Savills posiluje oddělení stavebního a projektového poradenství, do týmu přichází Lucie Kratochvílová a Martin Solár

Savills posiluje tým Building & Project Consultancy, do kterého přichází Martin Solár na pozici Associate, Senior Project Manager a Lucie Kratochvílová na pozici Junior Cost & Project Manager. Martin Solár je zkušený odborník v oblasti projektového řízení a technical due diligence průmyslových a retailových projektů. Lucie Kratochvílová bude oporou oddělení v oblasti cenového řízení a koordinace projektů. 

“Na realitním trhu momentálně pociťujeme zvýšený zájem o služby týkající se prověrky technického stavu nemovitostí a po projektovém řízení nových projektů. Proto noví členové našeho oddělení stavebního a projektového poradenství nejenom posílí silné jádro týmu, ale také zvýší flexibilitu a proaktivní přístup v řízení projektů našich klientů,” říká Jan Jurčíček, Head of Building & Project Consultancy v Savills.

Martin Solár posílí oddělení díky zkušenostem, které získal u developera průmyslových nemovitostí Panattoni, kde se podílel na všech fázích projektů od akvizičního procesu až po finální dodávku, včetně povolování, výběrových řízení a koordinace fáze výstavby. Působil také ve společnosti SENTIENT, kde vytvářel posudky technical due diligence a koordinoval retailové a průmyslové projekty včetně řízení nákladů. Martin Solár vystudoval Chalmers University of Technology v Göteborgu a Slovenskou technickou univerzitu v Bratislavě. V Savills rozšíří projektový tým na pozici Associate, Senior Project Manager – Building & Project Consultancy a bude zodpovědný za seniorní řízení projektů zejména v oblasti výstavby.

Lucie Kratochvílová přichází do Savills ze společnosti LET‘S BUILD, která zajišťuje projektové a architektonické služby ve stavebnictví. Do týmu přináší zkušenosti z oblasti plánování a řízení stavebních projektů od tvorby rozpočtů, plánování harmonogramu, koordinace subdodavatelů a monitoringu průběhu projektů. Vystudovala Vysokou školu technickou a ekonomickou v Českých Budějovicích obor konstrukce staveb. V Savills nastupuje na pozici Junior Cost & Project Manager a bude podporou týmu zejména v oblasti cenového řízení, tvorby harmonogramů a koordinace projektů.

Tým Stavebního a projektového poradenství Savills poskytuje služby v oblasti výstavby a projektového managementu investorům, developerům a nájemcům ve všech realitních oblastech v rámci střední a východní Evropy. Zajistí odborné vedení v různých oblastech, a to včetně technické due diligence, řízení a rozvoje projektů, odhadů cen a programů plánované preventivní údržby. V oblasti výstavby a projektů poskytuje odborná řešení na míru, která lze uplatnit ve všech technických aspektech akvizic, výstavby, vlastnictví, užívání a prodeje nemovitostí. 

O společnosti Savills:

Savills CZ s. r. o. je součástí globální společnosti Savills plc, která více než 160 let poskytuje poradenské služby v oblasti komerčních nemovitostí. Savills plc je zalistovaná na akciové burze London Stock Exchange a zaměstnává přes 40 000 profesionálů ve více než 70 státech. 

Díky znalosti dat a trendů ze světových průzkumů jsme schopni našim klientům poskytnout poradenství jak na lokální, tak globální úrovni a uvést jejich přání do života prostřednictvím inovativních řešení šitých na míru. Ať už jste expandující firma nebo investor, který chce optimalizovat své portfolio, ke každému vašemu projektu přistupujeme individuálně a poskytujeme nejnovější poznatky a profesionální poradenství.

V České republice je společnost Savills aktivní od roku 2017. Přes 65 expertů její pražské kanceláře nabízí klientům odborné služby od investičního poradenství, oceňování, agendy pronájmů a správy nemovitostí přes konzultace v oblasti výstavby a plánování projektů až po průzkum trhu v sedmi hlavních sektorech: průmysl a logistika, kanceláře, maloobchod, volný čas, hotely, rezidenční bydlení a ubytování pro studenty.

 

Pro více informací o společnosti navštivte stránku savills.com. Novinky z české kanceláře Savills najdete na savills.cz, anebo lokálním LinkedIn profilu (@Savills Czech Republic).