Upvest nabízí participaci na seniorním úvěru pro projekt Prosek Court developera J&T Real Estate

Společnost Upvest, která patří do skupiny Komerční banky a je finančním partnerem významných realitních projektů, svým klientům aktuálně nabízí možnost participace na seniorním překlenovacím úvěru pro projekt Prosek Court od developerské skupiny J&T Real Estate. Seniorní úvěr ve výši 112 mil. Kč je poskytován za účelem refinancování části vlastních zdrojů již proinvestovaných v rámci akvizice a přípravy projektu.

Bytový dům o dvou objektech nabídne přibližně 10 000 m2 plochy. Z ní pak 8 930 m2 připadne na byty a 1 184 m2 na komerční prostory. Projekt se nachází přímo u stanice metra Prosek. Aktuálně je finalizována veškerá dokumentace pro zahájení společného povolovacího řízení.

“Těší nás, že našim klientům můžeme nabídnout další příležitost od zkušeného developera J&T Real Estate. Tento seniorní úvěr je poskytován pouze na období do získání stavebního povolení, uzavření smlouvy o dílo a uzavření bankovního konstrukčního úvěru. V průběhu trvání úvěru Upvest nebude zahájena stavební realizace projektu. Záměrem úvěrovaného je dokončit povolovací proces projektu a následně jej prodat k realizaci jinému developerovi s cílem koncentrovat své interní kapacity na realizaci projektů většího rozsahu,” doplňuje Petr Volný, spoluzakladatel Upvest.

Minimální výše investice je stanovena na 5 000 Kč. Splacení úvěru se očekává k 30. 6. 2026. Čistý výnos pro investory, stanovený metrikou IRR (vnitřní výnosové procento), činí 8,25 % p.a.

O společnosti Upvest
Upvest je česká investiční platforma pro přímé investice soukromého kapitálu do realitních projektů a investorům nabízí dluhové i podílové investice. Specializuje se na investice do dluhového projektového financování konkrétních projektů ze sektoru real estate formou podílu na úvěrové smlouvě – Real Estate Private Debt. Poskytuje tak individuální řešení pro developery poptávající externí zdroje financování a příležitost rozšíření investičního portfolia pro investory. Všechny projekty zařazené na online investiční platformu upvest.cz prochází důkladnými předinvestičními prověrkami. Platforma byla založena před šesti lety a od té doby si investoři mohou doplnit své investiční portfolio o přímé investice ze sektoru real estate a developerům je její pomocí umožněno zabezpečit dodatečné finanční zdroje pro realizaci investičních projektů. Společnost Upvest od svého založení nabídla více než 43 příležitostí, a to zejména z pozice juniorního věřitele a poskytla financování v celkovém objemu přes 2 miliardy korun pro projekty v hodnotě přesahující 14 miliard korun.
Více na: https://www.upvest.cz.