Nové modulární kamery Axis s rozlišením FullHD: diskrétní videodohled pro různé scénáře

Společnost Axis Communications rozšiřuje své portfolio modulárních kamer o tři nové modely série AXIS P12, které jsou založené na konceptu optického senzoru odděleného od hlavní jednotky a jsou ideální pro různé diskrétní vnitřní aplikace. Díky jednotce hlubokého učení nyní navíc umožňují také pokročilou videoanalýzu přímo v zařízení. Další novinkou je první modulární kamerový senzor AXIS F4105-SLRE odolný vůči horké tlakové vodě a agresivním čisticím prostředkům.

Modulární kamery řady P12 jsou založené na principu odděleného optického senzoru, který se připojuje k hlavní jednotce pomocí kabelu (8 m nebo až 15 m). Možnost umístit obě části odděleně umožňuje diskrétnější instalaci a díky odnímatelnému kabelu jsou tato zařízení flexibilnější také z hlediska údržby a případného upgrade. Řada modulárních kamer AXIS P12 nově nabízí tři různé typy optických senzorů s rozlišením HDTV 1080p, které se dodávají s malou kompaktní hlavní jednotku. 

Modulární kamera AXIS P1245 Mk II má optický senzor velikosti palce a poskytuje široký zorný úhel až 111°. Malá kamera je ideální pro celou řadu různých aplikací, lze ji integrovat přímo do různých strojů nebo ji použít samostatně například na otáčecím rameni či na jiném typu držáku.

Kompaktní modulární kamera AXIS P1265 Mk II má optiku velikosti špendlíkové hlavičky (tzv. pinhole). Tato mimořádně diskrétní kamera nabízí horizontální pozorovací úhel 91° a je vhodná zejména pro diskrétní instalace například v bankomatech, prodejních automatech ve dveřních zárubních, v rámech obrazů v galeriích a podobně.

Modulární kamera AXIS P1275 Mk II má kopulovitý tvar s varifokálním 2,8-6 mm objektivem, pomocí kterého lze nastavit zorný úhel kamery od 99° do 53° a volit tak mezi přehledovými nebo detailními záběry.

Předinstalovaná funkce pro rozpoznávaní objektů

Všechny tyto modulární kamery nabízí špičkovou kvalitu obrazu a podporují funkce, jako je WDR, tedy zajišťují jasný obraz i při kombinaci tmavých a přesvětlených oblastí v jenom záběru, nebo pokročilou technologii AXIS Zipstream, která výrazně snižuje požadavky na šířku pásma a velikost úložiště.

Navíc jednotka hlubokého učení umožňuje snadné nasazení pokročilé analýzy. Například aplikace pro objektovou analýzu AXIS Object Analytics dokáže detekovat a klasifikovat různé typy objektů a AXIS Live Privacy Shield zase umožňuje zachování soukromí osob v záběru kamery. Díky podpoře aplikační platformy ACAP můžete svému systému přidat hodnotu také s pomocí aplikací třetích stran podle vašich specifických potřeb, které jsou založené na hlubokém učení tzv. na okraji sítě.  Samozřejmostí u všech kamer Axis jsou vestavěné funkce kybernetické bezpečnosti, které pomáhají zabránit neoprávněnému přístupu a zabezpečit systém, jako například Axis Edge Vault chránící ID zařízení a zjednodušující autorizaci zařízení Axis v síti.

První senzor s krytem v nerezu rozšíří řadu AXIS F

Axis zároveň rozšiřuje další svou řadu modulárních kamer série F. Nově je dostupný mini kopulovitý optický senzor s IR přísvitem uzavřený v odolném krytu z nerezové oceli (SS 316L) AXIS F4105-SLRE, který je odolný vůči horké tlakové vodě a agresivním čisticím prostředkům. Snadno se čistí i udržuje a má certifikaci organizací NSF/ANSI podle normy 169 pro použití v potravinářských provozech. Navíc má klasifikaci NEMA TS2, takže jej lze používat při teplotách až 74 °C po dobu 15 hodin. Díky SMA-FAKRA konektorům je ideální i pro prostředí s vysokými vibracemi a lze jej instalovat přímo uvnitř strojů. 

Modulární kamera AXIS F4105-SLRE je určena pro použití s hlavní jednotkou AXIS F91 a připojuje se pomocí kabelů o maximální délce až 30 m (98 stop), lze ji kombinovat se všemi dalšími optickými senzory řady AXIS F, přičemž k jedné hlavní jednotce lze připojit až čtyři optické senzory. Snímač AXIS F4105-SLRE nabízí široké zorné pole 111° k pokrytí většího prostoru a podporuje až čtyři videostreamy HDTV 1080p při 30 snímcích za sekundu nebo videostreamy 720p až při 60 snímcích za sekundu.

Kamera AXIS F4105-SLRE navíc podporuje širokou škálu vyměnitelných objektivů M12, které umožňují přizpůsobit dohled na míru konkrétní instalaci. Infračervené osvětlení umožňuje monitoring také v úplné tmě až do vzdálenosti 10 m (33 stop).

Nové modulární kamery série P12 jsou k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučené koncové ceny 9 700 Kč (AXIS P1245 Mk II), 10 000 Kč (AXIS P1265 Mk II) a 10 700 Kč (AXIS P1275 Mk II). Modulární kamera AXIS F4105-SLRE je dostupná za 12 500 Kč.

O společnosti Axis Communications

Společnost Axis vytváří chytřejší a bezpečnější svět s pomocí síťových řešení, která otevírají přístup k lepšímu zabezpečení a k novým způsobům podnikání. Axis jako lídr v oblasti síťového videa nabízí produkty a služby pro videodohled a analýzu videa, řízení přístupu a audiosystémy. Společnost Axis má přes 4 907 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování klientských řešení spolupracuje s globální sítí partnerů. Společnost Axis byla založena v roce 1984 a sídlí ve švédském Lundu. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.