HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Ostrava, 2. července 2024 – Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Venkovní coworkingový prostor s hybridním modulem vznikl v odpočinkové zóně na Černé louce v Ostravě. „Kromě návrhu, projektové dokumentace a výroby udržitelného a inovativního modulu jsme projekt podpořili finančně, aby byla zajištěna soběstačnost outdoorového coworkingového místa bez nutnosti napájení z distribuční sítě,“ uvedl Miroslav Krop, ředitel závodu Ostrava, stavební skupina HSF System.

Ekologický modul je vybavený čtyřmi fotovoltaickými panely. Vyrobená elektrická energie bude sloužit pro nabíjení notebooků, tabletů a mobilních telefonů včetně možnosti Wi-Fi připojení, aby měli uživatelé možnost pracovat v příjemném a přírodním venkovním prostoru.

„Od začátku jsme chtěli outdoorové centrum přizpůsobit zejména pracujícím rodičům a maminkám na mateřské dovolené, proto jsme také zvolili místo hned vedle dětského hřiště,“ popisuje Kristýna Leichtová z organizace Koutek světa pro děti, a dodává: „Tento inovativní projekt podporuje jednak tvůrčí práci, zdraví a ekologický způsob života, jednak klade důraz na udržitelnost a inovaci.“

 

Stavební skupina HSF System

Mezinárodní stavební skupinu HSF System tvoří česká stavební společnost HSF System (vznikla v roce 2002) se sídlem v Ostravě a slovenská stavební společnost HSF System SK (vznikla v roce 2010) se sídlem v Žilině. Od roku 2023 je součástí holdingu PURPOSIA Group. Stavební skupina HSF System má další pobočky v Praze, Brně, Plzni, Bratislavě, Prešově a Nitře. Zaměřuje se na generální dodávky staveb a realizuje kompletní střešní a fasádní pláště moderních objektů včetně jejich rekonstrukcí. Stavební společnost HSF System získala absolutní vítězství v Národní ceně České republiky za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj v kategorii Soukromý sektor za rok 2023 a je také držitelem Ceny hejtmana MS kraje za společenskou odpovědnost za rok 2022 v kategorii firem do 250 zaměstnanců. Rating Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství RABF za roky 2018-2022 zařadil společnost HSF System a.s. na 10. místo mezi 1235 posuzovanými stavebními firmami v České republice. Společnost HSF System získala také prestižní titul Stavba roku 2020. Ředitel společnosti Jan Hasík je držitelem titulu EY Podnikatel roku 2016 a 2023 Moravskoslezského kraje.