Balíčky Bolt Drive vyřeší romantický víkend, cestu na chatu i na festival

Praha, 25. července 2024 Letní měsíce svádí k cestování. Velká část Čechů zamíří do zahraničí ať už v Evropě nebo dokonce do nějaké exotické destinace. Každý však plánuje alespoň část prázdnin strávit v tuzemsku a poznávat krásy vlasti. Bolt Drive v tomto ohledu představuje ideální řešení právě pro ty, kdo nemají vlastní automobil a nechtějí se spoléhat na vlaky a autobusy. Cesta hromadnou dopravou bývá v letních měsících úmorná, řada tras navíc prochází během prázdnin rekonstrukcí. A právě carsharingové balíčky, které jsou dostupné skrze platformu Bolt, nabízejí lákavou, pohodlnou a především cenově výhodnou volbu. Nemusí navíc řešit jakékoliv přestupy, čekání na spoje ani frustrující zpoždění.

Služba Bolt Drive je integrována do mobilní aplikace Bolt, což umožňuje uživatelům jednoduše a rychle zvolit mezi taxíkem, koloběžkou nebo pronájmem auta. Vozy Bolt Drive jsou pojištěné a nabízejí flexibilitu v podobě krátkodobého nebo dlouhodobého pronájmu. Stačí nahrát fotografii řidičského průkazu, občanského průkazu a svého obličeje do aplikace a po rychlém schválení lze okamžitě využít nejbližší dostupné vozidlo​. K dispozici je pro uživatele v rámci balíčků automobil, u kterého je palivo v ceně pronájmu s kartou pro případné tankování a jiné služby spojené s údržbou vozidla. Vozový park nabízí široké portfolio automobilů od kompaktních modelů Audi A1 a Toyota Yaris, přes větší Audi A3, Toyota Corolla až po SUV jako Audi Q2 nebo Toyota C-HR, přičemž všechny modely lze využít pro cesty po Česku, výlety do zahraničí povolené nejsou.

Volný víkend a objevování krás Českého Krumlova

Roadtrip do malebného historického města v jižních Čechách nabízí bohaté zážitky na prodloužený víkend. Zámek Český Krumlov s rozsáhlým areálem a nádherným výhledem na město je hlavní atrakcí. Procházky úzkými uličkami historického centra, které je zapsané na seznamu UNESCO, umožňují objevovat středověkou atmosféru. Egon Schiele Art Centrum, otáčivé hlediště v zámecké zahradě a místní kuchyně doplňují kulturní zážitek. Cestou do Českého Krumlova stojí za to navštívit České Budějovice s historickým centrem a náměstím Přemysla Otakara II., zámek Hluboká, který okouzlí novogotickou architekturou a krásnými zahradami nebo třeba Schwarzenberskou hrobku u rybníku Svět.

Balíček, ve kterém má uživatel k dispozici Audi A3 pro cestu do kraje, kterému v minulosti vládl rok Rožmberků, na 3 dny s nájezdem do 500 kilometrů vyjde na 3 354 korun.

S partou na Mácháč

Cesta čtyř kamarádů z Prahy na festival Mácháč slibuje nezapomenutelný zážitek. Po příjezdu k Máchovu jezeru čeká na partu dvoudenní festival přímo na pláži, který slibuje nezapomenutelné zážitky. Letos se fanoušci taneční hudby mohou těšit třeba na Vintage Culture, Tita Lau, Alex Stein, Anime, Bart Skils, Layton Giordani a mnoho dalších. A ve volném čase stojí za to se podívat třeba na hrad Bezděz a nebo i dále až do Liberce na tamní zoo, nebo si udělat road trip na Ještěd.

Namísto cesty vlakem či autobusem se nabízí pro festivalovou jízdu zapůjčit Audi Q2, do kterého se spolehlivě vejde i bagáž a stany. Pronájem na 3 dny s nájezdem do 500 kilometrů vyjde na 3 420 korun.

Cesta po vinicích na jihu Moravy

Cesta z Prahy na třídenní výlet po jižní Moravě slibuje skvělé zážitky spojené s ochutnáváním vína a poznáváním krás regionu. První zastávkou je malebný Mikulov, kde se nachází barokní zámek a historické centrum s židovskou čtvrtí. Mikulov je známý svými vynikajícími vinařskými sklepy, které nabízejí širokou paletu místních vín. Další den může vést cesta do Lednicko-valtického areálu, který je zapsán na seznamu UNESCO a nabízí nádherné zahrady, zámky a romantické stavby. Poslední den může být věnován návštěvě malebných vinařských obcí, jako je Pálava, a ochutnávkám v některém z mnoha rodinných vinařství. Extra tip: Co třeba navštívit Archeopark Pavlov, kde se můžete ponořit do pravěku a dozvědět se více o životě našich předků?

Pronájem automobilu Audi A1 pro romantické cesty mezi jihomoravskými vinicemi na 3 dny s nájezdem do 750 kilometrů vyjde na 3890 korun.

Víkendová chata

Češi jsou národ chatařů. Zmizet v létě z rozpáleného města je lákavá varianta. Mnoho rodin vlastní nebo si pronajímá chaty a chalupy, kde tráví volné chvíle a užívají si přírodu. Například chata v malebném Českém ráji nabízí nádherné příležitost pro rodinné výlety do skalních měst pískovcových skal a zároveň může být skvělým prostředím pro relaxaci. Pokud je navíc nutné dovézt extra vybavení třeba pro práci na zahradě, může být výhodné zapůjčit si větší automobil. Přeprava nářadí, materiálů nebo větších nákupů je tak vyřešena, aniž by bylo nutné spoléhat se na vlastní vůz.

Zapůjčení automobilu Audi Q2 na 2 dny s nájezdem do 200 kilometrů vyjde na 1 797 korun.

Letní rekonstrukce bytu

…a co letní rekonstrukce bytu, při které je třeba zajet třeba na Černý most do IKEA pro nový nábytek a bytové doplňky?

Namísto objednávání dopravy a čekání na volný termín se nabízí třeba pronájem Audi Q2 na 6 hodin s nájezdem do 50 kilometrů. Takový balíček, díky kterému ušetří uživatel čas i nervy, vyjde na 734 korun.

O Boltu

Bolt je evropskou superaplikací, jejíž misí je dělat dopravu po městě dostupnější, bezpečnou a udržitelnou. Platforma Bolt již slouží 150 milionům zákazníků ve 45 zemích a více než 400 městech napříč Evropou a Afrikou. Bolt usiluje o urychlení přechodu od vlastnění automobilů k sdílené mobilitě, a nabízí lepší alternativy včetně odvozu autem, sdílení automobilů a elektrických koloběžek, stejně jako doručování jídel a potravin.