Kyberbezpečnost v kryptu na prvním místě. Binance radí jak ochránit svůj účet

3. července, Praha, Nejdůležitější roli v ochraně kryptoaktiv hrají sami uživatelé. Binance nabízí možnosti vlastní bezpečnostní opatření doplnit o několik efektivních funkcí.

Kyberbezpečnost je klíčovým tématem napříč všemi odvětvími a kryptoměnový svět není výjimkou. S rostoucím počtem uživatelů a zvýšeným zájmem o digitální aktiva je klíčové zajistit, aby byly chráněny jak samotné platformy, tak i individuální účty uživatelů. Centralizované burzy, jako je Binance, jsou často volbou mnoha uživatelů právě díky svým robustním bezpečnostním opatřením a neustálým inovacím v oblasti ochrany dat a transakcí.

Bezpečnostní opatření Binance zahrnují například analýzu velkých dat, využití algoritmů umělé inteligence nebo spolupráci s předními firmami v oblasti kybernetické bezpečnosti a blockchainové compliance. Ani ta nejsilnější ochrana však nemůže být zcela efektivní, pokud uživatelé sami nedodržují základní bezpečnostní postupy. 

Jedním z klíčových kroků je použití autentizačních aplikací. Mezi ně patří například Google Authenticator, který přidává další vrstvu ochrany pomocí dvoufaktorové autentizace (2FA). V krátkých intervalech generuje jednorázové kódy, čímž snižuje riziko neoprávněného přístupu. Podobnou funkci nabízí také Binance Authenticator, navíc je integrován přímo do ekosystému Binance a poskytuje specifické funkce pro její uživatele.

Důležitou funkcí jsou také tzv. „passkeys“, moderní bezpečnostní prvek, který umožňuje přihlášení bez hesla pomocí kryptografických klíčů propojených s důvěryhodným zařízením. Passkeys poskytují bezpečnější a pohodlnější přihlašování eliminací závislosti na tradičních heslech, která jsou náchylná k různým zranitelnostem. 

Další úroveň zabezpečení nabízí fyzické bezpečnostní klíče. Ty představují hardwarové bezpečnostní opatření, které zajišťuje, že k Binance účtu má přístup pouze osoba s fyzickým klíčem. Poskytují spolehlivou ochranu proti phishingovým a jiným útokům, protože pro přihlášení vyžadují fyzický přístup ke klíči. Tyto klíče lze pořídit u mnoha známých oficiálních prodejců, např. Alza. 

Binance nabízí také funkci multi-validator verification. Tato funkce vyžaduje schválení transakcí více stranami, což poskytuje dodatečnou ochranu zejména pro vysokohodnotné transakce. Multi-validator verification je obzvláště užitečná pro institucionální účty nebo osobní účty s vysokými zůstatky, protože zajišťuje, že žádná transakce nemůže být provedena bez schválení více uživateli. Pro institucionální účty bude funkce dostupná koncem července tohoto roku. 

Kromě těchto specifických nástrojů je zásadní také zabezpečení internetového připojení a pravidelná instalace a aktualizace antivirového softwaru. Binance doporučuje vyhýbat se používání veřejných WiFi sítí a stahování aplikací z nedůvěryhodných zdrojů. Uživatelé by se zároveň měli neustále vzdělávat o nových bezpečnostních možnostech a postupech, například na Binance blogu. Dodržováním těchto pravidel chrání uživatelé nejen sami sebe a svá aktiva, ale pomáhají k ochraně celého kryptoměnového ekosystému.