Nadace UniCredit Foundation podporuje vzdělávání prostřednictvím platformy „UCF Edu-Fund Platform“

Finančními prostředky v celkové výši až 14 milionů EUR pomůže nadace UniCredit Foundation k udržitelnější a inkluzivnější společnosti

Praha, 31. července 2024 Nadace UniCredit Foundation učinila významný krok vpřed ve svém poslání zlepšit postavení příští evropské generace, když spustila platformu „UCF Edu-Fund Platform“. Tato iniciativa je důkazem odhodlání nadace poskytovat mladým lidem rovné příležitosti ke kvalitnímu vzdělávání a řešit rozšířené a různorodé problémy spojené s předčasným ukončením školní docházky a nedostatečnými dovednostmi pro vysokoškolské studium nebo vstup na trh práce. Platforma „UCF Edu-Fund Platform“ slouží na podporu programů zaměřených na zlepšení vzdělání, zejména pak u žáků základních a středních škol ve věku 11–19 let.

Díky svému komplexnímu přístupu je tato platforma určena na podporu iniciativ, které pomáhají řešit vzdělávací problémy s přímým dopadem na výzvy, jimž čelí mladí lidé v zemích, kde UniCredit působí. Platforma disponuje významnými finančními prostředky ve výši až 14 milionů EUR, bude otevřena po celý rok a bude nabízet tři okruhy možností financování od 100 000 EUR až do více než 1 milionu EUR tak, aby dokázala vyhovět různým typům programů. Tyto okruhy jsou určeny k zapojení různorodých subjektů, které se zavázaly podporovat kvalitní vzdělávání a regionální rozvoj s cílem dosáhnout komplexní a inkluzivní vzdělávací potřeby komunity.

Platforma je otevřena neziskovým organizacím s kvalitními znalostmi v oblasti vzdělávání. Iniciativa se vztahuje na Českou republiku, Rakousko, Bosnu a Hercegovinu, Bulharsko, Chorvatsko, Německo, Maďarsko, Itálii, Rumunsko, Srbsko, Slovensko a Slovinsko. 

Nadace UniCredit Foundation v návaznosti na Světový den dovedností mládeže (OSN) svým závazkem prostřednictvím platformy „UCF Edu-Fund Platform“ zdůrazňuje význam programů, individuální potřeby a zároveň pomáhá překlenout rozdíly ve vzdělání. Podporuje komunity a hospodářský růst, což vede ke spravedlivější a vyváženější společnosti.

Posílením postavení komunit a řešením problému nedostatečného vzdělávání vytváří nadace UniCredit Foundation cestu ke spravedlivější a více prosperující budoucnosti ve prospěch příštích generací. Tento fond je důkazem toho, že se pole působnosti nadace rozrůstá a dochází k hlubšímu porozumění vzdělávacího prostředí, díky čemuž může každý student prospívat.