří i na další ekologické výzvy dnešní doby, mezi něž patří ochrana a podpora biodiverzity, odpovědné nakládání s vodními zdroji, ochrana klimatu prostřednictvím cílů založených na vědeckých poznatcích, odpovědné získávání klíčových surovin, jako je palmový olej, sója, kakao, čaj, káva, dřevo a papírové výrobky.  Mezi další společná témata patří také odpovědné rybaření a sběr mořských plodů, ochrana kritických rybářských oblastí a zásob či rozšiřování dodavatelských řetězců, které lze snadno sledovat a které nezpůsobují odlesňování ani ničení přírody.

„Toto partnerství pro nás představuje klíčový milník v našem dlouhodobém závazku k udržitelnosti, který je nedílnou součástí mezinárodní strategie Lidlu. Věříme, že spojením našich sil s WWF můžeme dosáhnout větších změn a aktivně přispět k ochraně životního prostředí pro budoucí generace,“ uvedla tisková mluvčí společnosti Lidl Česká republika Eliška Froschová Stehlíková. „Způsob, jakým vyrábíme a spotřebováváme potraviny a energii, je jedním z hlavních faktorů ztráty přírodních ekosystémů a změn klimatu. Abychom zastavili a zvrátili největší krizi, které dnes lidstvo čelí, potřebujeme dělat odvážné a potřebné kroky směřující ke změně našich potravinových a energetických systémů a potravinářský a maloobchodní sektor hraje v této změně klíčovou roli. Jako jeden z největších maloobchodních řetězců má Lidl obrovský mezinárodní vliv, jenž mu umožňuje prosazovat udržitelné změny v potravinářském a maloobchodním průmyslu,“ uvedla generální ředitelka WWF International Kirsten Schuijt. 

Lidl se Světovým fondem na ochranu přírody spolupracuje již několik let, a to například ve Švýcarsku či v Rakousku. Nové partnerství tak rozšiřuje dosah této spolupráce na celosvětovou úroveň. Zároveň Lidl bude podporovat různorodé projekty na ochranu životního prostředí, na kterých Světový fond pracuje.

O společnosti Lidl

Společnost Lidl vstoupila na český trh v červnu 2003, kdy otevřela prvních 14 prodejen. V současnosti provozuje síť 319 prodejen, které jsou zásobovány 5 logistickými centry. Filozofie prodeje společnosti Lidl je založena na privátních značkách, které tvoří více než 69 % veškerého sortimentu. Kromě nejvyšší kvality za nejlepší cenu oceňují zákazníci prodejen Lidl také pravidelné, tematické týdny s nabídkou potravin a spotřebního zboží, které není součástí stálého sortimentu. Spotřební zboží Lidl nabízí také ve svém internetovém obchodě Lidl-shop. Společnost Lidl se snaží být ve všech oblastech podnikání maximálně odpovědná vůči svému okolí. V rámci společenské odpovědnosti se Lidl dlouhodobě zaměřuje na podporu dětí, pro něž realizuje různé projekty, například sbírku Srdce dětem či v minulých letech výstavbu Rákosníčkových hřišť. 

Více informací naleznete na: 

www.lidl.cz

www.instagram.com/lidlcz

www.youtube.com/user/LIDLCeskaRepublika