Oáza života v srdci Malé Strany

Za branami hotelu Mandarin Oriental, Prague se otevírá útulná letní terasa

S úderem prázdnin otevírá hotel Mandarin Oriental, Prague svou letní terasu, která je ideálním útočištěm před ruchem velkoměsta ale i místem plným hudebních a gastronomických zážitků. Nachází se v prostorách bývalého dominikánského kláštera v historické části pražské Malé Strany a na první pohled okouzlí všechny příchozí nejen krásným prostředím obklopeným zelení, ale i zbrusu novým jídelním lístkem, signature koktejly, prvotřídním servisem nebo možností parkování v samém centru metropole. Kromě vizuálních a chuťových zážitků na hosty čeká i živá hudba či létem pulzující DJ sety. 

Pečlivě vybrané menu vzniklo pod rukama šéfkuchaře Michala Horvátha a jeho zástupce Aleše Bursíka. Kromě tradičních jídel, jako je kváskový sendvič s quinoou a avokádem nebo listový salát s červenou řepou, tady ovšem najdete i pokrmy o poznání neobvyklejší, například krokety z karamelizovaného květáku, anglický muffin se pstruhem, kaviárem a řeřichou nebo kachní prosciutto s tyčinkami a šípkovou omáčkou. 

K dobrému jídlu samozřejmě patří také dobré pití. Proto zde nechybí řada lokálních piv nebo prémiová vína z českých, moravských a rakouských vinic. Odpolední koktejly, například ty inspirované slavnými českými osobnostmi, ať už Václavem Havlem či Janem Werichem, jsou připravovány přímo před vaším zrakem. To vše doplňuje lounge hudba, krásné prostředí a uvolněná atmosféra.

Během letních prázdnin se navíc můžete těšit na živou hudbu. Každé úterý od 18:30 vystoupí zpěvačka a skladatelka Dashi, jejíž písně se povětšinou nesou na vlnách soulu, indie folku a jazzy popu. Ve čtvrtek pak na hosty ve stejný čas čeká DJ Teekay, který venkovní terasu rozezní melodiemi chill lounge hudby.

„Kombinace lahodných pokrmů, osvěžujících nápojů a nezapomenutelné atmosféry činí z venkovní terasy restaurace Monastiq jedno z nejlepších míst pro letní relaxaci v centru Prahy,“ popisuje prostředí Duarte Correia, generální ředitel hotelu Mandarin Oriental, Prague. „Přestože se nachází v rušné ulici Malé strany, jakmile vstoupíte dovnitř, ocitnete se v soukromé oáze, kde můžete uniknout shonu města a užít si večer v příjemné společnosti i podmanivé atmosféře. Je to i perfektní místo na letní party a posezení s kolegy po práci.“ 

O Mandarin Oriental, Prague

Mandarin Oriental, Prague je útočištěm před ruchem města, jež se nachází v bývalém dominikánském klášteře uprostřed paláců a zahrad historické části pražské Malé Strany. V bývalé renesanční kapli je situováno proslulé luxusní Spa i moderní restaurace Monastiq nabízející původní české recepty z minulých století v kreativní a inovativní podobě. Hotel s decentním moderním designem, v němž se snoubí místní historie s moderním luxusem, je soukromou oázou sofistikovanosti a stylu v samém srdci nejkrásnějšího města střední Evropy.