Jizerská padesátka jinak. Závody Spartan ovládnou Bedřichov

Praha, 1. července 2024 – Tuzemské závody Spartan jsou zatím v plném proudu, už teď se ale ví, že letošní závěrečný závod v Bedřichově přinese neuvěřitelnou výzvu v ikonickém prostředí lyžařské Jizerské padesátky. Spartan Trifecta Weekend 2024 se bude konat 5. a 6. října 2024 v Bedřichově a nabídne rozmanité tratě. Uzavřete tuzemskou sezónu závodů Spartan výzvou a připravte se na nezapomenutelný zážitek!

V říjnu se můžeme těšit na víkend plný adrenalinu a těch nejnáročnějších zkoušek, které závody Spartan nabízí. Pro pomyslné uzavření letošní sezóny se na 5. a 6. října připravuje Spartan Trifecta Weekend 2024. Jeho jedinečnou atmosféru pocítíte hned při startu, který se odehraje na místě legendární lyžařské Jizerské 50. I bez sněhu a lyží si účastníci závodu užijí jedinečnou atmosféru a ducha výzvy této lokality. Bedřichov nabízí členité a výživné tratě, které jsou vhodné, jak pro zkušené sportovce, tak i pro začátečníky a diváky, kteří díky nabitému programu během víkendu poznají krásy okolních lesů. Závod Bedřichov Spartan Trifecta Weekend 2024 bude rozdělen do dvou dnů plných výzev. Na sobotu se připravují závody Super a Sprint, které prověří zdatné veterány i ty, kteří se závody teprve začínají. S výjimkou dětské kategorie Kids race přinese neděle ještě větší výzvy v podobě závodů Beast a Trail 10K. Obě tyto kategorie jsou určeny pro opravdu zkušené běžce, kteří chtějí otestovat své limity, nečekejte ale velké převýšení jako v Koutech. Všechny závodníky v cíli čeká skvělý pocit z překonání sebe sama, tričko a medaile. 

„Start na místě legendární Jizerské 50 není jedinou unikátností tohoto závodu. Trať využívá přilehlé lesy a mírné kopce, které jsou běhatelné, a závodníkům nabídnou nezapomenutelné zážitky. Bedřichov se nachází mezi Jabloncem nad Nisou a Libercem, což zajišťuje snadnou dostupnost. Z obou měst je možné do Bedřichova jednoduše dojet městskou hromadnou dopravou,“ uvádí závod v Bedřichově Tereza Šolcová, CEU Managing Director Spartan Central Europe. Zároveň organizátoři prozrazují, že letošní závod bude nabízet vzrušující trasy, které závodníci asi nečekají s bonusem v závěru. Vhodnou kategorii si díky ideálnímu terénu v okolí Bedřichova najde každý, kdo chce otestovat svou vytrvalost. Nehledě na kategorii je však pro všechny, kteří plánují účast, důležitá pečlivá příprava, kterou se vyplatí nepodcenit. „Doporučujeme trénink zaměřený na sílu, vytrvalost a obratnost. Je důležité mít s sebou vhodnou výbavu, která zahrnuje pohodlnou a funkční obuv, dostatek vody a energii v podobě sportovních gelů nebo tyčinek. Při překonávání jednotlivých překážek je klíčová také taktika a strategie, které mohou výrazně ovlivnit váš výkon a výsledek,“ nabízí rady pro přípravu Tereza Šolcová.

I v Bedřichově bude pro závodníky a diváky připraven tradiční doprovodný festival, který začíná vždy ráno v den závodu. Návštěvníci se mohou těšit spartanský obchod, hudbu, jídlo, pití a různé aktivity jako je testování závodnických překážek nebo mini soutěže o hodnotné ceny. Ať už se rozhodnete otestovat svou fyzickou a duševní odolnost nebo se jen chcete na závod podívat, Spartan Trifecta Weekend 2024 vám nabízí dva dny plné nezapomenutelných zážitků.

O závodech Spartan

Závody Spartan patří k nejpopulárnějším extrémním překážkovým závodům na světě. V roce 2010 jej založil Joe De Sena a z Ameriky se rychle rozšířil do dalších zemí. Roku 2013 si jej mohli poprvé vyzkoušet závodníci také v České republice. Závod je rozdělen do několika kategorií lišících se délkou a náročností trati (Stadion, City, Sprint, Super, Beast, Ultra Beast, Hurricane Heat /12HR / 24HR, Agoge), svou zvláštní kategorii mají i děti od 4 do 14 let. Postupovat je následně možné na evropské a světové šampionáty (Spartan European Championship, Spartan World Championship a Trifecta World Championship).