SPUR vstupuje do výroby flexibilních obalů prostřednictvím společnosti PRINTINA flexibles

Společnost SPUR a.s. rozšiřuje své portfolio o aktivity spojené s výrobou potravinářských obalů převzetím padesáti procentního obchodního podílu firmy Printina flexibles s.r.o. Druhou polovinu společnosti vlastní skupina tkf group a.s. (Pebal). Právě v těchto dnech Printina s novým spolumajitelem zahájila výrobu flexibilních obalů.

Nově vzniklá společnost Printina flexibles s.r.o. se bude zaměřovat na výrobu potištěných vícevrstvých flexibilních obalů na bázi papíru nebo plastů a smrštitelných fólií, které jsou určeny pro nejnáročnější nadnárodní potravinářské společnosti. 

Vstup do společnosti Printina flexibles nám umožňuje nejen diverzifikovat naše produktové portfolio, ale také nabídnout našim zákazníkům potištěné flexibilní obaly nejvyšší kvality. Naším cílem je poskytovat nejlepší servis a kvalitu tisku pro malé a středně velké zakázky, a to nejen pro nadnárodní, ale i lokální společnosti v celé EU,“ uvedl Tomáš Dudák, předseda představenstva společnosti SPUR a.s.

Výroba potištěných obalů a smrštitelných folií byla zahájena s týmem profesionálních pracovníků, kteří mají k dispozici nejmodernější tiskové, řezací a laminovací stroje. „Veškeré potřebné certifikace provozu pro tisk a zpracování potravinářských obalů jsou již provedeny, což zaručuje, že všechny výrobky splňují nejpřísnější normy kvality a bezpečnosti,“ doplnil Tomáš Dudák a dodal: „Spojení se společností tkf group (Pebal), významným výrobcem flexibilních obalů ve střední Evropě s výrobními závody v ČR a na Slovensku, umožní firmě Printina využít bohaté zkušenosti v oblasti výroby a prodeje obalů a taky zužitkovat naše znalosti v oblasti vývoje nových ekologicky udržitelných receptur a jejich recyklace,“ upřesnil Dudák.

Společnost Printina flexibles s.r.o. tiskne ve svém výrobním závodě v Hloubětíně flexibilní obaly pro potravinářství, nápojářství a farmacii pro největší výrobce potravin a nápojů v Evropě. Disponuje nejmodernějším strojovým vybavením pro krátké a střední tiskové série a je zcela soběstačná při výrobě tiskových nástrojů. Roční kapacita výroby dosahuje až 40 milionů m² obalů při dosažení nejvyšších standardů ISO, BRC, DPG, FSC. V současné době zde pracuje 65 zaměstnanců.

 

Společnost SPUR a.s. se sídlem ve Zlíně je tradiční rodinná firma s bohatou historií, která se zabývá výrobou plastových výrobků již více jak 30 let. Úspěšně rozvíjí své produktově i segmentově diverzifikované portfolio. V posledních letech vybudovala 3 stabilní pilíře PLASTY, AGRO a ENERGO s tím, že souběžně intenzivně žije hodnoty společenské i enviromentální odpovědnosti. Skupina SPUR zaměstnává přes 700 lidí. Její tržby v roce 2023 přesáhly 2 miliardy korun.