Užívejte si v létě komfort díky inteligentnímu ovládání klimatizace od Netatmo

V Praze, 27. června 2024 – Klimatizací je vybaveno přibližně 16 procent českých domácností a 37 procent firem1. Jejich obliba roste zejména kvůli opakovaným vlnám letních veder, ale i díky možnosti použít ji k vytápění během chladných dní. Mnoho domácností nicméně chladí své prostory nahodile a často i více, než je nutné. Přibližně pětina majitelů nechává své klimatizace běžet celý den, několikrát do týdne zapne klimatizaci 29 majitelů ze sta a během letních nocí používá klimatizaci jen 8 procent obyvatel domácností.

Paradoxní je, že klimatizační jednotky sice mají poskytovat ochranu před letními vedry, ale současně při svém provozu nepřímo produkují emise CO2 (prostřednictvím zdrojů elektrické energie) a odváděním teplého vzduchu z interiéru přispívají k lokálnímu oteplování prostředí. Spotřeba elektřiny přitom roste zejména kvůli nevhodnému nastavení teploty na klimatizační jednotce a ponechávání spuštěné klimatizace, i když doma nikdo není. Naučit se kontrolovat používání klimatizačních zařízení, aby se snížila jejich spotřeba i dopad na životní prostředí, je proto nezbytné. Mezi osvědčené postupy k omezení spotřeby elektřiny klimatizačními jednotkami patří především:
  • výběr vhodného typu klimatizace,
  • správná údržba klimatizačních jednotek,
  • udržení maximálního teplotního rozdílu 8 °C mezi vnitřním a vnějším prostorem,
  • kontrolované používání klimatizace, nejlépe pomocí inteligentního ovládání.
Netatmo proto nabízí inovativní řešení pro ovládání chlazení domácností, které zvyšuje komfort používání klimatizací, a zároveň snižuje spotřebu elektrické energie a omezuje dopad na životní prostředí.
I vaše klimatizace může být chytřejší
Inteligentní ovládání klimatizace od Netatmo (Netatmo Smart AC Controller) je kompatibilní se všemi klimatizačními jednotkami vybavenými infračerveným dálkovým ovládáním s displejem. Pomocí tohoto jednoduše použitelného zařízení lze klimatizaci pohodlně ovládat v chytrém telefonu prostřednictvím aplikace Home + Control. Navíc je zde možné vytvářet i personalizované programy chlazení, přizpůsobené individuálním zvyklostem.
Kromě toho je inteligentní ovládání klimatizace od Netatmo kompatibilní s různými hlasovými asistenty a systémy chytré domácnosti, jako jsou Google Home, Amazon Alexa a Apple HomeKit, což umožňuje pohodlné ovládání klimatizace hlasovými pokyny.

 

Sledování klimatu v interiéru pro komfortnější bydlení
Pro ještě přesnější řízení spotřeby energie nabízí inteligentní ovládání klimatizace od Netatmo také integrovanou geolokační funkci Eco-Assist, která vypne zařízení, když opustíte domov, a po vašem návratu ji opět spustí. Díky senzorům teploty a vlhkosti inteligentní ovládání klimatizace od Netatmo sleduje a analyzuje vývoj vnitřního klimatu. Tyto v reálném čase zjišťované informace umožňují provádět úpravy nastavení klimatizace pro další zvýšení komfortu bydlení a optimalizaci nákladů na energii.
Cena a dostupnost
Kompatibilitu inteligentního ovládání klimatizací Netatmo s konkrétními modely klimatizačních jednotek si můžete ověřit na webové stránce check.netatmo.com.

 

Inteligentní ovládání klimatizací je dostupné na e-shopu Netatmo a portálech alza.czmall.czczc.cz a smarty.cz za 2 999 Kč.