Na letní výpravy se vybavte produkty od FeelEco

Praktické tipy na cestování s minimálním ekologickým dopadem a důrazem na ochranu našeho zdraví

Praha, 29. července 2024 – Ať už se chystáte vyrazit na dovolenou v karavanu, ubytujete se v útulné chatce nebo plánujete kempování pod širým nebem, je fajn udržet si kolem čistotu a zároveň myslet na zdraví vaší rodiny navíc s ohledem k přírodě. Jak to zvládnout s lehkostí a minimální ekologickou stopou? Máme pro vás tipy na přípravky od FeelEco, experta na přírodní drogerii a kosmetiku, které se rozhodně vyplatí zabalit na cesty s sebou. 

Dovolená začíná už při balení věcí do batohu nebo kufru. Doporučujeme si udělat promyšlený seznam nejnutnějších věcí a podle něj postupovat. Místo vám pak nezaberou zbytečnosti, bez kterých se na cestách klidně obejdete. Určitě byste neměli zapomenout na jeden čisticí prostředek, ideálně takový, který spolehlivě vyčistí vše potřebné, nezabere moc místa a stačí ho malé množství. Skvělým pomocníkem bude FeelEco Univerzální čistič, který stačí vybalit a použít dle návodu na všechny omyvatelné povrchy. Téměř nutností na cesty je i mycí prostředek na nádobí. Ideálně, když jím můžete omýt i ovoce a zeleninu. Zvolit můžete například FeelEco Prostředek na nádobí, ovoce a zeleninu. Ten je právem hvězdou čisticích přípravků FeelEco a jeho 500 ml balení je právě velmi vhodné pro cestování. Jeho základem jsou aktivní látky z přírodních olejů a cukrů, doplněné zjemňujícími látkami a také panthenolem. Díky tomuto výjimečnému složení a pH 5,5 chrání pokožku vašich rukou a brání jejímu nadměrnému vysušení. Nádobí, ovoce i zeleninu tak můžete mýt i bez rukavic. Je tak jemný, že je vhodný i pro alergiky, ekzematiky a lidi s citlivou pokožkou. S vůní čerstvého ovoce je účinný nejen na mytí nádobí, ale i ovoce a zeleniny, které si právě v letních měsících můžete vychutnat. Novinkou je pak FeelEco Prostředek na nádobí s vůni citronu.

Tip FeelEco – jeden výjimečný pomocník na vše

Písek, sůl, prach, mastnota, mikroorganismy – to vše může zapříčinit vznik nečistot na předmětech nebo v prostorách, kde dovolenou trávíte. Přibalte si do kufru jeden čistič na všechno, který je šetrný k přírodě i ke zdraví členů celé rodiny. Naším tipem je FeelEco Univerzální čistič, který můžete použít na jakýkoliv omyvatelný povrch. Díky vysoké koncentraci účinných látek s 97 % přírodního podílu stačí použít jen malé množství na omytí velké plochy a můžete ho použít na všechny omyvatelné povrchy – dřevo, sklo, kámen, mramor, nátěr, dlaždice, jakékoliv pracovní desky a linky, keramiku nebo kov. Povrch bude perfektně čistý. S univerzálním čističem ušetříte nejen čas při rozhodování, jaké přípravky zabalit, ale i místo v kufru.

Všechny FeelEco produkty mají vysoký obsah přírodního podílu a jsou vyvíjeny především s ohledem na lidské zdraví. Jsou také snadno biologicky rozložitelné. Základem aktivních látek v produktu jsou především rostlinné oleje a jejich účinnost je podpořena minerálními látkami a dalšími funkčními složkami,“ vysvětluje Radek Marták, ředitel výzkumu a vývoje FeelEco. Zároveň doplňuje, že účinnost a ekologickou šetrnost přípravků FeelEco potvrzuje mezinárodní certifikace EU Ecolabel, kterou značka získala jako první v České republice již v roce 2010.

Univerzální čistič má skvělé odmašťovací schopnosti. Díky své biologické odbouratelnosti jej můžete využít kdekoliv v přírodě – složení přípravku respektuje životní prostředí a je vhodné i pro čističky odpadních vod. 

Tip FeelEco – Prostředek na nádobí, ovoce a zeleninu 500ml, 1l, 5l

Když dojde na balení kuchyňských potřeb na cesty, nevyhneme se kompromisům. Do malého prostoru musíme vměstnat vše včetně mycího přípravku a tím to zdaleka nekončí. FeelEco pro podobné případy nabízí Prostředek na nádobí, ovoce a zeleninu, který již podle názvu nabízí hned několik využití. Umyjete s ním nádobí – dosáhl skvělých výsledů v mycích testech a můžete jej bez obav použít i na mytí ovoce a zeleniny. Je nemilosrdný ke špíně, ale zároveň jedinečnou kombinací účinných složek velmi šetrný k pokožce i životnímu prostředí. Skvěle odstraní vosk, špínu, prach, postřiky a konzervanty z ovoce a zeleniny. A další bonus – při jeho vývoji se odborníci z FeelEco inspirovali kosmetikou pečující o pokožku a přípravek doplnili o panthenol, který o pokožku rukou pečuje. Bez obav ho tak mohou používat i alergici a ekzematici.

Jak FeelEco Prostředek na nádobí použít na mytí ovoce a zeleniny? Na větší ovoce, např. jablko nebo hrušku naneste jednu až dvě kapky FeelEco na nádobí, napěňte a důkladně opláchněte. Pokud jde o mytí drobného ovoce, jako např. hroznové víno, můžete dát malou kapku prostředku do menší, např. 500ml láhve s rozprašovačem anebo udělat lázeň, při jejíž přípravě použijete dávkování, které je uvedeno na obalu FeelEco Prostředek na nádobí, ovoce a zeleninu – 4ml prostředku do 5l vody – poté ovoce opláchněte. Ovoce pak budete jíst maximálně čisté, bez škodlivých látek na povrchu a za to zdraví našich blízkých určitě stojí.