Sušice opět přivítala dřevorubce z celé republiky – Czech Trophy na ostrově Santos

Sušice 1. července 2024 V sobotu 29. června se na městském ostrově Santos v Sušici konala mezinárodní dřevorubecká soutěž STIHL TIMBERSPORTS® a přinesla ten nejvyšší formát – Czech Trophy. Soutěž začala ve 12:00 a přilákala nadšence dřevorubeckého sportu z celé republiky. První dva mistři budou v září reprezentovat Českou republiku v evropském závodě ve Švýcarsku. 

Osm nejlepších sportovců se utkalo ve čtyřech náročných disciplínách, které důkladně prověřily jejich fyzickou zdatnost a technické dovednosti. A to nejen díky samotným úkolům, ale i velmi vysokým teplotám a silnému slunci. Napětí a dynamika soutěže byla zajištěna l nemilosrdným K.O. systémem, kdy bylo nutné disciplíny absolvovat bez pauzy, což fanouškům zajistilo jedinečnou podívanou. Některým borcům už v průběhu jejich snažení došly síly a své kolo nedokončili, resp. nechali vyhrát daný match svého soupeře.  

Po intenzivních a náročných soubojích se do finálové dvojice probojovali Matyáš Klíma a Zdeněk Mařas. Tito dva závodníci předvedli výkony, které je posunuly do světových řad, a získali tak možnost startovat na European Trophy ve švýcarské Bellinzoně dne 29. září 2024.

Celkové výsledky byly následovné:

  • Matyáš Klíma
  • Zdeněk Mařas
  • Karel Diviš
  • Ivan Bambuškar
  • Martin Kalina
  • Ladislav Fikar
  • Martin Novotný
  • Jan Chadraba

Pro více informací navštivte webovou stránku www.stihl.cz.

O STIHL TIMBERSPORTS®

STIHL TIMBERSPORTS® je mezinárodní soutěž ve sportovním dřevorubectví pořádaná po celém světě od roku 1985. Tato série je považována za nekorunovanou královnu sportovního dřevorubectví. Její účastníci mezi sebou soupeří maximálně v šesti tradičních disciplínách podle formátu soutěže. Ve třech disciplínách se používá sekera (Underhand Chop, Standing Blok Chop, Springboard) a ve třech pila (Stock Saw, Single Buck, Hot Saw).

Více informací o soutěži STIHL TIMBERSPORTS naleznete na webových stránkách www.stihl.cz