Další rekonstrukce pod taktovkou PSN: na Vinohradech spouští butikový projekt s vlastní saunou a recepcí

Společnost PSN rozšířila své portfolio o nový rezidenční projekt v Praze 3, který vznikne kompletní rekonstrukcí činžovního domu. Ke koupi developer nabízí celkem 23 bytových jednotek a tři nebytové prostory. Projekt Vinohradská 160 se vyznačuje řadou nadstandardních prvků, které kombinují respekt k historické hodnotě budovy s požadavky moderního městského bydlení. Patří k nim například designová recepce, sauna s relaxační zónou či klidové zázemí ve společné zahradě.

V sedmipodlažním domě vznikne po citlivé rekonstrukci 23 bytů o dispozicích 1+kk až 3+kk a velikostech od 36 do 118 m2. Ke všem náleží sklepní kóje. Jednotky budou mít nové parkety, omítky, špaletová okna, interiérové a vchodové dveře a kompletní rozvody. Součástí projektu Vinohradská 160 jsou i tři nebytové jednotky, v nichž může vyrůst například kavárna či bistro.

Renovací projdou rovněž společné prostory – hlavní vstup s recepcí bude obložen bílým mramorem a doplněn křišťálovými lustry z broušeného skla a novými designovými schránkami. Na chodbách se počítá s novou luxusní dlažbou, moderními stěrkami, decentně zakrytými novými elektrickými rozvody (vč. elektroměrů), novými elektronickými zvonky a renovací schodiště. Modernizací projde i výtah. Při renovaci budou využity přírodní materiály, jako je ořechové dřevo, mramor, kartáčovaný bronz nebo sklo. Čipové otevírání dveří, kamerový systém, recepce se službami recepčního a videotelefon umocní pocit bezpečí nových rezidentů.

„Každá naše rekonstrukce maximálně a citlivě respektuje historickou hodnotu budovy. Původní ráz domu ve Vinohradské ulici tak například zachovají zrenovované dřevěné parkety. Důraz klademe i na vysoké standardy kvality a nároky moderního života ve městě,“ říká ředitel rezidenčních projektů PSN Jaroslav Macháč.

V upraveném vnitrobloku dále vznikne příjemný prostor pro setkávání. Na vyvýšených záhonech mohou budoucí majitelé pěstovat vlastní bylinky nebo zeleninu. Pro sportovní vyžití poslouží multifunkční hrazda. K relaxaci zase naláká nově vybudovaná sauna s odpočinkovou i ochlazovací zónou. 

„Rekonstrukci společných prostor jsme promýšleli do posledního detailu. Jejich provedení bude v rámci pražských rezidenčních projektů nadstandardní. Celková vybavenost domu zajistí jeho obyvatelům větší pohodlí, jež je srovnatelné třeba s hotelovými službami, ale pořád se vyznačuje intimní a komorní atmosférou,“ popisuje Jaroslav Macháč.

Projekt Vinohradská 160 se nachází na pražských Vinohradech, jedné z nejžádanějších čtvrtí hlavního města. Tato lokalita je proslulá svou bohatou historií, elegantní architekturou a jedinečnou atmosférou. Vinohradská třída, lemovaná vzrostlými stromy a impozantními činžovními domy z přelomu 19. a 20. století, nabízí pestrou škálu kaváren, restaurací a obchodů. Rezidenti tu dále objeví autentická hokynářství, antikvariáty, útulné vinárny, butiky s autorskými šperky či minigalerie. Proslulé jsou též farmářské trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad.

V blízkosti projektu se nachází zastávka tramvaje i stanice metra A – Flora, bohatá zeleň Olšanských hřbitovů i parky oblíbené pro sport a rekreaci. Za pár minut lze pěšky dojít do obchodního centra Flora s mnoha nákupními možnostmi a multikinem. Nedaleko leží jak poliklinika, tak Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Tenisté pak mohou zavítat do tenisového centra Olšanská nebo k Parukářce, plavci zase do bazénu Olšanka. V okolí nechybí ani celá řada fitness center.

O PSN

Na českém trhu s nemovitostmi působí PSN již od roku 1991 (původně jako Pražská správa nemovitostí, od roku 2019 už jen pod názvem PSN). Firma se od svého vzniku věnovala zejména rekonstrukcím činžovních domů. Ty má ve svém portfoliu i nadále, prošla však velkým rozvojem a v současnosti se již věnuje i nové výstavbě velkých rezidenčních a polyfunkčních projektů. Pracuje například na konverzi továrního areálu Koh-i-noor v pražských Vršovicích, na přeměně areálu v Plynárenské ulici v Brně nebo připravuje výstavbu polyfunkční budovy na místě bývalého Transgasu v centru Prahy na Vinohradech, na které spolupracuje se společností Penta Real Estate. Aktuálně realizuje např. Vanguard Prague – revitalizaci původní továrny na 150 unikátních loftů, novostavbu Ahoj Vanguard v jejím sousedství s 94 byty nebo novostavbu Rezidence Maroldka s 38 jednotkami.

PSN také dlouhodobě vytváří vlastní portfolio nemovitostí v Praze, Pardubicích, Hradci Králové a Brně, a to pro nájemní bydlení i za účelem pronájmu kanceláří a komerčních prostor. Nejvýznamnějšími jsou ikonický Tančící dům, Dům Módy na Václavském náměstí nebo první český mrakodrap City Empiria na pražské Pankráci. V centru Pardubic na začátku roku zahájila rekonstrukci obchodního centra Grand ve funkcionalistickém paláci od architekta Josefa Gočára.

Společnost PSN je českou rodinnou firmou, která byla již pětkrát oceněna v programu Best Managed Companies. Tento program staví na osvědčené globální metodice společnosti Deloitte a patří mezi nejvýznamnější podnikatelská ocenění svého druhu.